Monday, June 24, 2013

Countdown: 1 DAY TO GO

Vector Salam

So, it's 2:41 in the morning and I'm still here, writing something not important in my blog. This is my blog, I can do what I want. Take it, or leave it. Okay. Abaikan. The exact reason why I'm here isssss because I can't sleep. Seriously. Siang tadi p repeat test JPJ pastu p shopping dengan Faz pastu p buat lesen pastu ciwi dah ada lesen hewhew. Sort of an exhausting day. So disebabkan dah terlampau letih, before Maghrib aku dah lena. Nak lena sat la kononnya, pesan kat Abah suruh gerak before p surau. Tapi Abah dengan Mama gerak haremmm tak jaga. Nasib baik tengah off. Sedaq sedaq dah pukoi 10 lebih, tu pun bangun sebab Abah sebut ada nasik royale muehehe. Terus bangun p dapoq sambil tenyeh mata jalan huyung hayang pastu ngap nasik. Habis ngap nasik baru la rasa segaq sikit HAHAHA. Tapi sekarang tak boleh tidoq, esok dah la nak bangun awai T.T

PREPARATIONSSS:
Alhamdulillah, more than half dah ready HAHA. Baju dah siap, benda benda penting macam Quran, telekung, toiletries pun dah ada. Cuma Tochibaba jea tak masuk beg lagi. And sport shoes still tak dapat dikesan. And mp3 yang masih tak dapat dikesan. Damn. So, after ber-re-packing berkali kali, I'll bring luggage gedabak tu sebijik (beg kelas dalam ni), beg baju medium sebijik, beg cadar (dah demand nak cadar yang sekali dengan comforter), beg kasut, beg laptop and toiletries dalam timbaaa. Are these too much or what? HAHA. Aku tak suka packing. Aku suka unpacking T.T

FEELINGSSS:
Nervous baq hianggg. Aku mana pernah dok jauh dengan family. Paling jauh pun PLKN Langkawi HAHAHA. Tu pun nasib pulau jea, kalau tak pulau aku demand Mama dengan Abah p tiap tiap minggu. Pastu tetiba nak kena p dok jauh hm hm. Tapi nak buat cena dah rezeki aku kali ni semua belah belah jerebu nuuu. Hm hm. Sedih nak tinggai Mama Abah walaupun aku sedaq yang nanti bila dok jauh kurang la sikit dosa aku hehe, sedih nak tinggai Ahmad Rayyan, sedih nak tinggai Pan, sedih nak tinggai Aloq Setaq. Aku dok pikiaq budak maktab ramai dok ada belah sana jea nii hm.

CHECKLISTSSS:
Alhamdulillah, 2 from 5 things terlaksana HAHA. 

1) Nak p melawat Pan kat UiTM Arau T.T


2) Nak beli powerbank! Dulu nak beli kat Ikram tapi sekarang Ziera pun ada juai so beli kat Ziera ah nanti. Mama cakap nanti beli sendiri guna duit loan MARA T.T

3) Nak beli pencil case milky kat F.O.S AS Mall! Omeyyyy T.T

4) Nak tambah collection tudung plainsss. Tadi keluaq dengan Faz, Faz bawak p City Plaza nak tangkap gambaq passport. Pastu teqa nak tunggu gambaq siap kami p jalan jalan kat CP dulu pastu I borong tudung hihi. Tudung lawo lawo. Tensi T.T Thanks Faz bawak Caek hari niii :)


5) Nak dapat P before further study! Hehe. Kalau diikutkan esok baru boleh buat lesen sebab aku baru passed tadi tapi disebabkan Abah former JPJ and his former boss currently is the boss in bahagian perlesenan tu, p JPJ tadi, tunggu setengah jam terus dapat lesen muehehe. Gambaq dok panaih lagi time pegang. Pastu ciwi takmaw maw, Abah dok sengihhh.


_______________________________________________________________________________

3:45 am. Me really need to sleep. Abah suruh p bank in sendiri naik moto pagi esok. Abah, moto tak pelekat P lagi acena nak pppp T.T Dah la cari mp3 dengan sport shoes tak jumpak jumpak lagi. Kalau takdak mp3 boleh gila aku. Sapa yang taw hidup aku kat asrama, you know what I mean.

And one more thing, rindu Pannnnnnnnnn k bai. Noite everibadihhhh. Pray the best for me, will you? :)

p/s: Aniem ajak pakai jubah hari pendaftaran.