Friday, March 29, 2013

Cerita Lapuk

Vector Salam

I went to Maktab Rendah Sains MARA Kubang Pasu yesterday. To take my result. Yes, aku baru jea ambik result aku semalam. Why? Sebab time everyone tengah kalut ambik result, aku tengah kalut konvo Syakir Berhan dekat Port Dickson HAHAHAHA. Lepas p Port Dickson, kalut p holiday kat Cameron Highland pulak hihi. Nanti ah aku update pasal benda tu.

"Orang lain tengah sibuk nak masuk (masuk Kedah), dia sibuk nak keluaq"
- Mohd. Ammar Azali bin Ariffin

So asalnya aku nak p hari Selasa. Isnin memang dak la sebab aku sampai balik rumah pun Ahad petang. Aku ajak Mubino, well, tu jea husband terdekat. Ehhhh yang terdekat Ammar Azali tapi Ammar Azali tu husband paling useless -.- (Tolong jangan bagitau Ammar Azali aku kata dia useless muehehe) Tapi Ammar Azali husband paling hengseng. HAI G! K aku dah melalut -.- Back to the story. In the end aku tak jadi p hari Selasa sebab Mubino tertinggai wallet kat rumah pakcik dia. Thanks to mak mentua I sebab pergi ambik hihi. So kami pun p la hari Rabu. Actually Mubino kena jadi penceramah jemputan (penceramah jemputan tuuuu) for program budak budak UPSR. Benda ni under PRS MRSM Kubang Pasu ah. Eh. Betoi taktaw PRS? Abaikan. So yesterday morning, Mubino p maktab dulu. Aku tak jaga baq hianggg, 0900 baru bangun. Celapak mandi iron baju ajak Syakir Berhan pa suma pastu terus p maktab. Sampai maktab around 1100, Mubino dah sudah bagi ceramah dah punggg. Aku called Mubino then p kat wakaf depan bilik seminar bawah tu. Kat situ ada cikgu Ila, cikgu Analiza, Mubino and budak budak PRS. Errr Puan Adibah pun ada jugak. Aku masuk pejabat nak mintak slip tapi kak tu cakap kena p bayaq hutang dulu kat PSP. AKU HUTANG BUKU TEKS HILANG. Rekod ohhh aku bagi hilang buku teks. Before ni mana pernah. Bila naik PSP wohoooo PSP dah cantik baq hiang. Serius tak tipu. Sofa dah bertambah, menambahkan lagi malas student nanti HAHAHAHA dak dak. Adik adik jangan marah please. Serius bahagia aku tengok PSP dah cantik. Pastu aku pun bayaq la hutang. RM21.90. Duit abah bagi ada balance yay! HAHA. Pastu Mubino called then dia mai naik PSP. Mubino pun teruja tengok PSP dah cantik HAHA. Pastu aku dengan Mubino pung turunnn.

Time on-the-way turun tangga tu, cikgu Nazri ada kat dalam office. Dia tengok aku pastu aku pun tengok dia pastu aku kaleh tengok Mubino pastu aku kaleh lagi sekali dia tengah pegang slip result aku sambil menghadap aku and I was like 'Dammit!' Aku dah ceqin dah time tu. Pastu aku pun tolak la pintu office slow slow but elok aku sua pala jea ...

CN: Ni macam mana Add Math boleh dapat C+ niiiii?
NS: Time exam Add Math tu saya gelong sikit cikgu *sengih*
CN: Ni dengan Fizik Kimia C.
NS: *senyum tak perlu kata apa apa*
CN: Acap dapat berapa Acap?
NS: Acap dapat 6.
HEP masuk ...
HEP: Hah! Ni kenapa?
NS: Ambik result la cikgu.
HEP: Awat yang baru mai?
CN: Dah cik abang dia tak datang, tu yang dia datang lambat.
HEP: *Tengok aku*
NS: Mana ada cikgu -.-
HEP: Dapat berapa tu?
CN: 5 jee.
NS: 5 jea cikgu.
HEP: 5 tu dah okay dah la tuu *soft voice*
NS: *terharu*
HEP: Ni kamu mai dengan sapa? Dengan ayah?
NS: Dengan abang.
CN: Abang mana? Abang betul ke abang acap? *usha tajam*
NS: Abang betoi la cikguuu -.-
CN: Nasib baik abang betul.
HEP blah ...
CN: Ni kamu nak apply apa ni result macam ni?
NS: Taktaw la cikgu. Ingat nak ambik TESL jea.
CN: TESL? TESL ape BI pun A je? Kalau A+ takpe la jugak.
NS: Memang la cikgu tapi bukannya A- so try jea la.
CN: Memang la tapi tak strong laa.
NS: Memang la cikgu.
And the rest is history.

Lepas tu aku masuk bilik seminar, lepak dengan Mubino and budak budak PRS. Cikgu Ila tengah brainwash budak budak UPSR tu HAHA. Sembang sembang lepas tu Mubino bagi laptop kat aku for isi apa yang patut. Aku pun isi la UPIM dengan UniKL. Yang Syakir Berhan dah berjam tunggu atas keta HAHAHAHAHA kesian Syakir Berhan tapi aku buat bodo jea hihi. And you know what, aku langsung tak nangis time ambik result. Sebab aku dah puas nangis time aku taw result aku. Time tu aku atas keta kat KL. Dah penat dah nangis hoiii.

"Kamu dapat 5 ni dah kira okay taw dak? Dah elok dah ni. Ada orang lain ramai lagi yang dapat lagi teruk dari kamu. Ni pun bersyukur dah la ni."
- Cikgu Analiza :')

Pastu aku angkut Mubino balik. Mubino belanja aku dengan Giant lunch baq hianggg. GAY, SILA JELES. Pastu kami p Aneka, Mubino hantaq repair henset adik dia. Pastu aku Giant Mubino cari case phone. Senang nak cari barang phone sebab tiga tiga orang pakai phone sama HAHAHAHAHA. Case comel comel baq hianggg tapi suma above RM50. Baik aku order case One of A Kind yang by G-Dragon tu -.- And duit lebih bayaq hutang tu aku guna beli baju hihi. Sorry abah. Then kami p hantaq kad kahwin yang abah suruh aku dengan Giant hantaq pastu p hantaq Mubino kat Shahab pastu p ambik Mama kat pejabat pastu p shopping HAHAHAHA sehari tak melekat kat rumah baq hianggg -.-

Meet le drive: Syakir Berhan

Meet le husband number two: Nazirul Mubin

"Syok tengok hang ada bestfriend macam Mubin tu, teman hang sedia HAHA"
- Izzairul Ikhwan

I just can say Alhamdulillah, thank you Allah :')

"Lap kering keringgg, pastu jangan qeyau dah"

- Asyraf Ramlan

Monday, March 25, 2013

PLKN: Another 1 Month and 3 Days

Vector Salam

Ehemmmm. Aku baru ada angin nak update blog padahal dah seminggu balik. Hihi. Maaf lah ye anak anak, saya memang pemalas sikit. Ehhhh banyak kot. Okay. Let's shoot!

MENEMBAK

Sorry takdak gambaq. Time ni aku takdak camera lagi. Ni pun gambaq semua hasil titik peluh Nur Farhanim Allias p hantaq camera kat aku. Hihi I love you adik ipaq. Menembak best baq hianggg. 25 das dengan M-16, heaven gila! :D

WATER CONFIDENT


Water confident ni sumpahhhhh best. Lepas buat menatang ni, dua hari jugak ah aku keja senyum sorang sorang. HAHA bukan sebab otak masuk ayaq, tapi sebab lawak bila pikiaq balik what happened. Dia ada tiga stage. Stage first dia ajaq pasai breathing and terapung. Berapa kali aku kena marah dengan cikgu HAHA tapi last last boleh jugak terapung. Stage two pasai terapung jugak, tapi guna BA. Aku kena tolak dengan cikgu sampai nak dekat lemas HAHA malu gila bila pikiaq balik. Tapi bestttt sebab kat stage two ni kami pakai BA. Life jacket la kiranyaa. Rasa aman damai jea dok terapung dalam ayaq. Pastu buat that teratai thingy, serius best baq hiangg. Hihi. Stage three pulak menyelamat. Ada yang guna kain batik, tali, batang mop and whatsoever. Aku buat dengan Rani, guna kain batik. Lawak kotttt -.-

SANDARA PARK


Nama betoi dia apa ntah tapi orang panggil dia Sofy. This girl la yang aku jumpak dekat BSN a day before recruit. Budak yang ringtone phone dia lagu Only Look At Me by Taeyang. Sofy ni comel gilooooo. Aku dengan Auni panggil dia Sandara Park sebab muka dia memang macam Sandara Park pun. Suka tengok dia! :D

JEJAK PAHLAWAN


Mejar (Bersara) Basri. Dia orang Kodiang, cakap Kedah piawww baq hiangg. Auni yang bajet KL kat sebelah aku ni dok "Takutnyaaa dia cakap pekat gila. Kite tak paham laa" HAHA aku rasa macam nak bagi Auni makan kaki -.- Pastu dah habeh boring punya pasai, aku dengan Auni dok bercamwhore macam apa lagi -.-

PHOTOSHOOT


K. Ni takdak kena mengena sebenaqnya. Actually time ni ada rehearsal for budak budak yang terlibat dengan persembahan malam penutup. That's why Ammaina wasn't in the picture. Dia masuk tarian awalnya but last last dia keluaq. Ni muka muka yang tak terlibat dengan apa apa persembahan, tu yang kami pusing kem sambil berphotoshoot. Hihi.

WIRA JAYA


Takdak pung pic kami berwira jaya. Aku mood tak baik sama time tu plus malas nak pegang camera. So aku sumbat camera dalam bag pack HAHA. Kami pusing punya pusing last sekali camping dalam kem jea maaaaaaaaacam apa lagi -.- Pastu makanan bukan kena masak pung. Cikgu saja buat teruk -.- Actually aku tak sihat time ni. Batuk bopa hari dah, badan pun panas. Subuh hari nak p Wira Jaya ni aku muntah. Malam time kat Wira Jaya badan aku dah panas. Aku join misi malam, kena cari Kelapa Emas. We were holding hands sebab takut kena culik dengan cikgu pastu sapa yang pegang tangan aku semua pakat kata panas. Tapi aku saja join jugak. Batuk selsema tu memang tak payah cakap ah. Dah la ayaq cap badak takdak T.T Balik jea habeh main Kelapa Emas tu, terus aku tidoq. Dengaq teketaq ketaq sejuk and dengan mengerangnyaa kesian Ammaina tak boleh tidoq sebab aku keja mengerang. Sorry buddy. Bangun jea subuh, hidung aku berdarah. Dah la banyak. Tengah hari tu dah habeh Wira Jaya. Hidung berdarah lagi. Petang tu time mandi pun berdarah lagi. Malam before rollcall berdarah lagi. Time tengah rollcall berdarah lagi. Esok tu saja buat mengada, ngadu kat Asly Ashraf kata demam pastu dia bagi 100plus kat aku and I was like -____________- "Asly, Syahirah nak ayaq cap badak laaaaaa" HAHA tapi dia takmaw beli ayaq cap badak kat aku -.- 100plus yang dia bagi before tu pun aku tak habeh minum lagi -.- Aku beli ayaq cap badak sendiri, telan dua tiga botoi haaa lega dah hihi.

ANAK MAMA

From left: Anak mama satu, anak mama dua, anak mama tiga.
Giliran anak mama ni ikut month of birth yee anak anakkk.

Time Wira Jaya la wujudnya 'anak mama' ni HAHA. Awainya Fit dok panggil aku dengan Mena jea anak mama sebab well err sebab kami memang anak mama lah! HAHA. But then time nak p Wira Jaya tu depa kata bag pack kami tiga paling besaq pastu depa kata kami ni anak mama. Padahal dalam bag pack aku bukan ada apa pun, aku pun taktaw pasepa dia besaq -.- Anak mama yang dua orang ni lain la, bag pack penoh dengan makanan HAHA. Pastu time dok khemah, kami saja la dok sekali semua geng anak mama. Plus sorang non-muslim. Haaaa nak dok sangat segeng semua last sekali khemah tak naik HAHA. Last last Izma tolong baru khemah naik. Lepas tu Fit dengan Fatin plus Chu'A mai tolong jugak. Kami geng anak mama ni tengok jea. Semua orang lain yang buat HAHAHA teqok punya perangai. 
Aku: Ni kalau pan tengok ni mesti dia gelak takmaw maw dulu kat aku pastu baru dia tolong.
Fit: Tak payah tunggu pan, aku pun dah gelak tengok hang HAHAHAHAHA.
By-the-way, Fit babysitter anak mama number satu. Anak mama yang paling matang hihi. *tangan di dada mata ke atas*

SURAU


Yes, kami perlu mendaki untuk ke surau. That's why kaki kami kuat. Especially Delta hihi. 
Delta Warrior! :D

PERASMIAN PENUTUP

And I present you *drum roll* Delta Warrior!

"Tiga TEPUKAN Khidmat Negara!" - Penghulu Mu'az Mahadzir
Supposed to be Menteri Pertahanan Zahid Hamidi yang rasmikan penutup but kes Lahad Datu punya pasal dia tak jadi mai. THANK GOD HE DIDN'T CAME. Why? Sebab nanti mesti kena berdiri lagi lama sebab menteri ni bukan reti berucap sat sat. One word per minute perghhhhhh gila nak berdiri lama. Baik aku tengok husbenggg a.k.a Komandan Mohd. Hider bin Abu Samah aku check baris hihi. Komandan hengseng okayyyy hengsenggggg? Nyanyi lagu 1Malaysia segala bagai and part paling best mesti lah baling beret! :D

MALAM SERI NEGERI EXTRAVAGANZA 


That night ramaiiiiii non-muslim yang pakai baju kurung and baju Melayu. Serious suka gilaaaa tengok depa pakai macam tu. Rasa bahagia hidup HAHA. Persembahan that night pun best gilaaaaa. Aku yang tengah makan pun tak khusyuk. That night ada mintak maaf dengan cikgu cikgu segala bagai. Ozil tak mintak maaf kat aku pung -.- Pastu dan lagi dating dengan Asly Ashraf hihi. K. B.b jangan marah please.



PLKN. Checked. Next stop? License, insyaAllah :)

P/s: Rindu la pulak nak dengaq cikgu panggil aku 'wirawati' :')