Sunday, December 9, 2012

Family Trip #1

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)

Hello there, terasa macam dah lama la pulak aku tak update blog. Cissss bajet macam ada orang yang baca. Tapi kan weyyyy, memang ada la. Mubin kan sayang aku MUAHAHAHA *muka bangga* Okay, actually kan, aku kan, baru sampai balik Kedah petang tadi HAHAHA k dak, baru sampai Aloq Setaq petang tadi, around 5pm if I'm not mistaken. Last Wednesday, time nak dekat Maghrib, pakngah Man called Mama, told her that tokndak Mat (who was my late Grandma's only sibling that left) had passed away around 6pm. So the funeral would be on Thursday's morning. That night we packed our things (actually aku packed pagi Khamis tu) and decided to go straight to Abang's house at Kulim after the funeral. So that was exactly what had happened on Thursday. Kami p Lubuk Kawah, stayed situ sampai dah selesai funeral pa semua then we went to Kulim. Sampai jea Kulim, kak Baina and Iman ada kat luaq sekali dengan Moon (seekor kucing yang comel okay?) Abang takdak time tu sebab dia kerja and dia dah start main gym dah sekarang (WTFish?!) Aku tengok abang makin berisi tapi bila nampak dia topless ohmaiGoddddd perut dia makin buncit bhaiiiiii bukannya makin berketul-ketul macam Taeyang -.-

Kak Baina and Iman and Abang at the restaurant :)

That night abang bawak la kami p kedai makan dekat dekat situ. Gabung tiga meja buat muka kering like a bosssss jea kat situ hihi. Aku, cik, abang and adik duduk semeja. Adik la ni pulun nak ikut aku dengan cik. Lepas tu kami dok ber'camwhore' macam hapa hapa ntah. Then bila kak mintak tolong jaga Insyirah mula la aku dengan cik dok lawan tolak takmaw dukung BAHAHAHA tudien perangai. Aku bukannya takmaw dukung tapi lenguh k bila dia buat lembik. Tidak tertanggung oleh ku *tetiba*

 Abang and me is nottttt in the picture T.T

The next day: Friday, we went to Zoo Taiping. Kak la ni nak bawak anak anak dia so kami pun p la beramai-ramai. Nasib baikkkk bang Din belanja, jimat duit abah BAHAHAHA. Time kami dah naik train tu, entah macam mana entah kami boleh TERTINGGAI Ahmad Rayyan and sorang pun tak perasan and Ahmad Rayyan pun boleh senyap dok ket tepi tu sambil tengok kami sefamily berhibur kat atas train sambil tersenyum bahagia dah menghisap botoi susu -.- Nasib baik train tak jalan lagi, nasib baik adik perasan kalau dak kami tinggai Ahmad Rayyan lagu tu jea. Dia boleh sengeh bila tengok kami centu. Dia ingat kami naik train mainan kot. Macam macam la budak ni. Pastu time nak balik aku pulak yag dok tegedik gedik kat abah mintak topi harimau bintang muehehe. Abah pun layannnnn. Abah tengah mood baik tu yang aku mintak pa pun senang dapat BAHAHAHA. Topi Leopard for kami adik-beradik, Wolf for Iman and Tiger yang bang Din punyaaa. Kami pun pulang dengan senang hatinya muehehe.

 I'm sexy and I know it *tetiba*

Keluaq jea dari Zoo Taiping tu, TERnampak expo la pulak. So kami pun decided nak singgah sat sebab alang alang dah sampai sini kannnn pastu dok usha bot kat Taman Tasik Taiping tu. Semua pakat teringin nak naik tapi tempat nak naik dia tu jauhhhhh huaaaaa T.T And guess what, tu expo Orchid *angkat kening* Aku dengan abah dok bet yang nanti mesti mama beli punya (Mama pencinta segala jenis pokok and she works at MARDI) tup tup mama tak beli punggggg semua diam tak terkata BAHAHA. Dah petang dah baru balik. Kak Baina dok kata kat Iman, "Kesian abah tak ikut". Abang kena kerja bhaiii dia takdak cuti T.T

 Aku comel k bai.

About 9pm la kami sampai rumah Abang. Pastu round sat sebab kak tak sampai lagi and kami takdak kunci rumah so saja la pusing pusing cari Gurdian or Watsons sebab mulut aku dah terlampau pedih yang amat kerana lips aku pecah and was bleeding earlier that morning. First time aku dehydration sampai teqa ni, 3 in 1: Sorethroat, ulcer, bleeding lips. Tapi aku still sihat tak payah masuk hospital. Alhamdulillah setakat ni aku still lagi memegang rekod sebagai satu-satunya dalam kami lima beradik yang tak pernah kena tahan wad MUAHAHAHA. By-the-way, best pakai topi Leopard ni. Tambah tambah bila sejukkkk sebab kain dia agak tebal muehehe k bai.

Muah muah Insyirah dengan Ahmad Rayyan hee :D

And here we areeeee, dah sampai rumah pun. Home sweet home. K chow.

"Dengan badan sekeping nipis melayang lagu ni, macam mana la nanti dia nak bawak barang barang sendiri naik bas bawak p kem?"
- Mama @ Hajah Tatariah Ahmad