Friday, March 29, 2013

Cerita Lapuk

Vector Salam

I went to Maktab Rendah Sains MARA Kubang Pasu yesterday. To take my result. Yes, aku baru jea ambik result aku semalam. Why? Sebab time everyone tengah kalut ambik result, aku tengah kalut konvo Syakir Berhan dekat Port Dickson HAHAHAHA. Lepas p Port Dickson, kalut p holiday kat Cameron Highland pulak hihi. Nanti ah aku update pasal benda tu.

"Orang lain tengah sibuk nak masuk (masuk Kedah), dia sibuk nak keluaq"
- Mohd. Ammar Azali bin Ariffin

So asalnya aku nak p hari Selasa. Isnin memang dak la sebab aku sampai balik rumah pun Ahad petang. Aku ajak Mubino, well, tu jea husband terdekat. Ehhhh yang terdekat Ammar Azali tapi Ammar Azali tu husband paling useless -.- (Tolong jangan bagitau Ammar Azali aku kata dia useless muehehe) Tapi Ammar Azali husband paling hengseng. HAI G! K aku dah melalut -.- Back to the story. In the end aku tak jadi p hari Selasa sebab Mubino tertinggai wallet kat rumah pakcik dia. Thanks to mak mentua I sebab pergi ambik hihi. So kami pun p la hari Rabu. Actually Mubino kena jadi penceramah jemputan (penceramah jemputan tuuuu) for program budak budak UPSR. Benda ni under PRS MRSM Kubang Pasu ah. Eh. Betoi taktaw PRS? Abaikan. So yesterday morning, Mubino p maktab dulu. Aku tak jaga baq hianggg, 0900 baru bangun. Celapak mandi iron baju ajak Syakir Berhan pa suma pastu terus p maktab. Sampai maktab around 1100, Mubino dah sudah bagi ceramah dah punggg. Aku called Mubino then p kat wakaf depan bilik seminar bawah tu. Kat situ ada cikgu Ila, cikgu Analiza, Mubino and budak budak PRS. Errr Puan Adibah pun ada jugak. Aku masuk pejabat nak mintak slip tapi kak tu cakap kena p bayaq hutang dulu kat PSP. AKU HUTANG BUKU TEKS HILANG. Rekod ohhh aku bagi hilang buku teks. Before ni mana pernah. Bila naik PSP wohoooo PSP dah cantik baq hiang. Serius tak tipu. Sofa dah bertambah, menambahkan lagi malas student nanti HAHAHAHA dak dak. Adik adik jangan marah please. Serius bahagia aku tengok PSP dah cantik. Pastu aku pun bayaq la hutang. RM21.90. Duit abah bagi ada balance yay! HAHA. Pastu Mubino called then dia mai naik PSP. Mubino pun teruja tengok PSP dah cantik HAHA. Pastu aku dengan Mubino pung turunnn.

Time on-the-way turun tangga tu, cikgu Nazri ada kat dalam office. Dia tengok aku pastu aku pun tengok dia pastu aku kaleh tengok Mubino pastu aku kaleh lagi sekali dia tengah pegang slip result aku sambil menghadap aku and I was like 'Dammit!' Aku dah ceqin dah time tu. Pastu aku pun tolak la pintu office slow slow but elok aku sua pala jea ...

CN: Ni macam mana Add Math boleh dapat C+ niiiii?
NS: Time exam Add Math tu saya gelong sikit cikgu *sengih*
CN: Ni dengan Fizik Kimia C.
NS: *senyum tak perlu kata apa apa*
CN: Acap dapat berapa Acap?
NS: Acap dapat 6.
HEP masuk ...
HEP: Hah! Ni kenapa?
NS: Ambik result la cikgu.
HEP: Awat yang baru mai?
CN: Dah cik abang dia tak datang, tu yang dia datang lambat.
HEP: *Tengok aku*
NS: Mana ada cikgu -.-
HEP: Dapat berapa tu?
CN: 5 jee.
NS: 5 jea cikgu.
HEP: 5 tu dah okay dah la tuu *soft voice*
NS: *terharu*
HEP: Ni kamu mai dengan sapa? Dengan ayah?
NS: Dengan abang.
CN: Abang mana? Abang betul ke abang acap? *usha tajam*
NS: Abang betoi la cikguuu -.-
CN: Nasib baik abang betul.
HEP blah ...
CN: Ni kamu nak apply apa ni result macam ni?
NS: Taktaw la cikgu. Ingat nak ambik TESL jea.
CN: TESL? TESL ape BI pun A je? Kalau A+ takpe la jugak.
NS: Memang la cikgu tapi bukannya A- so try jea la.
CN: Memang la tapi tak strong laa.
NS: Memang la cikgu.
And the rest is history.

Lepas tu aku masuk bilik seminar, lepak dengan Mubino and budak budak PRS. Cikgu Ila tengah brainwash budak budak UPSR tu HAHA. Sembang sembang lepas tu Mubino bagi laptop kat aku for isi apa yang patut. Aku pun isi la UPIM dengan UniKL. Yang Syakir Berhan dah berjam tunggu atas keta HAHAHAHAHA kesian Syakir Berhan tapi aku buat bodo jea hihi. And you know what, aku langsung tak nangis time ambik result. Sebab aku dah puas nangis time aku taw result aku. Time tu aku atas keta kat KL. Dah penat dah nangis hoiii.

"Kamu dapat 5 ni dah kira okay taw dak? Dah elok dah ni. Ada orang lain ramai lagi yang dapat lagi teruk dari kamu. Ni pun bersyukur dah la ni."
- Cikgu Analiza :')

Pastu aku angkut Mubino balik. Mubino belanja aku dengan Giant lunch baq hianggg. GAY, SILA JELES. Pastu kami p Aneka, Mubino hantaq repair henset adik dia. Pastu aku Giant Mubino cari case phone. Senang nak cari barang phone sebab tiga tiga orang pakai phone sama HAHAHAHAHA. Case comel comel baq hianggg tapi suma above RM50. Baik aku order case One of A Kind yang by G-Dragon tu -.- And duit lebih bayaq hutang tu aku guna beli baju hihi. Sorry abah. Then kami p hantaq kad kahwin yang abah suruh aku dengan Giant hantaq pastu p hantaq Mubino kat Shahab pastu p ambik Mama kat pejabat pastu p shopping HAHAHAHA sehari tak melekat kat rumah baq hianggg -.-

Meet le drive: Syakir Berhan

Meet le husband number two: Nazirul Mubin

"Syok tengok hang ada bestfriend macam Mubin tu, teman hang sedia HAHA"
- Izzairul Ikhwan

I just can say Alhamdulillah, thank you Allah :')

"Lap kering keringgg, pastu jangan qeyau dah"

- Asyraf Ramlan