Sunday, December 30, 2012

Gian -.-

Vector Salam

Sebenaqnya aku gian nak update blog -.- Actually aku dah berikrar yang nak update blog tiap tiap hari before p PLKN ni tapi gambaq birthday party last Friday ada kat dalam handphone abang ipaq aku. Baby Canon aku abang aku culik bawak p Kulim huaaaa I won't see my baby Canon before I go to PLKN T.T So disebabkan aku takdak story nak cerita, aku nak melalut malam ni hee. By-the-way, ni abang ipaq aku baru balik. Dia kata ada kes sembelih orang pulak dekat atas bukit dekat Nami. Macam macam la ni -.-


Kang Gary and Ji Hyo senantiasa comel heeeeeeeee. Aku suka Monday Couple aku suka Monday Couple aku suka Monday Couple aku suka Monday Couple teheeee. Semalam Big Bang dah perform. Setaii baq hang setaii. Ehhhhh, lari tajuk. Tapi takpa, blog aku. Aku cena takpa XD


Okay, tetiba jea letak gambaq Running Man tang ni. Biaq p la. Hang dengki pa? Boooooooo.


Ehhhh kejadah post aku malam ni? -.-

Haaaaaa tadi aku p buat comp test lagi heeeeee. Alhamdulillah, passed within 11 minutes and 2 seconds. Status kat fb tu banyak typo sebab type sambil baring. Sapa yang selalu masuk bilik aku and penah nampak aku guna laptop dalam bilik kat asrama, paham la apa yang aku mencarut ni. Time aku nak ambik tu, I mean time dok tunggu tu, aku dikelilingi oleh geng geng KN hat memang cakap kaw kaw punya. Aku tak paham pun depa cakap pa tapi err ada la jugak yang aku dapat tangkap. Then aku text Iwan, suruh dia mai teman. Pastu dia sembang macam nak mai sungguh tup tup dia ada kat Perak. Terasa macam nak bagi dia makan kaki. Time buat test tu memang sumpah aku ketaq, takot tak lulus. Pastu bila habis jea, aku nak tekan semak then tersalah tekan rasanya tup tup dah keluaq 'Terima Kasih'. Heart-attack baq hiang T.T Pastu check check, lulus. Alhamdulillah sangat sangat :) Keluaq jea from Rilek, I was like ...


Maybe there'a lot of things that happened to me all this while. And there were a lot of stupid decisions that I've made, but I keep telling my self



Pre-Reunion bak kata Izati Zulkifli :)

Vector Salam

Yeahhhh, kemaqen ada reunion. Reunion la sangat -.- 17 jea yang p, rasa lain pulak bila Adeq tak p sebab dia tu salah soqang muka wajib hadir. Tapi kali ni ramai ah jugak muka muka baru macam Faiz Hassan and Naufal Jailani. Anum yang buat event ni kat fb Khamis hari tu. Kalau aku taw la Anum nak buat kat City Plaza, aku tak p pun takpa City Plaza Khamis tu -.-


Haaa. Ni tuan rumah sambut tetamu! HAHA. Dah macam Yoo Jae-Suk dah aku tengok Ady. Okay la tu, Ady kan memang kipas-susah-mati Running Man :D Awal awal tu depa depa ni le boys gathered kat McD. Ehhh le girls pun ada sekali kat sini time ni tapi aku yang sampai lambat. Janji pukul 3pm tapi aku sampai 3.30pm pastu text Ikram Fadzli then mengaku diri sendiri sesat. Kejadah aku nak sesat kat City Plaza tu. Ingat KLCC ka hapa? -.-




Sampai sampai jea terus text Ikram Fadzli pastu mengaku diri sendiri sesat pastu tanya dia ada kat mana pastu dia kata ada tang bowling so aku pun terus gagah medaki escalator dan naik ke bowling. Setibanya aku kat bowling tu, aku nampak juniorsssssss pulak dah -.- Juniors form 3 nak masuk form 4. Pastu takpa la aku terus melangkah ke hadapan pastu nampak geng gergasi (sumpah aku rasa kecik bila berdiri dengan depa T.T) berkumpul kat tepi counter tu. Le boys ramai, le girls Anum sorang tetiba ada suara halus (halus la sangat) si Neinei ni panggil 'Syahirahhh'. Okay, Neinei's voice masih comel macam dolu dolu. Tengok tengok dia dengan Izati dah ada kat belakang tiang. Pastu depa suma nak main bowling. Pompuan Anum dengan Neinei jea yang main, aku malas. Dah berkurun tak main HAHA. Neinei main pakai skirt pewit.

Le girls

Time dok lepak lepak tu nampak junior sekoq lagi. Hat form 4 nak masuk form 5. Direct kalau keluaq CP nampak muka dia, macam dah takdak muka junior lain yang patut aku nampak -.-

 

*Lane 17*
Ady Fathull Rafidzy Aiman Al-Amien Emran
*Lane 18*
Takingat Anum Diyani Khaizuran Fadzli Naufal

Allif Emran dengan Zuhaili balik paling awai. Aku tekejut jugak tengok Allif balik awai tapi dia kata ada keja. Time dia dok salam salam tu aku tengok la dia pastu dia lambai aku pastu aku pun bangun p la kat dia. Allif Emran kantoi rindu aku BAHAHAHA pastu dia kata aku rindu dia. Bontot betoi -.-


Relax jea tengok le boys sembang. Rancak takmiaw miaw. Yang pompuan, err, aku macam awkward sikit time tu. Bukan sikit, banyak. HAHAHA sebab dah lama tak jumpak kot. Dengan Neinei and Anum boleh gagah lagi, dengan Izati ah awkward. Depa tiga takpa la satu sekolah, aku soqang jea sesat. Ceqin pun ada. Dengan budak laki pun aku awkward gila kecuali Ikram, Alim, Ady, Izzat and Fawzan sebab memang depa muka wajib kalau ada 'reunion'. Dengan hat lain aku macam err err 'hai?' HAHA. Awal awal nampak Faiz Hassan aku macam, "Ish. Sapa ntah budak ni?" Pastu time dia senyum kat aku baru aku peqasan yang tu Faiz Hassan. Darjah 6 dolu sekelas sebenaqnya. Boleh tahan kamceng jugak. Tapi dah lama tak jumpak memang awkward awkward awkward. 

Pastu kami le girls p main game yang le boys p semayang dulu. Sejukkkk hati mak mengandung. Sapa nak booked buat husband boleh contact aku hihi. Tengok Neinei main drum setaiiii dah la pakai kain -.- Pastu Neinei balik then kami tiga pun turun la p McD. Then budak laki mai cakap depa nak p makan kat foodcourt pulak. Kami pun naik la foodcourt, and budak budak laki tu macam besa la. Tak matang lagi -.-


Aku soqang jea pompuan yang makan. Anum dengan Izati dak pun -.- Maaf ya kakak kakak sekalian, saya lapiaq. Alim la yang belanja aku hihi. He's still my onii-chan. Aku melawak jea suruh dia belanja, pastu dia belanja sunggoh. Thanks la Alim noh? :D Pastu Izati pulak balik. Then le boys p main CS kat CC, aku dengan Anum p bookfair. Aku nak beli Under 18 yang baru tuuuuu tapi duit takdak T.T Pastu Anum balik, aku cari la depa, pastu tak jumpak. K. Fedup. 

Btw, thanks to those yang p:
Ady, Alim, Ikram, Salman, Amien, Naufal, Fawzan, Zuhaili, Allif Emran, Faiz, Izzat, Dzarif, Afiq, Anum, Neinei, Izati and Syahirah. 
Ehhh? Yes. Budak sekolah rendah panggil aku Syahirah :)

Jeles takdak gambaq ramai ramai lagu ni T.T

p/s: Pictures credit to Ikram Fadzli and Izati Zulkifli :)

Friday, December 28, 2012

Jumpak pun Rilek!

Vector Salam

Yes, aku dengan abang aku dah jumpak Rilek and guess what, depan Rilek tu penuh with teenagers yang nak ambik test! Yang bukan teenagers pun ada jugak. Aku pelik la, atudien, takkan la budak Ilmu Baru ramai sampai teqa ni rupanya campoq KV and tempat lain sama. Dah la awal awal aku turun moto, terus jea nampak muka SM. Lagi lah aku kena heart-attack. I was like, 'kejadah budak Jitra pun buat kat sini?' I was puzzled but then aku redho ajo. So aku pun p la masuk line, yang SM tu sampai sampai terus meredah ke depan, lagi sekali kena heart-attack -.- Time tu around 8:10am something la. Aku berdiri kat belakang, dah la pakai baju Free Palestine gambaq Star Wars terpampang then tunggu la sampai pintu bukak. Sambil tunggu pintu bukak tu dan lagi la text pan and Pakcik Fauzi, informed yang aku dah sampai. Bila pintu bukak jea semua pakat terpa masuk and I was like usual, biaq orang lain masuk dulu sebab aku malas nak berebut rebut segala bagai. Elok sampai jea kat depan pintu Rilek tu (orang tengah berpusu pusu nak bagi IC) I saw someone through the mirror, it's Ammar Azali! Ammar Azali was heading outside sebab dia baru lepas letak IC, aku pulak baru nak masuk letak and yang paling bestnya dia melambaiii ke arah aku dengan bahagianya. Aku tekejut pun ada jugak walaupun dia memang selalu lambai aku hihi.

Well, Ammar as usual la, maintain dia punya hensem. Dia keluaq jea Rilek tu terus dia p duduk atas moto sapa ntah. Aku keluaq keluaq tu malas la nak tegoq dia, ingatkan dia mai dengan member so aku pun terus ke belakang tak tengok dia dah. Haa time nak keluaq bila sudah letak IC tu, nampak Hanum pulak. Time tu baru aku taw yang KV pun buat sekali. Aku keluaq from Rilek, tempat tu crowded gila sampaikan I can barely breathe. Aku berdiri kat belakang, buat buat tak nampak Ammar HAHA then Ammar jalan mai kat merentasi segala pakwes and makwes yang ada HAHA aku kena heart-attack lagi sekali -.-

G: Hang mai sorang ah?
Aku: Haa. Hang:
G: Aku mai soqang gak ah.
Aku: Patut la mai kat aku -.-
G: *sengih*
Aku: Hang mai naik pa? Moto?
G: Dak aih, van.
Aku: Habeh tu hang dok ataih moto sapa taksat?
G: Ntah. Taktaw *muka confident gila jawab*
Aku: -_________-

Kami dua pun sembang bagai nak rak rancak takmaw maw sampaikan aweks kat depan aku ni dah start jeling jeling mengusha pakwe hensem hat dok dengan aku ni BAHAHAHA. Aku abaikan dan menukar gear kepada double rancak. Pastu ada pakcik ni yang mai tunggu anak dia nak ambik test menyembang dengan kami macam macam. Kesian jugak aku tengok Ammar dok layan pakcik tu, pakcik tu sembang tak beqenti. Tapi Ammar tak kisah, dia kata ada jugak oqang nak menyembang HAHAHA.

G: Aku tak kiqa. Aku lega gila ada jugak kawan kat sini *double confident*
Aku: First time aku rasa hang menghargai aku sebagai kawan.
G: *sengih ikhlas*

Time dok melepak tu, ada satu geng ni dalam 3 orang centu dok sembang dengan pakcik tu jugak. Aku as usual buat muka tak malu jadi the only girl tapi bukannya aku dok dengan depa pun, aku dok dengan Ali. Yang aku bengkeknya depa dok bagi aku makan asap. Kuangjiaq betoi. Jenoh dok tahan batuk. Pastu aku called Pan dah pan tak reply mesej aku. Aku agak dah mamat tu tidoq balik lepas subuh tadi. Pastu dengaq la suara mat Romeo baru mangkit tidoq hihi. Sembang sembang pastu bagi Ammar cakap dengan Pan pastu sembang sembang balik dengan Pan pastu 'babai b.b' hee. Pastu sembang balik dengan pakcik tadi tu. Aku ajak Ammar p makan dia takmaw, takut sat g kena turn dia. Aku suruh dia p masuk dalam pun dia takmaw, packed sangat pulak dah. Putera lilin aku soqang ni memang la, dah la memanjang selesema. Tadi pun. Pastu last sekali Ammar ajak jugak p makan hihi. Kami p dua orang jea. Again, the aweks usha panas jea aku rasa macam 'Aku taw la aku tak lawa pun tapi salah ka kalau aku pair dengan dia pun?' Meluattt. Pastu p makan. Elok sudah makan bangun nak p bayaq ..

Aku: *tangan tengah gagau wallet*
G: Hang toksah dok buat malau aku sangat ah.
Aku: Apa?
G: Hang toksah dok buat malu aku ah, biaq aku bayaq.
Aku: Hang nak bayaq?
G: Haa.
Makcik: Ayaq kat sana nah adik.
Aku: Aku p bayaq ayaq nah?
G: Haa, p la bayaq.
Aku: *p bayaq, batok batok, pakcik tu smoking, kaleh kaleh G kat belakang aww aww*

Aku dah la takot lintas jalan, G ni boleh dok ajak aku buat berani mati lintas time kereta tengah banyak. Kejadah? -.- Elok dah sampai balik kat Rilek, Ammar baru peqasan yang dia tertinggai buku dia and dia takmaw p ambik. Dah la aku tak bawak buku. Mangkok betoi. Pastu aku dok paksa dia masuk dalam last last dia masuk jugak, and time tu pulak ada tempat duduk. Aku lepak luaq, malas masuk. Elok tengah lepak, Ammar keluaq panggil kata nama aku kena panggil. Elok aku masuk dah terlepas dah. Shitto betoi -.- Pastu aku dok dengan Ammar kat dalam, nasib baik la ada seat kosong sebelah dia. Kami pun baca la buku yang dah ditinggalkan ni, buku law la. Ali masuk awai pada aku, dah dia mai awai. Aku lepak dengan anak pakcik yang ramah tu, dengan kawan dia. Kawan dia tu Afiq Marwan rasanya, yang tu nak masuk f5 so aku okay la bila dia pnggil 'kak'. Yang anak pakcik tu sama umoq dengan aku, budak TATAR, dok panggil aku 'kak' jugak. Bengkek betoi. Geng hat bagi aku makan asap taksat dah masuk sekali, dok dengan aku tapi aku dok hujung tepi dinding, sebelah aku Ammar, pastu budak dua orang tu, so jarak la aku dengan depa. Aku ceqin Ammar tinggai aku soqang soqang. Pastu nama aku kena panggil, dia nak ambik cap jari dengan tangkap gambaq. Lepas tu bila aku balik tempat aku, budak laki dah conquer.

Afiq Marwan: Laa. Kesian kat kak ni.

Aku: Takpa la *senyum*

Pastu aku berdiri jea la, but then, ada sorang budak ni hat makan asap kat sebelah aku taksat, boleh dok buat mulut longkang kat situ. 

ML: Duduk la situ. Situ kosong.

Aku: *blurr, I swear to God aku tak peqasan seat tu kosong sebab aku focused kat tempat duduk aku yang tadi so aku tak nampak dah keliling*
ML: Tu, p duduk tu sebelah pompuan. Toksah dok mai duduk sebelah jantan.
Aku: Oh. Haa. *buat buat tak dengaq ayat last*
Hampa bayangkan cara this Mulut Longkang guy cakap macam Fakhrul Jamal. Memalukan atau tidak?

Aku dah ketaq lain macam dah time tu. Dok text dengan Pan, Ammar dah selamat dah kat dalam. Aku pun masuk la dalam dengaq ketaqnya. Pastu Ammar keluaq, aku dah cuak teruk dah. 10minutes jea aku buat terus cabut HAHAHAHA. Tak semak dah. Aku rasa sebab aku cuak sangat kot. Like seriously dude, aku rasa time SPM pun aku tak cuak macam ni. Ni dia jadi cuak sampai otak tepu cena ntah. Aku tengok jea result aku GAGAL terus aku keluaq cari Ammar. Aku ingatkan Ammar duduk kat penjuru tempat kami duduk tadi, rupanya budak budak laki lain dah conquer tempat tu. Pastu aku terus keluaq from that place.

G: *buat bunyi tikus*

Aku: *kaleh* GGGG! Aku failed!
G: *chuckled* Hang berapa?
Aku: 36 jea. Aku ketaq teqok. Hang lulus dak?
G: Lulus.
Aku: Berapa?
G: 47.
Aku: Vaviiiiiiiii! Hang pun tak baca buku sama dengan aku jugak!
G: *sengih*

Serius aku frust. Double frust bila taw Ammar lulus dengan jayanya. Nanti aku nak p ambik dengan sapa. Pastu time tungguu dapat slip result tu, Sarah Nabila baru mai. Aku terus p peluk Sarah and habaq yang aku tak lulus. Ammar gelak. Bontot betoi -.- Pakcik tu kata nanti suruh la Ammar mai teman time nak buat lain nanti. Ammar sengih jea. Ada sorang budak baju kurung tu menyampuk, "Nanti suruh jea la dia mai sekali. Kan senang" Aku dengan Ammar sengih jea la. Confirm dah depa ingat kami dua ni ada relationship yang tak sepatutnya -.-Then aku dengan Ammar pun blah. P tempat bas, but p 7Eleven dulu, cari topUp aku. Elok keluaq 7E, G sua chewing gum. Aku pun ambik dengan muka selamber badak macam dah lama kawan (padahal memang dah lama kamceng) pastu p tempat bas.

Conversation from 7E to bus

Aku: GGGGGGGGGG. Awat hang takmaw p? Aku dah la tengah patah hati ni. Acap dah la takmaw keluaq.
G: Aku malaih. Aku tak suka pakai kasut ni, bertutup. Kaki aku peloh.
Aku: Hang tak pakai stoking ka?
G: Pakai.
Aku: Habeh tu peloh kejadah lagi? Aku relax jea. Lagipun hensem pa hang pakai macam ni, kasut Dr. Cardin tuu.
G: *chuckled* Oh, besa la, aku tiap tiap hari hensem.

 Duduk jea kat tempat bas tu, aku called Mama, mintak izin keluaq dengan Ammar, Mama bagi. Then called Giant, informed yang aku nak p CP. Then called pakcik Fauzi, informed yang aku failed HAHAHA pastu proses memujuk Ammar untuk teman aku p beli purse Big Bang pun bermula. Dia takmawwwwwwwwww *patah hati retak seribu*

Pic Ammar yang diambil curik curik diatas bas menggunakan telefon bimbit murahan aku

 Tapi kami still naik bas, turun kat Pekan Rabu then terjumpak budak f3 ni, Ammar la yang tunjuk kat aku. Budak tu pun senyum. Time kat depan CP, aku dan lagi dok buat drama dengan Ammar. Ammar takmaw teman huaaaa T.T Pastu aku pun biaq la dia balik, then masuk la CP terus cari purse Big Bang HAHAHA. Wait. Did I tell you yang Ammar paid for my tambang? Yes, he paid for it.

G: Takpa, aku bayaq.

Aku: *sengih* 

Lepas dah bayaq ...

G: Hang dok sini *sambil menunjuk ke arah tempat duduk aku disebelah seorang makcik* Takdak seat kat sebelah aku.
Aku: Hah? *bendoi* Ceh. *baru paham*
G: Nah, buat kenangan *sua resit bas*
Aku: *chuckled* Haa laa. Nasik tadi takdak resit ah? HAHA
G: *sengih*
Aku: Hang dapat gaji ka hari ni?
G: Padia?


Aku: Dak la, ingatkan hang dapat gaji. Baik semacam jea belanja aku hari ni -.-
G: *sengih*

Time aku dok pujuk (lebih kepada memaksa sebenaqnya) Ammar p CP dengan aku, dia boleh kata:

G: Aku menyesai jumpak hang hari ni.
Aku: Oo, tadi suka. La ni tak suka dah?
G: *sengih*
Aku: Fine la. P la balik.

Ingatkan dia nak patah balik, rupanya dak. Bontot betoi -.-

So, here are the things yang aku beli tadi:

Pencil Case Big Bang RM15 
Ni aku bagi kat adik sebab dia nak masuk asrama. Sapa yang taw aku dengan adik aku macam mana, diam.

Purse Big Bang RM30
It is written
'G-Dragon T.O.P Taeyang
Seungri Daesung VIP'

Aku nak gila dok kat kedai tu! Pastu p AS Mall, jumpak stokin Big Bang. Sepasang jea lagi yang tinggai, Seungri. And harga dia RM15.90. Kak takmaw belanja T.T

Aku: Awat hang takmawwwwwwww?
G: Sebab sat g mesti aku balik lambat. 
Aku: Awat pulak? Sat g aku lepas la hang awai. 
G: Sat g mesti kena tunggu hang balik. 
Aku: *aww aww*

Perasan atau tidak, he's being protective sometimes. And gentleman. And sweet. And that's why he's my Superman. Eternity, insyaAllah :)


p/s: G is his nickname and only called by me. Hope you clear about it.


Monday, December 24, 2012

Happy Newlyweds cikgu Ila! :)

Vector Salam

Kemaren kan, aku kan, p kan, tadaaaa!


Yeah man. Kemaren aku p kenduri cikgu Ila muehehe. Jumpak Faz! Aww aww. Sila jeles please. Ikh pun. Tapi Ikh dok buat sangkut pa taktiaw kat Izz -.- HAHA sory paklan. Izz taktaw pun pasai ni, Ikh pun taw tu awek orang. Btw, cikgu Ila cantikkkkkkkk banget. Adik Ustaz Fahmi pun boleh tahan hensemnyaa. Untung laa untung laaa :P

Earlier, Mubin cakap dia nak p merempit dengan Lem. Last last pagi kejadian tu pak dia tak gerak dia so dia dah lambat ah. Last last dia nak bas p Shahab then jalan kaki p KMC sebab pagi tu VI text aku dia nak p jugak kalau sempat sebab dia tengah dok medical checkup kat KMC. Aku pun okay la. Elok tengah makan, Izz called. Dia kata Nad nak p, dia pun nak p. Aku macam, 'Allah! Kereta dah penuh' but then dia cakap dia sanggup berhimpit so aku pun on la. Then misi untuk pujuk Syakir Berhan HAHAHA. Syakir Berhan pun on, sekali dengan dia aku angkut p kenduri. Sorry cik sebab hang kena tunggu kami lama HAHAHA.

Time kami nak makan tu, jumpak la cikgu Analiza. Pastu cikgu Norma, Ustaz Zahir, cikgu Nazri, cikgu Rois, Abang Bad, cikgu Kamal, cikgu Zahir, Ustazah Sobah, cikgu Jamaliah, cikgu Abby, teacher Shafa, and teacher Wawa. Hehe. Time kami tengah makan tu ada la dalam 5 bijik kereta seniors batch last year sampai. Syed sorang jea pakai baju Melayu. Kami masuk dalam tangkap gambaq dengan cikgu pastu buat setaii conteng buku sign tu muehehe tulisan aku buruk rasa macam nak koyak tulis lain T.T Then kami keluaq p photoshoot kat depan rumah cikgu Ila. Ni la depan rumah cikgu Ilaaa.



Steady dak kami buat setaii kat depan rumah orang? Like a bossss HAHA. Elok dah jalan nak balik baru aku teringat yang aku tak tangkap pun gambaq dengan Faz dengan Ikh huaaaa. Dah la jarang jarang boleh jumpak T.T Faz pakai serba pink sebab tema dia Pink Biru. Aku tengok tuan rumah pakai pink. Ikh duduk sorang sorang kat tepi tempat ambik ayaq HAHA kesian sangat aih tengok dia. Pastu kami pun balik sebab kesian kat Giant kena tunggu lama sebab dia dok tunggu atas kereta, then drop depa empat VI Mubin Nad Izz kat Jitra Mall then VI sponsor depa tengok wayang. 

Cikgu Nazri: Cik abang kamu mana?

Aku: Abang saya dok belah sana *saja buat blurr*
Cikgu Nazri: *tengok*
Aku: Tapi tu abang saya la. ABANG.
Cikgu Nazri: Abang yang nu mana? Bukan kenduri bulan 12?
Aku: Mana ada cikgu -.-
Cikgu Nazri: Laa ingatkan kenduri bulan 12 ni. Bukan eh?
Aku: Dak la cikgu -.-
Haaaaaa kan dah kena sebijik dengan cikgu Nazri!

Abang Bad: Tengok depa dua orang ni dalam facebook bukan main lagi, bila gosip depa dua marah. *tunjuk kat aku dengan Mubin yang sememangnya kami dok sebelah menyebelah*

Aku: Kami dua sweet la abang Bad! HAHA.
Mubin: *sengih*

Macam macam la -.-


Sunday, December 16, 2012

Semasa SPM ...

Assalamualaikum warrahmatullahi wabaraktuh :)

Masa SPM, this year special sikit. Kami ada gap 10 days oo masa SPM sebab nak bagi chance Hindu raya muehehe. Tapi Ane tu tak boleh cuti sebab budak budak MRSM yang ada kat maktab ni la yang dok jadi punca rezeki dia, termasuklah Pak Hussein. Ada ka patut ada orang cakap Pak Hussein buat nasik kangkang? Honestly, bagi aku, tu dah melampau 'cause tu dah macam fitnah and we know well apa dosa fitnah tu so boyssss yang dok kata lagu ni, insaf please. P mintak maaf kat Pak Hussein laaaaaaagi baguih. K. To the story.

SENAMROBIK

Suuuuuuuuuumpah senamrobik pagi Jumaat ni best gila! Girls saja. Sorry takdak gambaq sebab aku tengok majority pakai lengan pendek so aku malas ah nak tangkap gambaq tambah pulak camera aku laki selalu jea pegang that's why aku tak suka tangkap gambaq dalam bilik freehair segala bagai. K. Dah melalut. Awai awai tu buat poco poco under Wanie. Then Gangnam Style under Amira. Aku dengan Zihah tengok Fira menari kat sebelah kami macam 'wowwwwww gila setai pompuan ni!' HAHA. Fira menari jadi gila! Then ada la Waka Waka. Oh my, aku rindu gila Waka Waka! Time menari Waka Waka la 501 unite gilaaaa time UNGA! HAHA. Pastu Mimi dengan Syafiqah Korea menari lagu Gee! Comel betoi. Mirul takmaw sebab dia tidoq kat bilik, buat announcement panggil dia baru dia mai -.- Pastu Mimi dengan Aty menari lagu Orang Bilang. Ni laaaaagi comel. Aty boleh p menari buat muka kering time muzik kosong Mimi tanya dia nak buat apa. Lawak gila Aty! Everyone ennnnnnnnnjoy gila time tu!

BARBEQUE

K. BBQ malam tu boleh la tahan gempaknya. Hari apa ntah kami buat, aku tak ingat. Hari Jumaat kot. Thanks to those yang tolong buat semua ni masak ayam bla bla bla maaf sebab aku tak tolong walaupun aku ada kat bilik time ni tak outing pun sebab aku dok khusyuk layan Full House dan aku hanya ada beberapa jam jea untuk spend time dengan Tochibaba aku waktu tu sebab petang tu Giant nak mai ambik Tochibaba dah so yeah aku dah start melalut. Malam tu Izz pasang cita apa ntah yang Upside Down world tu tapi separuh jea sebab everyone dok mintak tukaq except aku. Cita tu best apa, cuma dia slow jea. Then depa pasang Aku Terima Nikahnya teeeeeeeerus aku blah. Why? Cita tu boooooooring gila. Yes, sangat boring. And why? Sebab tiru The Vow. Macam dah habeh takdak idea nak tiru The Vow, oh please la. 

TOKNEK TOKWAN 

Hari Isnin ka Selasa ntah yang toknek tokwan mai melawat ni, tak ingat. Selasa rasanya sebab last day Add Math punya GeGAR. Petang tu toknek mai nan tokwan bawak Domino's Pizza muehehe pastu kami tiga orang Caek CikNab Wanie cucu cucu toknek tokwan yang saaaaaangat comel ni melahap tak ingat dunia dan membiarkan toknek tokwan ber'camwhore' kat belakang kami. Cissssss bukannya nak tangkap gambaq kami makan, camera aku penuh dengan gambaq depa jea tapi takpa, aku sayang toknek tokwan aku. Hihi. Pastu Am peqabeh kredit aku call John. Kalau John mai takpa la jugak, ni John takmai. Frust betoi. Pastu toknek drive balik, yang lawaknya kan:
Kaktini: Saya nak drive balik boleh dak?
Am: Drive lah.
Kaktini: Tapi taktaw jalan.
Am: Saya kan ada:
Kaktini: Jangan tidoq pulak!
Am: Yeeee, tapi awak jangan la drive slow sangat.
Kami tiga hat dengaq ni dah BAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

FAREWELL PARTY

Buat kat DM jea cisssssss nasib baik boleh tahan sedap makanan dia. Tapi yang tak bestnya DM dok tutup bukak tutup bukak lampu buat macam lampu disco boleh. Kami nak bergambaq pun rasa paaaaaanas jea k panaih k panaih. Time tu baru pukul sembilan k sembilan mawnya tak panaih. Meeeeeeeeeluat. Lepastu kami tangkap gambaq The Basic. Besttttttt gila punya gambaq.

PRANK MUNA AND FARAH

Okay, actually, petang tu aku nak turun sebab nak date dengan Pan muehehe tapi elok aku nak turun tu terserempak dengan adik adik ipaq kesayangan aku ni pastu Sarah Husna tanya aku nak join ka dak pastu aku abaq aku nak turun date tapi aku join jugak depa HAHA ajak pan sekali lepak pavi. Ceeee Pavi tuuu HAHAHAHA. Lepas tu misi pun berjalan, yang Muna nak prank Farah, yang Farah nak prank Muna last sekali semua kena tepung HAHA. Tapi aku dengan pan safe and sound sebab kami dua pegang camera. Then Acap pun mai join. Habeh phones cameras jam depa semua pakat mandi tepung. Aku dengan Pan suci till the end HAHA. Bak kata pan, "Depa ni bergusti ka apa?" Pastu mak Muna mai bawak KFC muehehehe then balik aku Farah Aniem p mandi kat toilet ataih semayang semayang pastu p makannnn hehe. And, that night GeGAR Bio and Account. Heaven!

OUTING

Aku planned nak outing sebab nak buy something for Pan, ingat nak outing sorang la pastu time GeGAR Chemist tu aku dok sebelah Alang pastu aku try ajak Alang pastu kecek kecek la dia sikit pastu dia on. Hehe. Ingat nak outing naik bas pastu elok habeh jea GeGAR Chemist tu, kak call tanya nak outing ka dak. Then aku tanya la kak nak mai ambik ka apa, then dia pulak tengah baik hati nak ambik so apa lagi pucuk dicita ulam mendatang MUAHAHAHAHA *gelak jahat* Tak ramai pun outing that day, tak sampai satu bas aku rasa so ramai la yang naik cab. Kami p melantak kat KFC dulu pastu baru p JM. Sampai jea JM, terus tinggai kak aku dengan anak-anak HAHA kesian kat kak. Cari cari barang, jalan jalan, usha usha pastu duit habeh pastu baru p kat kak. Hehe sorry kak. Sampai jea asrama terus ajak p makan kat DM sebab makan ayam HAHA tudien. Lumrah budak MRSM, dengaq jea ayam baru maw turun DM. Huduh punya perangai. Haaaaa aku dengan Alang beli baju sama muehehe k bai.

Seminggu yang bermanfaat kan? :)It happened once in a life time. That's a very precious moment that you should enjoy yourself well so one day you can tell your grandchildren about it.


Friday, December 14, 2012

Menaip Tanpa Backspace -.-

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)



K. Kali ni aku nak try buat jugak macam orang lain, nak try taip without tekan butang backspace oh my oh my takdak salah lagi setakat ni BAHAHAHA bangga sat haa baru teringat nak habaq pa. Mintak mint e mint eh dah salah bontot betoi mintak ampun mintak maag eh silap maaf sebab blog aku yang sebelum ni berjantina jantan dah bertukar jantina daji betina eehhhhh jadi la jadi. Penat betoi taip takdak backspace ni huaaaa aku penat dah godek godek kod HTML tu segala bagai mangkit dari pagi tadi tak mandi mandi lagi busuk k busuk tapi takpa Ahmad Rayyan sayang aku jugak muahahahaha aku sebebn eh aku sebenaqnya na eh aku sebebn bukaaaannnnnn aku sebenaqnya nak edit lagi blog ni tapi dah penat dah sa eh si eh so aku nak p reelax dulu penat k penat sat g mesti mama bising sebab tak mandi lagi ih la anak dara sapa taktiaw. hihi sory mama. K la. I love you Big Bang. Haaaaaaa header aku tu aku curik kat blogger mana ntah. Tu temporary jea sebab aku tak habaq kat tuan punya tanah pun yang aku ambik fe eh freebies dia k bai.

Wednesday, December 12, 2012

70 Facts About Me (Tak malu gila -.-)



1. Seringkali mengalami dehydration sebab tak suka minum ayaq masak and malas minum ayaq sebab malas pee p toilet.

2. Mempunyai genetik Malaysia-Indonesia so aku tak terlibat bila ada lawan antara dua negara ni -.-

3. Mempunyai 4 orang husband (1NabZainal 2MubinAzizan 3AzaliAriffin 4AsyrafRosli) dan 2 orang isteri (1FarahAdibah 2FaizzySabri) serta 4 orang anak (1NurainDanisya 2AhmadRayyan 3ImanMuhaimin 4NurainInsyirah)

4. Suka bajet ramah di alam barzakh maya tapi bila face-to-face tangan kaki sejuk macam nak mati.

5. Suka bajet macam anak kesayangan.

6. Suka duduk atas riba abah dari dulu sampai sekarang and abah bernasib baik sebab kaki aku dah panjang kalau aku dok pendek macam Ahmad Rayyan lagi confirm aku suruh abah dukung muehehe.

7. Suka bajet adik kesayangan Syakir Berhan hihi.

8. Pantang tengok Syakir Berhan or kak meniarap pastu sat g mula la nak p duduk atas depa bajet macam aku ni pangkat baru nak masuk tadika.

9. Bagi aku, every single thing yang adik aku buat (yes, adik aku) annoyed me. Seriously. Mama sampai panggil aku 'singa betina' sebab aku langsung tak boleh nak berdekat berlembut bersweet dengan adik.

10. Berbestfriend dengan husband boyfriend since Form Two sebab tu he's more than a boyfriend so relax jea boleh cakap aku hang bertumbuk terajang.

11. Sangat panas baran cuma ada masa boleh kawal tapi tak boleh tendang cakap dengan orang lain time tengah marah.

12. Lagi rapat aku dengan orang tu, lagi aku sayang orang tu, lagi aku kuat bebai dengan dia, lagi aku cepat touching dengan dia, lagi ego tinggi bila dengan dia. That's why I keep myself away.

13. Bila kena present kat depan mesti tangan kaki dandan sejuk takmiaw miaw.

14. I miss those who used to be my 'bestfriendsforever' :'(

15. One of the Kpoppers. Tapi takdak la fanatic sangat.

16. K. Aku fanatic kat artists under YG Entertainment jea (BigBang 2NE1 Se7en EpikHigh JinuSean Gummy Psy)

17. Tapi, takdak satu lagu pun yang aku hafal penuh walau fanatic macam mana sekali pun sebab aku rasa lebih baik aku hafal surah Sajadah. Kecuali part yang in English.

18. Pantangggggg tengok barang BIGBANG!

19. Benci Justin Bieber. Walaupun aku suka purple.

20. Bagi aku, lagu Right Now by Psy lagi best dari Gangnam Style.

21. Tak minat One Direction. Walaupun Zayn Malik sama birthday dengan aku sebab bagi aku well, he's a Muslim. And dia bersubang. Pikiaq la sendiri.

22. Tak berani nak dengaq lagu Rihanna dengan Lady Gaga dah sebab Freemason.

23. Benci drama Malaysia dan Indonesia. P sana p sini fly sana fly sini, jalan cerita serupa tu jugakk pastu panjang berjela jela macam hapa hapa entah.

24. Layan Simple Plan, Nickelback, Boys Like Girls, Avenged Sevenfold, Basshunter, Mayday Parade, The Wanted, Never Shout Never and All American Rejects. Ni yang majoriti dalam mp3 aku.

25. A proud Muslim but not a good one. I'm trying to fix myself.

26. Aku buat account Twitter semata mata nak follow G-Dragon and Taeyang and Seungri tapi mesti la macam bodoh jea kan if aku follow tiga orang tu jea yang memang confirm confirm takkan reply tweet aku so aku pun follow la orang lain dan hanya follow orang yang aku kenal in real life. Those celebrities are exceptions.

27. My teddybear, my Tochibaba, my Canon 550D : I got everything as my rewards. I have to work hard to get something. That's what my parents taught me.

28. Seringkali dirotan sebab ketegiaq kuat melawan comel pemalaih piang yang amat dari kecik sampailah darjah 6. Hampa hat kecik kecik ni penah ka kena rotan?

29. Mama kata kaki aku kulit tawaq sebab pantang beqetoh sikit mesti lebam. Kaki aku dah jadi album Scars & Bruises.

30. Tak reti dan tak suka masak.

31. Tak suka pakai mangkuk make-up termasuklah bedak. Lipbalm lipgloss tu boleh gagah lagi sebab lips aku kering.

32. Aksesori kat diri sendiri yang aku suka just jam tangan, rantai @ gelang tangan and necklace.

33. Pernah simpan cita-cita nak jadi tomboy. I mean, kasaq. Tapi orang cakap aku ni lembut sangat. Aku bukan lembut, aku lembik.

34. Kecik-kecik dulu selalu jea kena marah dengan arwah tok sebab main panaih time tengah hari qhembang tapi buat taktiaw jea la ni bila dah besaq, baru menyesai sebab kulit dah tak boleh nak putih balik T.T

35. Time aku darjah 1, aku selalu main football petang petang. Dengan jantan k?

36. Aku prefer diri aku hat macam jantan time kecik kecik dulu dari diri sendiri hat sekarang ni walaupun la ni pun takdak la feminin teqa mana -.-

37. Prefer to be friend with boys than girls 'cause its less drama.

38. Frankly speaking, aku prefer ber'kami hampa' than ber'aku hang'. Dengan pompuan la. Apa jadah aku nak cakap lagu tu dengan jantan? -.-

39. Sangattttttt suka main game Tetris walaupun orang cakap game tu lame.

40. Semua benda ikut mood. Eg: makan, main, study, lepak, etc.

41. Join kawad kaki since Standard 4 tapi last year aku tak dapat wakil maktab pun *hati retak seribu*

42. Tak suka lagu Melayu hat baru. Prefer hat lama. Hat lama pun bukannya hat jiwang. Aku bukannya Adlina Maisarah Mahadi -.-

43. Prefer cartoons hat lama. Eg: Digimon hat lama, Power Rangers hat lama, Ultraman hat lama, etc.

44. For me, everything HAS limit.

45. Aku honestly rindu birthday wish last year :')

46. Terasa diri sendiri jahat sebab rasa macam dah backstabbed bestfriend sendiri sebab kapel dengan ex dia :(

47. Cepat lapaq dan cepat kenyang.

48. Mandom yang teramat sangat.

49. Bercita-cita nak jadi macam M. Shadows The Rhymeweaver.

50. Just only if suicide is not a sin, I won't be here anymore.

51. Kadang-kadang takut nak tidoq malam sebab takut mati tapi tak pernah insaf pun.

52. Teringin nak lari dari rumah and go somewhere yang people don't know me tapi malangnya aku takdak lesen and I don't even know how to drive dan aku bukannya berduit sebab stress melampau.

53. Aku tak heran if one day doktor cakap aku ni ada penyakit kemurungan.

54. Saaaaannngggggggaaaaaatttttttttttttttttt cepat touching.

55. Crying is a hobby.

56. Mengalami pistanthrophobia: fear of trusting. So bila aku dah percaya someone and he/she ruins it, there won't be another chance.

57. Seringkali bajet hensem kuat walaupun sememangnya semua orang taw yang aku ni keja qeyau. Physically and mentally.

58. Suka pakai baju kurung kain senyum belakang. Kat maktab lain cerita sebab aku sangattttt tak suka samakan baju yang aku pakai kat luaq maktab dengan kat dalam maktab. Kecuali bila ada event kat maktab, time tu baru aku bawak baju hat elok sikit p maktab and takkan pakai dah kat maktab.

59. Kebanyakkan baju kurung yang aku pakai kat maktab, aku pakai since form 1. Ada yang baju darjah 5 pun ada.

60. Timbang berat semalam, I'd gain 2kg T.T

61. Badan makin susut tanpa diketahui sebabnya. Nak mati dah kot.

62. Terasa diri ada penyakit kritikal macam Ikeuchi Aya dalam drama 1 Liter of Tears sebab ada beberapa simptom HAHA.

63. Gila Running Man.

64. Zukkoke Otokomichi by Kanjani8 lagu first Japan first yang aku minat.

65. Happiness by Super Junior lagu Korea first yang aku minat time darjah 6.

66. I rather be alone on my own than being alone in a crowd.

67. Bila tengah stress, boyfriend jadi mangsa.

68. Sekarang aku tengah stress melampau.

69. Nak keluaq dari rumah but I have nowhere to go. P PLKN awai takpa dak? Dah stress sangat ni.

70. Rasa macam nak qeyau sekarang ni.

K chow.

"Hang ni tak boleh suruh buat pa langsung!"

Well, everyone in the house thinks the same. Okayyy then. Aku tak sedaq pulak yang sepanjang aku dok rumah ni aku tak pernah buat pa. Fine. I'll be as you wish. Aku takkan buat dah kerja aku. Aku takkan buat kerja rumah dah. Aku kan memang useless. Fine.


Sunday, December 9, 2012

Family Trip #1

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)

Hello there, terasa macam dah lama la pulak aku tak update blog. Cissss bajet macam ada orang yang baca. Tapi kan weyyyy, memang ada la. Mubin kan sayang aku MUAHAHAHA *muka bangga* Okay, actually kan, aku kan, baru sampai balik Kedah petang tadi HAHAHA k dak, baru sampai Aloq Setaq petang tadi, around 5pm if I'm not mistaken. Last Wednesday, time nak dekat Maghrib, pakngah Man called Mama, told her that tokndak Mat (who was my late Grandma's only sibling that left) had passed away around 6pm. So the funeral would be on Thursday's morning. That night we packed our things (actually aku packed pagi Khamis tu) and decided to go straight to Abang's house at Kulim after the funeral. So that was exactly what had happened on Thursday. Kami p Lubuk Kawah, stayed situ sampai dah selesai funeral pa semua then we went to Kulim. Sampai jea Kulim, kak Baina and Iman ada kat luaq sekali dengan Moon (seekor kucing yang comel okay?) Abang takdak time tu sebab dia kerja and dia dah start main gym dah sekarang (WTFish?!) Aku tengok abang makin berisi tapi bila nampak dia topless ohmaiGoddddd perut dia makin buncit bhaiiiiii bukannya makin berketul-ketul macam Taeyang -.-

Kak Baina and Iman and Abang at the restaurant :)

That night abang bawak la kami p kedai makan dekat dekat situ. Gabung tiga meja buat muka kering like a bosssss jea kat situ hihi. Aku, cik, abang and adik duduk semeja. Adik la ni pulun nak ikut aku dengan cik. Lepas tu kami dok ber'camwhore' macam hapa hapa ntah. Then bila kak mintak tolong jaga Insyirah mula la aku dengan cik dok lawan tolak takmaw dukung BAHAHAHA tudien perangai. Aku bukannya takmaw dukung tapi lenguh k bila dia buat lembik. Tidak tertanggung oleh ku *tetiba*

 Abang and me is nottttt in the picture T.T

The next day: Friday, we went to Zoo Taiping. Kak la ni nak bawak anak anak dia so kami pun p la beramai-ramai. Nasib baikkkk bang Din belanja, jimat duit abah BAHAHAHA. Time kami dah naik train tu, entah macam mana entah kami boleh TERTINGGAI Ahmad Rayyan and sorang pun tak perasan and Ahmad Rayyan pun boleh senyap dok ket tepi tu sambil tengok kami sefamily berhibur kat atas train sambil tersenyum bahagia dah menghisap botoi susu -.- Nasib baik train tak jalan lagi, nasib baik adik perasan kalau dak kami tinggai Ahmad Rayyan lagu tu jea. Dia boleh sengeh bila tengok kami centu. Dia ingat kami naik train mainan kot. Macam macam la budak ni. Pastu time nak balik aku pulak yag dok tegedik gedik kat abah mintak topi harimau bintang muehehe. Abah pun layannnnn. Abah tengah mood baik tu yang aku mintak pa pun senang dapat BAHAHAHA. Topi Leopard for kami adik-beradik, Wolf for Iman and Tiger yang bang Din punyaaa. Kami pun pulang dengan senang hatinya muehehe.

 I'm sexy and I know it *tetiba*

Keluaq jea dari Zoo Taiping tu, TERnampak expo la pulak. So kami pun decided nak singgah sat sebab alang alang dah sampai sini kannnn pastu dok usha bot kat Taman Tasik Taiping tu. Semua pakat teringin nak naik tapi tempat nak naik dia tu jauhhhhh huaaaaa T.T And guess what, tu expo Orchid *angkat kening* Aku dengan abah dok bet yang nanti mesti mama beli punya (Mama pencinta segala jenis pokok and she works at MARDI) tup tup mama tak beli punggggg semua diam tak terkata BAHAHA. Dah petang dah baru balik. Kak Baina dok kata kat Iman, "Kesian abah tak ikut". Abang kena kerja bhaiii dia takdak cuti T.T

 Aku comel k bai.

About 9pm la kami sampai rumah Abang. Pastu round sat sebab kak tak sampai lagi and kami takdak kunci rumah so saja la pusing pusing cari Gurdian or Watsons sebab mulut aku dah terlampau pedih yang amat kerana lips aku pecah and was bleeding earlier that morning. First time aku dehydration sampai teqa ni, 3 in 1: Sorethroat, ulcer, bleeding lips. Tapi aku still sihat tak payah masuk hospital. Alhamdulillah setakat ni aku still lagi memegang rekod sebagai satu-satunya dalam kami lima beradik yang tak pernah kena tahan wad MUAHAHAHA. By-the-way, best pakai topi Leopard ni. Tambah tambah bila sejukkkk sebab kain dia agak tebal muehehe k bai.

Muah muah Insyirah dengan Ahmad Rayyan hee :D

And here we areeeee, dah sampai rumah pun. Home sweet home. K chow.

"Dengan badan sekeping nipis melayang lagu ni, macam mana la nanti dia nak bawak barang barang sendiri naik bas bawak p kem?"
- Mama @ Hajah Tatariah Ahmad 

Wednesday, December 5, 2012

December :')

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)



Okayyyy, maybe aku dah terlambat to say Hello December. Ada aku kisah? And to Farisha, tomorrow will be your last paper for SPM. All the best k? Can't wait to see you later! Huaaaaaaaaaa gonna miss you much. K abaikan pasai Farisha HAHA.

30th NOVEMBER 2012 :


Mnet Asian Music Awards 2012 in Hong Kong

Haha and Byul Wedding :)

K. Aku tak belajaq lagi bawak moto or bawak keta. (Yes, I'm almost eighteen and aku tak reti bawak moto so what?) Aku sepatutnya dah start belajaq dah sebab tumpang Giant dok ada kat rumah ni boleh la jugak aku nak berguru dengan dia. Haaaaaa hari tu dia ajaq aku buat nasik goreng. Muehehehe yessssss I'm no good at anything. Sedap ooo nasik goreng tu HAHA. K tutup kes. It will takes months to get a driving license so yeah, mama and abah told me to wait after me get back from my PLKN. K meluat k. Phone pun. Since after PMR lagi aku dok teringin nak beli phone baru tapi bila pikiaq balik dok asrama sat g kena rampas free jea lebih baik tak payah so aku pun simpan la azam nak beli lepas SPM. Two years I've been waiting for this moment but then I got that stupid PLKN (which I really don't want to and I cried when I got it) so mama cakap I'll have my new phone after PLKN. Pulak dahhhh? But still, I agree with that sebab kejadah aku nak bawak phone hat baru beli tu PLKN betoi dak? So okay mama, teh cena takpa T.T

About the PLKN tu, I got Kem PLKN Lagenda Seri Negeri, Langkawi. K fine orang dengaq jea Langkawi terus "Wow! Bestnyaaa!" Aku terasa macam terus nak terjun bangunan T.T My brother-in-law who is working as M.A had worked there. And I've been there too. At the place. Tempat tu memang damnly curam sebab dia bukit. Asrama nun atas bukit nuh and tapak kawad tu tang kaki bukit nuh. Memang qeyau la aku nanti T.T That's totally not the worst. The worst is that place is freaking spooky! Dalam masa sebulan jea berapa kali orang kena histeria. Memang aku tak ketaq pun. Pan dok tanya aku, tak boleh mintak tukaq ka, sure la tak boleh sayang oii. Iwan tak dapat situuuuuuuuu T.T Tapi alhamdulillah la aku dapat dengan Amanie and Asyraf Ramlan. At least ada jugak orang yang aku kenai. Tapi kesian kat Amanie la, nak kena hadap muka aku lagi even though dah habis sekolah. Sorry noh Amanie