Monday, March 25, 2013

PLKN: Another 1 Month and 3 Days

Vector Salam

Ehemmmm. Aku baru ada angin nak update blog padahal dah seminggu balik. Hihi. Maaf lah ye anak anak, saya memang pemalas sikit. Ehhhh banyak kot. Okay. Let's shoot!

MENEMBAK

Sorry takdak gambaq. Time ni aku takdak camera lagi. Ni pun gambaq semua hasil titik peluh Nur Farhanim Allias p hantaq camera kat aku. Hihi I love you adik ipaq. Menembak best baq hianggg. 25 das dengan M-16, heaven gila! :D

WATER CONFIDENT


Water confident ni sumpahhhhh best. Lepas buat menatang ni, dua hari jugak ah aku keja senyum sorang sorang. HAHA bukan sebab otak masuk ayaq, tapi sebab lawak bila pikiaq balik what happened. Dia ada tiga stage. Stage first dia ajaq pasai breathing and terapung. Berapa kali aku kena marah dengan cikgu HAHA tapi last last boleh jugak terapung. Stage two pasai terapung jugak, tapi guna BA. Aku kena tolak dengan cikgu sampai nak dekat lemas HAHA malu gila bila pikiaq balik. Tapi bestttt sebab kat stage two ni kami pakai BA. Life jacket la kiranyaa. Rasa aman damai jea dok terapung dalam ayaq. Pastu buat that teratai thingy, serius best baq hiangg. Hihi. Stage three pulak menyelamat. Ada yang guna kain batik, tali, batang mop and whatsoever. Aku buat dengan Rani, guna kain batik. Lawak kotttt -.-

SANDARA PARK


Nama betoi dia apa ntah tapi orang panggil dia Sofy. This girl la yang aku jumpak dekat BSN a day before recruit. Budak yang ringtone phone dia lagu Only Look At Me by Taeyang. Sofy ni comel gilooooo. Aku dengan Auni panggil dia Sandara Park sebab muka dia memang macam Sandara Park pun. Suka tengok dia! :D

JEJAK PAHLAWAN


Mejar (Bersara) Basri. Dia orang Kodiang, cakap Kedah piawww baq hiangg. Auni yang bajet KL kat sebelah aku ni dok "Takutnyaaa dia cakap pekat gila. Kite tak paham laa" HAHA aku rasa macam nak bagi Auni makan kaki -.- Pastu dah habeh boring punya pasai, aku dengan Auni dok bercamwhore macam apa lagi -.-

PHOTOSHOOT


K. Ni takdak kena mengena sebenaqnya. Actually time ni ada rehearsal for budak budak yang terlibat dengan persembahan malam penutup. That's why Ammaina wasn't in the picture. Dia masuk tarian awalnya but last last dia keluaq. Ni muka muka yang tak terlibat dengan apa apa persembahan, tu yang kami pusing kem sambil berphotoshoot. Hihi.

WIRA JAYA


Takdak pung pic kami berwira jaya. Aku mood tak baik sama time tu plus malas nak pegang camera. So aku sumbat camera dalam bag pack HAHA. Kami pusing punya pusing last sekali camping dalam kem jea maaaaaaaaacam apa lagi -.- Pastu makanan bukan kena masak pung. Cikgu saja buat teruk -.- Actually aku tak sihat time ni. Batuk bopa hari dah, badan pun panas. Subuh hari nak p Wira Jaya ni aku muntah. Malam time kat Wira Jaya badan aku dah panas. Aku join misi malam, kena cari Kelapa Emas. We were holding hands sebab takut kena culik dengan cikgu pastu sapa yang pegang tangan aku semua pakat kata panas. Tapi aku saja join jugak. Batuk selsema tu memang tak payah cakap ah. Dah la ayaq cap badak takdak T.T Balik jea habeh main Kelapa Emas tu, terus aku tidoq. Dengaq teketaq ketaq sejuk and dengan mengerangnyaa kesian Ammaina tak boleh tidoq sebab aku keja mengerang. Sorry buddy. Bangun jea subuh, hidung aku berdarah. Dah la banyak. Tengah hari tu dah habeh Wira Jaya. Hidung berdarah lagi. Petang tu time mandi pun berdarah lagi. Malam before rollcall berdarah lagi. Time tengah rollcall berdarah lagi. Esok tu saja buat mengada, ngadu kat Asly Ashraf kata demam pastu dia bagi 100plus kat aku and I was like -____________- "Asly, Syahirah nak ayaq cap badak laaaaaa" HAHA tapi dia takmaw beli ayaq cap badak kat aku -.- 100plus yang dia bagi before tu pun aku tak habeh minum lagi -.- Aku beli ayaq cap badak sendiri, telan dua tiga botoi haaa lega dah hihi.

ANAK MAMA

From left: Anak mama satu, anak mama dua, anak mama tiga.
Giliran anak mama ni ikut month of birth yee anak anakkk.

Time Wira Jaya la wujudnya 'anak mama' ni HAHA. Awainya Fit dok panggil aku dengan Mena jea anak mama sebab well err sebab kami memang anak mama lah! HAHA. But then time nak p Wira Jaya tu depa kata bag pack kami tiga paling besaq pastu depa kata kami ni anak mama. Padahal dalam bag pack aku bukan ada apa pun, aku pun taktaw pasepa dia besaq -.- Anak mama yang dua orang ni lain la, bag pack penoh dengan makanan HAHA. Pastu time dok khemah, kami saja la dok sekali semua geng anak mama. Plus sorang non-muslim. Haaaa nak dok sangat segeng semua last sekali khemah tak naik HAHA. Last last Izma tolong baru khemah naik. Lepas tu Fit dengan Fatin plus Chu'A mai tolong jugak. Kami geng anak mama ni tengok jea. Semua orang lain yang buat HAHAHA teqok punya perangai. 
Aku: Ni kalau pan tengok ni mesti dia gelak takmaw maw dulu kat aku pastu baru dia tolong.
Fit: Tak payah tunggu pan, aku pun dah gelak tengok hang HAHAHAHAHA.
By-the-way, Fit babysitter anak mama number satu. Anak mama yang paling matang hihi. *tangan di dada mata ke atas*

SURAU


Yes, kami perlu mendaki untuk ke surau. That's why kaki kami kuat. Especially Delta hihi. 
Delta Warrior! :D

PERASMIAN PENUTUP

And I present you *drum roll* Delta Warrior!

"Tiga TEPUKAN Khidmat Negara!" - Penghulu Mu'az Mahadzir
Supposed to be Menteri Pertahanan Zahid Hamidi yang rasmikan penutup but kes Lahad Datu punya pasal dia tak jadi mai. THANK GOD HE DIDN'T CAME. Why? Sebab nanti mesti kena berdiri lagi lama sebab menteri ni bukan reti berucap sat sat. One word per minute perghhhhhh gila nak berdiri lama. Baik aku tengok husbenggg a.k.a Komandan Mohd. Hider bin Abu Samah aku check baris hihi. Komandan hengseng okayyyy hengsenggggg? Nyanyi lagu 1Malaysia segala bagai and part paling best mesti lah baling beret! :D

MALAM SERI NEGERI EXTRAVAGANZA 


That night ramaiiiiii non-muslim yang pakai baju kurung and baju Melayu. Serious suka gilaaaa tengok depa pakai macam tu. Rasa bahagia hidup HAHA. Persembahan that night pun best gilaaaaa. Aku yang tengah makan pun tak khusyuk. That night ada mintak maaf dengan cikgu cikgu segala bagai. Ozil tak mintak maaf kat aku pung -.- Pastu dan lagi dating dengan Asly Ashraf hihi. K. B.b jangan marah please.



PLKN. Checked. Next stop? License, insyaAllah :)

P/s: Rindu la pulak nak dengaq cikgu panggil aku 'wirawati' :')