Sunday, July 21, 2013

Ramadhan :')

Vector Salam

So, it's Ramadhan again.

Hey peeps, long time no see huh? Well, sorry for that even though I know that no one is missing me, especially my writing. This is just a quick post because we don't have any internet connection here at Maxisegar, Plaza Pandan. The laptop and broadband I'm using right now are sponsored by Aniem. Thanks Digi for being so slow T.T

I'm writing this because I miss maktab. Like seriously dude, I really miss maktab. Five years I've been living there with KISS and Ninety-V and to be exact, they are family. And I miss my family :')

This is a throwback post. Mohon ambik tisu siap siap HAHA.

Year: 2008
Room: B 109
Roommates: Miza Sabri, Zihah Nasir, Dhabitah Husna, Farah Nayan and Amanie Mamud

Dulu semangat gila posaaaa. Gila punya semangat. Mangkit sahur pukoi 4am, siap mandi p ketuk every pintu kat aras atas, kejut mangkit sahur ah kononnya. Pastu pakai baju maktab pa semua, turun row bawah, Amanie ketuk pintu JPA like a boss pastu lari ahahaha then p makan sahur kat DM kena peqeli sebab pagi pagi buta dah siap pakai uniform maktab. Kejadah -.-

Year: 2009
Room: A 113
Roommates: Farah Adibah, Amirul Syafiqah, Amanie Mamud, Syira Zainal, Athirah Aminudin, Dhabitah Husna and Fatini Adlina

Time ni aku dah mula malas nak p sahur sebab DM jauh. Jauh la sangat kan -.- So memang dah jarang jarang gila p sahur kat DM. Selalunya mangkit minum ayaq pastu tidoq balik. Pemalaih punya pasai. This anak dara is soooo great -.-

Year: 2010
Room: B 108
Roommates: Syu Othman, Sha Abdullah, Amy Othman, Fatin Hanani, Najihah Ramli, Nab Zainal and Naquisha Arobi

Even though bilik sebelah DM jea pun, tahap kemalasan still lagi melampau HAHA. Aku selalu mangkit kejut depa p sahur pastu minum ayaq pastu tidoq balik. Depa jea p sahur. Aku dak pun. Start from this year memang aku tak pernah p sahur kat DM. Weekends selalunya aku gayot dengan mata sepet sampai ke subuh dak pun kadang kadang dia kejutkan. Dia and the geng lagi baguih, just turun sahur kat DM only if makan ayam jea. Ntah hapa hapa ntah. Pastu memanjang turun p main futsal kat blok akademik before sahur. Pastu every week ada jea benda dia kirim kalau aku outing. Benda nak free jea semua. Dia pernah belanja aku ntah? CikNab, hang ingat dak Aji pernah belanja kita ka dak ntah? HAHAHAHA maaf termention nama. Pastu time bukak sumpah makanan banyak gilaaa. Semua Syu yang bawak hahaha untung ahh ada Syu. Untung ahhh.

Year: 2011
Room: A 113
Roommates: Amanie Mamud, Nab Zainal, Ayu Ausah, Hadira Man, Yasmin Shukeri and Ain Razali

Nothing much to say, aku memang tak turun sahur HAHAHA k bai.

Year: 2012
Room: B 112
Roommates: Anem Azmey, Amanie Mamud, Pqah Amanie, Sher and Maisarah Mazlan. And sometimes Nab Zainal too.

Aku memang tak turun sahur even though aku terjaga waktu sahur and bilik sebelah DM. Depa jea rajin turun. Aku mangkit minum ayaq tidoq balik. That's it. Bukak posa dengan classmates. Yang ni best sebab boleh date ahahahaha k bai.

Time upper form memang aku macam lifeless. Being astray too much. That's why I prefer KISS than Ninety-V. But don't get me wrong, I do love Ninety-V. Just if you're in my shoes, you'll know what I mean. I've been through so many things in those three years. The ups and downs, the heartbreaks, crying all the time, and I had someone that I could rely on. A bestfriend who was always there, a shoulder to cry on. A deskmate for two years that had been taking care for me, looking after me in class. Yes, it is past tense. And the past will always be in the past. Sometimes I wish we're bestfriends again. Sometimes I wish I would stuck at that moment and still have everything that used to be mine. How I wish. But yet, it's just a wish that will never come through :')

"Kenapa tak jalan sekali dah? Dulu bekepit bukan main. Kau ni lupe kawan betul"
- Shahir Hassan

"Ai. BFF pun taktaw. Gadoh pa? Hang ni kacang lupakan kulit haha"
- Faizzy Sabri

"Awat dengan hampa ni haaa? Gadoh ka?"
- Faeez Izzham



And their words never failed to make me feels bad.

SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK EVERYONE! :)