Friday, December 28, 2012

Jumpak pun Rilek!

Vector Salam

Yes, aku dengan abang aku dah jumpak Rilek and guess what, depan Rilek tu penuh with teenagers yang nak ambik test! Yang bukan teenagers pun ada jugak. Aku pelik la, atudien, takkan la budak Ilmu Baru ramai sampai teqa ni rupanya campoq KV and tempat lain sama. Dah la awal awal aku turun moto, terus jea nampak muka SM. Lagi lah aku kena heart-attack. I was like, 'kejadah budak Jitra pun buat kat sini?' I was puzzled but then aku redho ajo. So aku pun p la masuk line, yang SM tu sampai sampai terus meredah ke depan, lagi sekali kena heart-attack -.- Time tu around 8:10am something la. Aku berdiri kat belakang, dah la pakai baju Free Palestine gambaq Star Wars terpampang then tunggu la sampai pintu bukak. Sambil tunggu pintu bukak tu dan lagi la text pan and Pakcik Fauzi, informed yang aku dah sampai. Bila pintu bukak jea semua pakat terpa masuk and I was like usual, biaq orang lain masuk dulu sebab aku malas nak berebut rebut segala bagai. Elok sampai jea kat depan pintu Rilek tu (orang tengah berpusu pusu nak bagi IC) I saw someone through the mirror, it's Ammar Azali! Ammar Azali was heading outside sebab dia baru lepas letak IC, aku pulak baru nak masuk letak and yang paling bestnya dia melambaiii ke arah aku dengan bahagianya. Aku tekejut pun ada jugak walaupun dia memang selalu lambai aku hihi.

Well, Ammar as usual la, maintain dia punya hensem. Dia keluaq jea Rilek tu terus dia p duduk atas moto sapa ntah. Aku keluaq keluaq tu malas la nak tegoq dia, ingatkan dia mai dengan member so aku pun terus ke belakang tak tengok dia dah. Haa time nak keluaq bila sudah letak IC tu, nampak Hanum pulak. Time tu baru aku taw yang KV pun buat sekali. Aku keluaq from Rilek, tempat tu crowded gila sampaikan I can barely breathe. Aku berdiri kat belakang, buat buat tak nampak Ammar HAHA then Ammar jalan mai kat merentasi segala pakwes and makwes yang ada HAHA aku kena heart-attack lagi sekali -.-

G: Hang mai sorang ah?
Aku: Haa. Hang:
G: Aku mai soqang gak ah.
Aku: Patut la mai kat aku -.-
G: *sengih*
Aku: Hang mai naik pa? Moto?
G: Dak aih, van.
Aku: Habeh tu hang dok ataih moto sapa taksat?
G: Ntah. Taktaw *muka confident gila jawab*
Aku: -_________-

Kami dua pun sembang bagai nak rak rancak takmaw maw sampaikan aweks kat depan aku ni dah start jeling jeling mengusha pakwe hensem hat dok dengan aku ni BAHAHAHA. Aku abaikan dan menukar gear kepada double rancak. Pastu ada pakcik ni yang mai tunggu anak dia nak ambik test menyembang dengan kami macam macam. Kesian jugak aku tengok Ammar dok layan pakcik tu, pakcik tu sembang tak beqenti. Tapi Ammar tak kisah, dia kata ada jugak oqang nak menyembang HAHAHA.

G: Aku tak kiqa. Aku lega gila ada jugak kawan kat sini *double confident*
Aku: First time aku rasa hang menghargai aku sebagai kawan.
G: *sengih ikhlas*

Time dok melepak tu, ada satu geng ni dalam 3 orang centu dok sembang dengan pakcik tu jugak. Aku as usual buat muka tak malu jadi the only girl tapi bukannya aku dok dengan depa pun, aku dok dengan Ali. Yang aku bengkeknya depa dok bagi aku makan asap. Kuangjiaq betoi. Jenoh dok tahan batuk. Pastu aku called Pan dah pan tak reply mesej aku. Aku agak dah mamat tu tidoq balik lepas subuh tadi. Pastu dengaq la suara mat Romeo baru mangkit tidoq hihi. Sembang sembang pastu bagi Ammar cakap dengan Pan pastu sembang sembang balik dengan Pan pastu 'babai b.b' hee. Pastu sembang balik dengan pakcik tadi tu. Aku ajak Ammar p makan dia takmaw, takut sat g kena turn dia. Aku suruh dia p masuk dalam pun dia takmaw, packed sangat pulak dah. Putera lilin aku soqang ni memang la, dah la memanjang selesema. Tadi pun. Pastu last sekali Ammar ajak jugak p makan hihi. Kami p dua orang jea. Again, the aweks usha panas jea aku rasa macam 'Aku taw la aku tak lawa pun tapi salah ka kalau aku pair dengan dia pun?' Meluattt. Pastu p makan. Elok sudah makan bangun nak p bayaq ..

Aku: *tangan tengah gagau wallet*
G: Hang toksah dok buat malau aku sangat ah.
Aku: Apa?
G: Hang toksah dok buat malu aku ah, biaq aku bayaq.
Aku: Hang nak bayaq?
G: Haa.
Makcik: Ayaq kat sana nah adik.
Aku: Aku p bayaq ayaq nah?
G: Haa, p la bayaq.
Aku: *p bayaq, batok batok, pakcik tu smoking, kaleh kaleh G kat belakang aww aww*

Aku dah la takot lintas jalan, G ni boleh dok ajak aku buat berani mati lintas time kereta tengah banyak. Kejadah? -.- Elok dah sampai balik kat Rilek, Ammar baru peqasan yang dia tertinggai buku dia and dia takmaw p ambik. Dah la aku tak bawak buku. Mangkok betoi. Pastu aku dok paksa dia masuk dalam last last dia masuk jugak, and time tu pulak ada tempat duduk. Aku lepak luaq, malas masuk. Elok tengah lepak, Ammar keluaq panggil kata nama aku kena panggil. Elok aku masuk dah terlepas dah. Shitto betoi -.- Pastu aku dok dengan Ammar kat dalam, nasib baik la ada seat kosong sebelah dia. Kami pun baca la buku yang dah ditinggalkan ni, buku law la. Ali masuk awai pada aku, dah dia mai awai. Aku lepak dengan anak pakcik yang ramah tu, dengan kawan dia. Kawan dia tu Afiq Marwan rasanya, yang tu nak masuk f5 so aku okay la bila dia pnggil 'kak'. Yang anak pakcik tu sama umoq dengan aku, budak TATAR, dok panggil aku 'kak' jugak. Bengkek betoi. Geng hat bagi aku makan asap taksat dah masuk sekali, dok dengan aku tapi aku dok hujung tepi dinding, sebelah aku Ammar, pastu budak dua orang tu, so jarak la aku dengan depa. Aku ceqin Ammar tinggai aku soqang soqang. Pastu nama aku kena panggil, dia nak ambik cap jari dengan tangkap gambaq. Lepas tu bila aku balik tempat aku, budak laki dah conquer.

Afiq Marwan: Laa. Kesian kat kak ni.

Aku: Takpa la *senyum*

Pastu aku berdiri jea la, but then, ada sorang budak ni hat makan asap kat sebelah aku taksat, boleh dok buat mulut longkang kat situ. 

ML: Duduk la situ. Situ kosong.

Aku: *blurr, I swear to God aku tak peqasan seat tu kosong sebab aku focused kat tempat duduk aku yang tadi so aku tak nampak dah keliling*
ML: Tu, p duduk tu sebelah pompuan. Toksah dok mai duduk sebelah jantan.
Aku: Oh. Haa. *buat buat tak dengaq ayat last*
Hampa bayangkan cara this Mulut Longkang guy cakap macam Fakhrul Jamal. Memalukan atau tidak?

Aku dah ketaq lain macam dah time tu. Dok text dengan Pan, Ammar dah selamat dah kat dalam. Aku pun masuk la dalam dengaq ketaqnya. Pastu Ammar keluaq, aku dah cuak teruk dah. 10minutes jea aku buat terus cabut HAHAHAHA. Tak semak dah. Aku rasa sebab aku cuak sangat kot. Like seriously dude, aku rasa time SPM pun aku tak cuak macam ni. Ni dia jadi cuak sampai otak tepu cena ntah. Aku tengok jea result aku GAGAL terus aku keluaq cari Ammar. Aku ingatkan Ammar duduk kat penjuru tempat kami duduk tadi, rupanya budak budak laki lain dah conquer tempat tu. Pastu aku terus keluaq from that place.

G: *buat bunyi tikus*

Aku: *kaleh* GGGG! Aku failed!
G: *chuckled* Hang berapa?
Aku: 36 jea. Aku ketaq teqok. Hang lulus dak?
G: Lulus.
Aku: Berapa?
G: 47.
Aku: Vaviiiiiiiii! Hang pun tak baca buku sama dengan aku jugak!
G: *sengih*

Serius aku frust. Double frust bila taw Ammar lulus dengan jayanya. Nanti aku nak p ambik dengan sapa. Pastu time tungguu dapat slip result tu, Sarah Nabila baru mai. Aku terus p peluk Sarah and habaq yang aku tak lulus. Ammar gelak. Bontot betoi -.- Pakcik tu kata nanti suruh la Ammar mai teman time nak buat lain nanti. Ammar sengih jea. Ada sorang budak baju kurung tu menyampuk, "Nanti suruh jea la dia mai sekali. Kan senang" Aku dengan Ammar sengih jea la. Confirm dah depa ingat kami dua ni ada relationship yang tak sepatutnya -.-Then aku dengan Ammar pun blah. P tempat bas, but p 7Eleven dulu, cari topUp aku. Elok keluaq 7E, G sua chewing gum. Aku pun ambik dengan muka selamber badak macam dah lama kawan (padahal memang dah lama kamceng) pastu p tempat bas.

Conversation from 7E to bus

Aku: GGGGGGGGGG. Awat hang takmaw p? Aku dah la tengah patah hati ni. Acap dah la takmaw keluaq.
G: Aku malaih. Aku tak suka pakai kasut ni, bertutup. Kaki aku peloh.
Aku: Hang tak pakai stoking ka?
G: Pakai.
Aku: Habeh tu peloh kejadah lagi? Aku relax jea. Lagipun hensem pa hang pakai macam ni, kasut Dr. Cardin tuu.
G: *chuckled* Oh, besa la, aku tiap tiap hari hensem.

 Duduk jea kat tempat bas tu, aku called Mama, mintak izin keluaq dengan Ammar, Mama bagi. Then called Giant, informed yang aku nak p CP. Then called pakcik Fauzi, informed yang aku failed HAHAHA pastu proses memujuk Ammar untuk teman aku p beli purse Big Bang pun bermula. Dia takmawwwwwwwwww *patah hati retak seribu*

Pic Ammar yang diambil curik curik diatas bas menggunakan telefon bimbit murahan aku

 Tapi kami still naik bas, turun kat Pekan Rabu then terjumpak budak f3 ni, Ammar la yang tunjuk kat aku. Budak tu pun senyum. Time kat depan CP, aku dan lagi dok buat drama dengan Ammar. Ammar takmaw teman huaaaa T.T Pastu aku pun biaq la dia balik, then masuk la CP terus cari purse Big Bang HAHAHA. Wait. Did I tell you yang Ammar paid for my tambang? Yes, he paid for it.

G: Takpa, aku bayaq.

Aku: *sengih* 

Lepas dah bayaq ...

G: Hang dok sini *sambil menunjuk ke arah tempat duduk aku disebelah seorang makcik* Takdak seat kat sebelah aku.
Aku: Hah? *bendoi* Ceh. *baru paham*
G: Nah, buat kenangan *sua resit bas*
Aku: *chuckled* Haa laa. Nasik tadi takdak resit ah? HAHA
G: *sengih*
Aku: Hang dapat gaji ka hari ni?
G: Padia?


Aku: Dak la, ingatkan hang dapat gaji. Baik semacam jea belanja aku hari ni -.-
G: *sengih*

Time aku dok pujuk (lebih kepada memaksa sebenaqnya) Ammar p CP dengan aku, dia boleh kata:

G: Aku menyesai jumpak hang hari ni.
Aku: Oo, tadi suka. La ni tak suka dah?
G: *sengih*
Aku: Fine la. P la balik.

Ingatkan dia nak patah balik, rupanya dak. Bontot betoi -.-

So, here are the things yang aku beli tadi:

Pencil Case Big Bang RM15 
Ni aku bagi kat adik sebab dia nak masuk asrama. Sapa yang taw aku dengan adik aku macam mana, diam.

Purse Big Bang RM30
It is written
'G-Dragon T.O.P Taeyang
Seungri Daesung VIP'

Aku nak gila dok kat kedai tu! Pastu p AS Mall, jumpak stokin Big Bang. Sepasang jea lagi yang tinggai, Seungri. And harga dia RM15.90. Kak takmaw belanja T.T

Aku: Awat hang takmawwwwwwww?
G: Sebab sat g mesti aku balik lambat. 
Aku: Awat pulak? Sat g aku lepas la hang awai. 
G: Sat g mesti kena tunggu hang balik. 
Aku: *aww aww*

Perasan atau tidak, he's being protective sometimes. And gentleman. And sweet. And that's why he's my Superman. Eternity, insyaAllah :)


p/s: G is his nickname and only called by me. Hope you clear about it.