Monday, May 20, 2013

Ahamdulillah, dah ada arah tuju :')

Vector Salam

Ehem. Hari ni dah 20 May 2013. Which means most of us dah taw nak further studies tang mana kan? So do I. Debaran UPU dah habis, for budak budak yang tunggu result MARA, it is going to end soon jugak kan? All the best to everyone. So memang mostly dah ada ada arah tuju. Aku tengok ramai yang dapat apa yang depa nak. Especially Ady Abd. Rahman. Bahagia sungguh kome noh bila dapat first choice? Hehe. 

This is Pan's.

Teknologi Polimer? Jangan tanya aku tu menatang pa. Aku pun taktaw HAHAHA. Pan is torn between KPTM and UiTM. Ibu dia macam nak suruh p UiTM. Tapi aku rasa macam course hat dekat KPTM tu better. Ntah la. Aku pun taktaw. Hehe.


So here's mine. Aku tak dapat TESL. Dalam lapan orang budak maktab aku yang p interview TESL hari tu, yang dapat just Humayra and Syafiq. Well, they deserve it. Sedih tu memang ah sedih sebab tak dapat. Sapa yang kenai aku memang taw ah yang aku nak sangat TESL. Qeyau jugak la aku bila dapat taw yang aku tak dapat TESL. Pastu Abah dengan Mama mai pujuk muehehehe. Rare okay, rareee? Kalau aku p yang UPU ni, aku boleh jumpak ramai kat sanaaa. Ramai yang dapat Puncak Alam. Ady, Ammar Azali, Wanie, Syu, Irma and ramai lagi ah.

Tapi aku rasa ada hikmah la benda ni. Sebab last minute entah cena ntah aku boleh tergerak hati nak apply KPTM. So yes, I choose to go to KPTM. Diploma in TESL. Alhamdulillah. At the moment aku dapat jea offer KPTM ni, memang matrik Abah dah tendang keluaq from list. Abah tak bagi p matrik muehehe. Sorry noh Lowkey hihi. Why I choose TESL? Sebab I love English. I don't have a concrete reason but yes, I really love English. Ada orang ingat aku ambik TESL sebab aku pandai English la apa la, dafuq? Hell no! English aku sucks okay? Aku ambik TESL sebab aku rasa aku boleh bawak. My friends know me well. And I don't want my next generation be like me. I want to be the coolest mummy ever. I want my kids to be good in English. That's my point. Tapi sebenaqnya aku takut jugak if aku tak boleh catch up kat sana nanti. Aku ni kan slow learner. Tapi excited. Seriously.


So, hello MARA International University College Cheras :D
Hello Mimi Adilah Ziera Acap Rafiq.
Hello Aniem (yang dah janji sehidup seuni kononnya HAHA), Aty, KakMai and Nanie (a new friend)!
And cikNab is waiting for her confirmation from KPM and KPTM. Yang mana cepat dia dapat!

Dear NurFarhanim Allias,
Aku panas baran penakut freak pistanthrophobia. Mohon tahan dengan aku nanti and stick with me :')
Sincerely, Kak ipaq weeheee!

CONGRATS EVERYONE!
HAVE FAITH IN HIM, HE PLANNED WELL :D

p/s: Happy Bornday Nur Syahirah Subri!