Sunday, February 10, 2013

PLKN: The Very First Day

Vector Salam

K. Actually aku dah gian sangat nak update blog sebab tu aku update jugak hari ni HAHA k tak lawak -.- Gambaq tak dapat lagi, aku dok tunggu Chu'a, Yun and Zaty upload gambaq. Tensi tengok Ady update blog sampai dua entries huaaa T.T So for this post, aku just nak story first day aku which is Registration Day :)

That morning aku bangun awai dengan sendirinya. Yes, dengan sendirinya. Pukul 6 rasanya. Then aku terus mandi siap and got my clothes on. I wore a pair of black slack with Ninety-V tshirt. (Semangat Ninety-V masih hidup okayy?) Nampak macam skema gilaa kan aku tapi tu la hakikatnya. Aku malas nak berjeans segala bagai sebab kat sana nanti bukan boleh pakai jenas pun, buat berat beg aku jea -.- Tengah aku dok packing apa yang patut, Abah mai kat aku. Abah nak keluaq p kerja pagi tu. Abah pelok aku and segala bagai pastu aku dok tahan qeyau pastu terus lencun muka aku HAHA. Lepas pada tu memang take time jugak la aku nak okay balik. Pagi tu hujan, hujan rahmat agaknya. Rumah aku nak p Stadium Suka Menanti tu dua minit jea pung. Sampai kat depan Stadium tu ada orang pakai raincoat dok tengah jalan suruh kami p Taman Jubli Emas and I was like 'Da fuq, patut la maqen aku p situ ada van PLKN'. Ramai gilaaaa kat Jubli tu and I saw Ifah Jasmi tapi takdan tegoq. Kelam kabut. Aku que up then naik bas. Bas Langkawi was the first one yang jalan pagi tu.

Atas bas tu, asalnya aku nak dok sorang. But then Zahra tegoq aku, dia ajak aku pindah dok dengan dia. Aku pun on jea la. Thank God ada jugak orang nak kawan dengan aku HAHA. Time nak pindah seat tu, aku terpijak kaki dia. That was the first 'bad thing' of the day. Aku dok tepi tingkap, memang dok babai mama jea la. Tiba tiba bas jalan so aku pun nangeh dengan jayanya lagi. Elok nak sampai jeti Kuala Perlis ada lagu apa entah yang dok 'ibu ibu' jugak. Aku qeyau untuk yang kesekian kalinya lagi.

Time kat jeti tu la aku kenai dengan Aida and Aishah. Atas ferry kami dok 4 orang ah. Time nak beratoq before naik ferry tu, aku blur cena entah pastu aku p jalan sekali nak naik ferry dengan orang lain. Elok aku nak p depan cikgu tanya ...
Cikgu: Ha! Kamu nak p mana ni?
Aku: Naik ferry.
Cikgu: Kamu nak p kem hah?
Aku: Aaaa haa *soqa slow sebab tengah blank*
Cikgu: Haa p beqatoq kat belakang!
Aku: *jalan p belakang dan masih blank*
Time tu aku tak rasa apa lagi, bila dok teringat ni sumpah malu gilaaaaaaaa HAHAHAHA. This was the second 'bad thing' happened.

Sampai kat Jeti Kuah, kami naik bas PLKN. Bas yang aku naik tu bangang, tempat luggage dia tak boleh bukak. Pastu cikgu suruh kami bawak naik luggage atas bas. Beg aku dah la gedabak gedabak. Hat pegang pun gedabak, hat galas pun gedabak. Memang bila bawak naik atas bas tu aku rasa macam nak suicideeeee. Elok aku nak duduk, tetiba budak laki naik sebab bas tu ada kosong lagi. Dah la beg dok kat tengah jalan pastu beg aku menye'stuck' jalan atas bas tu. Wira okay wira? Malu gilaaaa and this was the third one.

Sampai dekat kaki bukit KLSN, you will see this ..
Hell yeah everybody, kaki bukit. Kem kami dekat atas bukit and bas just hantaq sampai kaki bukit so you have to walk with your own feet to get there. Dah la dengan tengah hujan and usung luggage segala bagai, serius best T.T Tengah tengah dok khusyuk tarik beg, handle tekeluaq. 'Bad thing' number four T.T Elok nak naik tangga DM, handle patah. I repeat, p a t a h . Tecabut tequih baq hiang and that was 'bad thing' number five. Aku clumsy gilaa kot first day tuh. Bila ingat balik rasa macam nak suicide jea HAHA. 

Macam besa, mp3 la yang jadi lifesaver aku. Satu bilik cop aku keja dengaq mp3 HAHA maaf, itu adalah habit. Aku bahagia bila dengaq mp3 :D

And I am proud to say, I AM DELTA!