Friday, April 12, 2013

Confession #4

Vector Salam

K. First of all, I want you to open up your mind. Accept what I write in here. If don't, you may go. I don't care 'cause this is my blog. I express everything here. Got it clear, dude? Okay great.


So, actually this is about the Kpop thingy. Okay. Maybe plus with the coming PRU. I admit it, I'm one of the trillion Kpoppers in the world. I'm a proud VIP, which is Big Bang's fans' club. Maybe people see me like I'm a fanatic Kpopper, but actually, I'm not. Why I say like this? I'm the kind of girls who listens to every songs that I think they're good to hear, the songs that my ears would like to listen to. And I only know some of the Kpop groups. Plus, I don't even recognize all of their faces or remember their names. Need evidence? 

- English songs come first. Kpop and Jpop comes next. Then only it'll be Malay.
- I seriously love Simple Plan, Avenged Sevenfold, Boys Like Girls, All American Rejects, Anthem Lights, Mayday Parade and more. And I just started listening to Sleeping with Sirens and Memphis May Fire.
- Big Bang, 2NE1 and Epik High are the only groups that I know all the names of the members.
- Actually, just let's say I know all the names of YG Family. Full stop.
- I only listen to all of YG Family, CN Blue, FT Island, Beast, G.Na and a lil bit of MBLAQ, 2PM, 2AM, 4Minute.
- I don't spend my money for their goodies. (I will only do that for YG Family. And maybe CN Blue)
- Okay. Let's stop here.

I know the evidences aren't strong enough but that is your problemo dude. Okay, people are talking about the Kpoppers being addicted to the Kpop guys and girls. Yang bash teruk teruk ni guys la selalunya. Dengki lettew sebab hampa tak hengseng macam those Korean guys. Dengki lettew sebab aweks hampa buat pic those Korean guys jadi wallpaper phone lappy wall dan sebagainya. Dengki lettewwwww hihi. Maaf kalau terasa. Aku just nak express what I feel about this. Dah teruk sangat dah orang dok ban Kpop.


1. Perhimpunan Belia kat Putrajaya  -  Start dari benda ni ah yang Kpoppers kena bash teruk. Sebab pa? Sebab Government cancelled ceramah Islamik tu and ganti dengan concert Kpop. Okay. Yang ni memang aku setuju la kalau orang nak marah. Aku pun bengang. Memang Muslim patut bengang. Ya la, kejadah ganti ceramah dengan performance Kpop ni. Agak agak la bhaii. Tapi orang yang dok maki maki Kpop tu tolong la pikiaq habeh habeh dulu, salah sapa semua ni? Artists Kpop tu semua ka yang mai volunteer kat Government cakap depa nak buat performance? Sapa cari sapa bhaii? Artist Kpop tu taw ka yang depa dah TERganti ceramah? If you ask me, I'm going to answer you: Blame the government.


2. Concert Psy on CNY  -  Yang ni kontroversi kes depa cakap government baziaq 2 millions. for Psy. Awal tu aku percaya jugak this thing. Mati mati aku maki government sebab guna duit rakyat for concert Psy ni. But then there's a source told me yang Psy mai Malaysia tu memang la 2 millions tapi sponsored. Bukannya duit kerajaan. Bila aku taw macam tu, rasa lega la sikit. Lantak ah. Janji Psy dah malukan Najib HAHAHAHAHAHA k tetiba -.-


3. Plastic Surgery  -  Kes ni pun orang dok kecoh. Weh bhaii. Orang Melayu pun banyak jea yang buat plastic surgery la botox la segala bagai tapi disebabkan depa pun sedaq benda tu haram and confirm kalau public taw memang depa dapat malu punya, so they keep the secrets by themselves. Tapi kenapa dok kutuk artists Kpop buat plastic surgery? Dude, lantak depa la. Benda tu langsung tak haram la bagi depa. Sebab tu depa dengan bangganya boleh habaq kat orang yang depa buat plastic surgery. Try kalau wartawan kita p tanya kat artist kita betoi ka dak dia buat plastic surgery, besaq tuah la kalau artist kita nak mengaku! Dok cakap kita tertipu dengan artists Kpop la apa la, tertipu apanya kalau depa tu siap dah habaq kat media. Cuma hang jea yang taktaw. So tang mana yang salahnya depa buat plastic surgery?

K. Tu pasal Kpop. Ni pasal PRU pulak.

Aku tak kisah la hang nak mengundi PAS ka UMNO ka tapi la ni kan wey, let politics stay as politics, no need to mix it with religions. Ada otak kan? Tuhan dah bagi otak kat kita sorang satu kannn? Pakej sekali dengan akal kannnn? So pikiaq ah sendiri. Aku tensi betoi tengok parti ni bawak keluaq fatwa kata haram undi parti nuu, hat parti nuu kata haram undi parti nii. Macam bodo taw dak tengok orang tua bergaduh? Dah tua bangka pun dok bergaduh lagi. Nak bergaduh tu lantak ah tapi jangan la kaitkan dengan agama. Especially agama Islam. Suka suka hati mak nenek tokwan moyang kucing hiang jea hang bawak keluaq fatwa noh? Aku tak tuju kat mana mana parti. Dua dua parti ada jea yang jadi pelingkop. Even tak banyak, but still ada.

Mohon maaf salah silap terkasar bahasa dan sebagainya. Mohon guna akal dan otak yang telah dikurniakan dulu before buat something. Mohon jangan cepat judge Kpop. K bai.


P/s: Jangan bash aku pulak lepas ni -.-
P/ss: 2AM respect Malaysian girls yang berhijab :)