Thursday, May 23, 2013

Confession #5


I want a boy best friend who will call me beautiful, and like my photos on Facebook, commenting them saying things such as the fact he's proud to have me as a bestfriend. One that I can call up, crying about other boys, and him saying he'll beat the shit out of them for me. A boy bestfriend who will drive me around like he's my big brother, and kiss me on my forehead when he knows I'm upset. One who becomes friend with my boyfriend and one who calls me up to see what I'm doing. I want a boy bestfriend who will tell me when I'm wrong, and force me into fixing things and apologizing because he knows that it will make things better for me. I just want a perfect boy bestfriend, who will love me and protect me from all the other boys.

#Someone who will hug me tight when I'm down.
#Someone who will beat up the guys who hurt me.
#Someone who knows every single detail of me.
#Someone who makes me laugh until I cry.
#Someone who I can be myself with.
#Someone who won't cause so much fucking drama.
#Someone who will always be there for me no matter what.
#Someone who will write me cute paragraph.
#Someone proud to call me his best friend.
#Someone I can keep secrets with.
#Someone who cares about me.
#Someone who put efforts just to see my smile.
#Someone to be my shoulder to cry on.

And I have three persons dancing in my mind.

You: I love it when you call me Bong and tease me.
You: I miss the time when we used to write small notes and letters.
You: I love it when you call me Bro Panda and being totally crazy.

Thank you for everything :')

Facts #14


"Before you give up, think about why you held on for so long"

"Boy will breaks your heart.
Real man will pick up the pieces"
- Drake

"Remember the songs that we used to listen"

"Love is a verb. 
Love is doing, saying, showing.
Never think just saying you love someone is enough"

"Most relationships fail because
you both are too busy pointing out each other mistakes
and not spending enough time with each other"

"A relationship means giving the best of yourself to someone that truly deserves it.
However, that someone will still accept your worst"

"If you make a boy laugh, he likes you.
If you make a boy cries, he loves you"

"I can't promise to solve all your problems.
But I can promise you won't have to face them alone"

"I just feel like I should stop thinking about it, you know, I can't"

"If a guy wants to be with a girl, he will make it happen no matter what"

"Crazy decisions turn into best memories"

"I cannot lose you because if I ever did,
I'd have lost my best friend, my soul mate,
my smile, my laugh,
my everything"

"I just feel like I'll never get over you"

"Don't change so people will like you.
Be yourself and the right person will love the real you"

"Be strong when things fall apart"

"I'm a strong person but every now and then I also need someone to take my hand
and say everything will be alright"

"I love it when I catch you looking at me"

"Forever is a long time but I wouldn't mind
spending it by your side"

"Even if I just see you for five minutes,
it makes my whole day better"

"I don't want a perfect boyfriend.
I just want someone to act silly with,
someone who treats me well
& loves being with me
more than anything"

"True love does not come by finding the perfect person,
but by learning to see an imperfect person perfectly"

"You are the reason why I'm standing here"

And sorry for the pain I caused.


Monday, May 20, 2013

Ahamdulillah, dah ada arah tuju :')

Vector Salam

Ehem. Hari ni dah 20 May 2013. Which means most of us dah taw nak further studies tang mana kan? So do I. Debaran UPU dah habis, for budak budak yang tunggu result MARA, it is going to end soon jugak kan? All the best to everyone. So memang mostly dah ada ada arah tuju. Aku tengok ramai yang dapat apa yang depa nak. Especially Ady Abd. Rahman. Bahagia sungguh kome noh bila dapat first choice? Hehe. 

This is Pan's.

Teknologi Polimer? Jangan tanya aku tu menatang pa. Aku pun taktaw HAHAHA. Pan is torn between KPTM and UiTM. Ibu dia macam nak suruh p UiTM. Tapi aku rasa macam course hat dekat KPTM tu better. Ntah la. Aku pun taktaw. Hehe.


So here's mine. Aku tak dapat TESL. Dalam lapan orang budak maktab aku yang p interview TESL hari tu, yang dapat just Humayra and Syafiq. Well, they deserve it. Sedih tu memang ah sedih sebab tak dapat. Sapa yang kenai aku memang taw ah yang aku nak sangat TESL. Qeyau jugak la aku bila dapat taw yang aku tak dapat TESL. Pastu Abah dengan Mama mai pujuk muehehehe. Rare okay, rareee? Kalau aku p yang UPU ni, aku boleh jumpak ramai kat sanaaa. Ramai yang dapat Puncak Alam. Ady, Ammar Azali, Wanie, Syu, Irma and ramai lagi ah.

Tapi aku rasa ada hikmah la benda ni. Sebab last minute entah cena ntah aku boleh tergerak hati nak apply KPTM. So yes, I choose to go to KPTM. Diploma in TESL. Alhamdulillah. At the moment aku dapat jea offer KPTM ni, memang matrik Abah dah tendang keluaq from list. Abah tak bagi p matrik muehehe. Sorry noh Lowkey hihi. Why I choose TESL? Sebab I love English. I don't have a concrete reason but yes, I really love English. Ada orang ingat aku ambik TESL sebab aku pandai English la apa la, dafuq? Hell no! English aku sucks okay? Aku ambik TESL sebab aku rasa aku boleh bawak. My friends know me well. And I don't want my next generation be like me. I want to be the coolest mummy ever. I want my kids to be good in English. That's my point. Tapi sebenaqnya aku takut jugak if aku tak boleh catch up kat sana nanti. Aku ni kan slow learner. Tapi excited. Seriously.


So, hello MARA International University College Cheras :D
Hello Mimi Adilah Ziera Acap Rafiq.
Hello Aniem (yang dah janji sehidup seuni kononnya HAHA), Aty, KakMai and Nanie (a new friend)!
And cikNab is waiting for her confirmation from KPM and KPTM. Yang mana cepat dia dapat!

Dear NurFarhanim Allias,
Aku panas baran penakut freak pistanthrophobia. Mohon tahan dengan aku nanti and stick with me :')
Sincerely, Kak ipaq weeheee!

CONGRATS EVERYONE!
HAVE FAITH IN HIM, HE PLANNED WELL :D

p/s: Happy Bornday Nur Syahirah Subri! 

Tuesday, May 14, 2013

Quality Time: KISS!

Vector Salam

KISS stands for KuPa Independence and Sagacious Students 
Form One 2008 | Second Batch

So, I had a date yesterday! HAHAHA. Actually kalau tak maqen nak keluaq date dengan Pan and Bidi and Ainun. Maybe. Sebab, well, Pan kan just cuti hari Isnin. Pastu hari tu tetiba paklan ajak keluaq Jitraaaa. Aku tanya Pan, Pan on aku pun on jea la. Yang bestnya ada driverrrr hihi. Bahagianya pakat dah ada lesennnnnn. Sukanyaaaaaa. Aku ni bila nak dapat P pun taktaw la. Lesen L tak cukup sebulan lagi wuuu T.T Okay abaikan.

Janji pukul 1130, tapi 1147 baru nak keluaq taman aku HAHAHA. Asyraf Ramlan drive, Bidi dengan Pan pun ada. He stopped tengah jalan, sampai sampai terus tekan hon banyak banyak kali sampai Giant naik heqan. Elok dia stopped tekan hon, ada qeta belakang dia. Rumah aku kan depan simpang, qeta tu nak lalu tak boleh dah Asyraf Ramlan p parking tengah jalan. Pastu qeta tu punya la dok hon, dia tak berganjak baq hiang. Aku dok qengah gelak soqang soqang. Setelah sekian lama, baru dia peqasan kata ada qeta kat belakang. Pastu aku habaq kat depa yang qeta tu dok hon, semua pakat tak dengaq and I was like -___- Asyraf Ramlan bawak qeta loqlaq gila time nak p Jitra tu. Dia kata tu memang first time dia bawak qeta tak pikiaq pa dah, pakat bawak jea. Dia mengantuk kes tidoq pukoi 0630 sebab layan Spongebob The Movie. And he blamed his brotha. I tak kisah, I dating dengan Pan atas qeta muahahahaha k gatai k bai.

Arrived there, Bidi terus cari toilet. Then naik atas, tunggu the others. Pastu Awie dengan Izwan main. Awie lalu depan kami sorang pun tak peqasan. Awie look like years older than us. Nampak matang gilaaaa. Dah la lama tak jumpak. Makin hengseng hihi. Pastu Ashraf Azhar pulak mai. Pastu kami naik la atas. Izz Nad Jiah dah tunggu kat depan cinema. Naik jea atas, aku p kat le girls. Pastu le girls buat satu group, le boys buat satu group. Macam strangers. Jarak bukan main jauh. Pastu aku kaleh kat le boys, nampak le boys dah jadi dua group. Satu group tu Acap sajaaaa, AcapPan AcapPutih AcapPala. Ehhhhh AP la semua -.- Lepas tu semua decide nak p makan hihi I memang lapiaq pun, tapi Izz Jiah Nad takmaw makan T.T

The only flowers between the thorns 

Nenek aku memang segak. Aku taw.

Model tangga -.-

Lepas semayang Zohor, depa ajak p AS Mall. Nak tengok Star Trek la kononnya. Blame Zabidi Azham Mahmad Zahar. Rajin pulak para para driverssss. Hm. Pastu dok bincang punya bincang nak p ka dak, last sekali kami pun p laaaa. Le girls naik qeta sebijik, Jiah drive. Awie dengan Izwan naik dengan Ashraf Azhar. Awai tu depa suruh kami jalan dulu sebab depa taktaw jalan, pastu Jiah drive laju sangat rasanya sampai tertinggai depa HAHAHAHA. Pastu depa sesat, p masuk sampai dekat Menara Aloq Setaq and I was like 'atudien' -.- Kami dah sampai kat AS Mall, dah siap tunggu depan cinema berjam, pastu baru depa mai. Star Trek mana keluaq lagi. Bontot punya Bidi. Semua pakat tensi. Semua drivers pakat dah pegang kunci qeta HAHA. Pastu semua pakat pecah, bawak haluan masing masing.

Blame Bidi

Segak aih depa.

Pastu Zaim dengan Amir mai. Yap dengan Ammar mai makan KFC pastu balik -.- Jiah balik awai. Pastu dah petang kami lepak kat foodcourt. Dok kat meja bulat buat gathering dok sembang hingaq gelak gelak huha huha HAHAHAHA. Pastu Bidi called Ammar Azali, pastu Ammar Azali pun sampaiiiii. Dia mai dengan Fahim, tapi tak jumpak pun Fahim. Ammar Azali mai sat jea. Pastu depa dok lawan kutuk mulut pala gigi segala bagai pastu dia blah -.-

Pakwe spare part Nad HAHAHAHA

Aku suka gambaq niiiii. Nampak macam vampire hihi.

Former HR53!

Pastu Nad Izz Awie Izwan naik dengan Ashraf Azhar. Or should I say geng Jitra and geng Kuala Nerang? HAHAHA. Geng Sungai Petani dengan geng Aloq Setaq naik dengan Asyraf Ramlan. Err, aku sorang jea Aloq Setaq. Pastu kat luaq tu sambung sembang lagi -.-

Depa nak sumbat Nad dalam bonet HAHAHAHA.

Le driver :)

Le boyfriend 

Alhamdulillah, time nak balik tu Asyraf Ramlan dah kembali waras. Dia drive dengan tenangnya HAHAHA. Tiap kali ataih qeta mesti tak laqat nak gelak dengan depa. Giloooo HAHAHAHA. Elok sampai depan rumah, Abah keluaq. Mak aii dah la ataih qeta semua jantan. Pasu watlek watpis jea la hihi. By-the-way, thanks everyone! :D

"Aku rasa kita kena buat ceni jea la. Kalau nak keluaq tak payah nak plan nak buat pa nak buat pa, kita dok sembang lagu ni jea dah ah"
- Asyraf Ramlan

p/s: Pan beli baju kat Danisya Rayyan Insyirah hihi.