Sunday, December 16, 2012

Semasa SPM ...

Assalamualaikum warrahmatullahi wabaraktuh :)

Masa SPM, this year special sikit. Kami ada gap 10 days oo masa SPM sebab nak bagi chance Hindu raya muehehe. Tapi Ane tu tak boleh cuti sebab budak budak MRSM yang ada kat maktab ni la yang dok jadi punca rezeki dia, termasuklah Pak Hussein. Ada ka patut ada orang cakap Pak Hussein buat nasik kangkang? Honestly, bagi aku, tu dah melampau 'cause tu dah macam fitnah and we know well apa dosa fitnah tu so boyssss yang dok kata lagu ni, insaf please. P mintak maaf kat Pak Hussein laaaaaaagi baguih. K. To the story.

SENAMROBIK

Suuuuuuuuuumpah senamrobik pagi Jumaat ni best gila! Girls saja. Sorry takdak gambaq sebab aku tengok majority pakai lengan pendek so aku malas ah nak tangkap gambaq tambah pulak camera aku laki selalu jea pegang that's why aku tak suka tangkap gambaq dalam bilik freehair segala bagai. K. Dah melalut. Awai awai tu buat poco poco under Wanie. Then Gangnam Style under Amira. Aku dengan Zihah tengok Fira menari kat sebelah kami macam 'wowwwwww gila setai pompuan ni!' HAHA. Fira menari jadi gila! Then ada la Waka Waka. Oh my, aku rindu gila Waka Waka! Time menari Waka Waka la 501 unite gilaaaa time UNGA! HAHA. Pastu Mimi dengan Syafiqah Korea menari lagu Gee! Comel betoi. Mirul takmaw sebab dia tidoq kat bilik, buat announcement panggil dia baru dia mai -.- Pastu Mimi dengan Aty menari lagu Orang Bilang. Ni laaaaagi comel. Aty boleh p menari buat muka kering time muzik kosong Mimi tanya dia nak buat apa. Lawak gila Aty! Everyone ennnnnnnnnjoy gila time tu!

BARBEQUE

K. BBQ malam tu boleh la tahan gempaknya. Hari apa ntah kami buat, aku tak ingat. Hari Jumaat kot. Thanks to those yang tolong buat semua ni masak ayam bla bla bla maaf sebab aku tak tolong walaupun aku ada kat bilik time ni tak outing pun sebab aku dok khusyuk layan Full House dan aku hanya ada beberapa jam jea untuk spend time dengan Tochibaba aku waktu tu sebab petang tu Giant nak mai ambik Tochibaba dah so yeah aku dah start melalut. Malam tu Izz pasang cita apa ntah yang Upside Down world tu tapi separuh jea sebab everyone dok mintak tukaq except aku. Cita tu best apa, cuma dia slow jea. Then depa pasang Aku Terima Nikahnya teeeeeeeerus aku blah. Why? Cita tu boooooooring gila. Yes, sangat boring. And why? Sebab tiru The Vow. Macam dah habeh takdak idea nak tiru The Vow, oh please la. 

TOKNEK TOKWAN 

Hari Isnin ka Selasa ntah yang toknek tokwan mai melawat ni, tak ingat. Selasa rasanya sebab last day Add Math punya GeGAR. Petang tu toknek mai nan tokwan bawak Domino's Pizza muehehe pastu kami tiga orang Caek CikNab Wanie cucu cucu toknek tokwan yang saaaaaangat comel ni melahap tak ingat dunia dan membiarkan toknek tokwan ber'camwhore' kat belakang kami. Cissssss bukannya nak tangkap gambaq kami makan, camera aku penuh dengan gambaq depa jea tapi takpa, aku sayang toknek tokwan aku. Hihi. Pastu Am peqabeh kredit aku call John. Kalau John mai takpa la jugak, ni John takmai. Frust betoi. Pastu toknek drive balik, yang lawaknya kan:
Kaktini: Saya nak drive balik boleh dak?
Am: Drive lah.
Kaktini: Tapi taktaw jalan.
Am: Saya kan ada:
Kaktini: Jangan tidoq pulak!
Am: Yeeee, tapi awak jangan la drive slow sangat.
Kami tiga hat dengaq ni dah BAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

FAREWELL PARTY

Buat kat DM jea cisssssss nasib baik boleh tahan sedap makanan dia. Tapi yang tak bestnya DM dok tutup bukak tutup bukak lampu buat macam lampu disco boleh. Kami nak bergambaq pun rasa paaaaaanas jea k panaih k panaih. Time tu baru pukul sembilan k sembilan mawnya tak panaih. Meeeeeeeeeluat. Lepastu kami tangkap gambaq The Basic. Besttttttt gila punya gambaq.

PRANK MUNA AND FARAH

Okay, actually, petang tu aku nak turun sebab nak date dengan Pan muehehe tapi elok aku nak turun tu terserempak dengan adik adik ipaq kesayangan aku ni pastu Sarah Husna tanya aku nak join ka dak pastu aku abaq aku nak turun date tapi aku join jugak depa HAHA ajak pan sekali lepak pavi. Ceeee Pavi tuuu HAHAHAHA. Lepas tu misi pun berjalan, yang Muna nak prank Farah, yang Farah nak prank Muna last sekali semua kena tepung HAHA. Tapi aku dengan pan safe and sound sebab kami dua pegang camera. Then Acap pun mai join. Habeh phones cameras jam depa semua pakat mandi tepung. Aku dengan Pan suci till the end HAHA. Bak kata pan, "Depa ni bergusti ka apa?" Pastu mak Muna mai bawak KFC muehehehe then balik aku Farah Aniem p mandi kat toilet ataih semayang semayang pastu p makannnn hehe. And, that night GeGAR Bio and Account. Heaven!

OUTING

Aku planned nak outing sebab nak buy something for Pan, ingat nak outing sorang la pastu time GeGAR Chemist tu aku dok sebelah Alang pastu aku try ajak Alang pastu kecek kecek la dia sikit pastu dia on. Hehe. Ingat nak outing naik bas pastu elok habeh jea GeGAR Chemist tu, kak call tanya nak outing ka dak. Then aku tanya la kak nak mai ambik ka apa, then dia pulak tengah baik hati nak ambik so apa lagi pucuk dicita ulam mendatang MUAHAHAHAHA *gelak jahat* Tak ramai pun outing that day, tak sampai satu bas aku rasa so ramai la yang naik cab. Kami p melantak kat KFC dulu pastu baru p JM. Sampai jea JM, terus tinggai kak aku dengan anak-anak HAHA kesian kat kak. Cari cari barang, jalan jalan, usha usha pastu duit habeh pastu baru p kat kak. Hehe sorry kak. Sampai jea asrama terus ajak p makan kat DM sebab makan ayam HAHA tudien. Lumrah budak MRSM, dengaq jea ayam baru maw turun DM. Huduh punya perangai. Haaaaa aku dengan Alang beli baju sama muehehe k bai.

Seminggu yang bermanfaat kan? :)It happened once in a life time. That's a very precious moment that you should enjoy yourself well so one day you can tell your grandchildren about it.