Thursday, November 29, 2012

Sebelum SPM ...

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)

Okay, kali ni aku nak story sikit pasal al-kisah hari hari terakhir and budak budak form Five MRSM Kubang Pasu spent time. Sorryyyyyyyyyy kalau post ni boring sebab sebenaqnya aku tengah mood tak baik. K bai.

| ANNUAL DINNER FORM FIVE |

Date: 19 November 2012
Venue: DarulAman Golf and Country Club

Keluaq masuk keluaq masuk pejabat pengetua last sekali haaaaaaaaaa dapat jugak kami buat kat luaq maktab. Hihi. Kesian Mubin dengan Sof, bermati-matian dok pujuk cikgu nak buat kat luaq maktab. Hang gila kot nak buat kat dalam jea! Dah la time form 3 pun kami takdak annual dinner. Sebab isu yang sama lah!  Tapi lantak ah, benda dah lepas. That night, semua orang pakai cantik gilaaaaa. Jeles aku. Tapi yang bestnya, aku still aku. Without make-up. Just lipbalm jea. Bedak pun tarak. Orang lain semua pakat kelam kabut pakai mascara eye liner pa semua, yang aku dah siap pakai tudung dah. Bangga sat siap awai. (^^)\/ Atiqah Mami dengan Sam jadi emcee. Ramai jugak la yang performed that night: 
Ku Juga Mencintaimu by Hakeem Radzi, Cinta Terahir by Fizi Faud & Putera, Kotak Hati by Farizzuan featuring The Rhymeweaver (teruja), Wake Me Up When September Ends by Suhaimi, I-don't-the-title by Nazrul & AQ and my favourite, Dear God by Suhaimi. 
Thank you for Syafiq, Meor, Khairul and Suhaimi for playing the instruments. 
Thanks jugak to cikgu-cikgu yang mai: Bonda Pengetua Rohana, Cikgu Dewi, Cikgu Rosmawati, Cikgu Haryati, Cikgu Rois, Cikgu Juliana, Cikgu Hazlien, Teacher Emy Marlina, Teacher Shima, Teacher Ummu, Sir Azam, Ustaz Zaid, Ustaz Fahmi, Cikgu Zolkopli, Ustaz Zaid and Cikgu Azaidi.
King of the Night: Amir Mansor
Queen of the Night: Nur Hanna Harith
Mr. Ninety-V: Muhammad Ikmal
Miss Ninety-V: Amira Azman

| REHEARSAL FOR GRADUATION DAY |

Date: 23 November 2012
Venue: MRSM Kubang Pasu

Well, nothing much. Just aku sedih sebab camera aku tak boleh guna that day, memory card masuk virus. Sedih gilaaaaaa. Nasib baik time nak balik tu dan lagi buat sesi photoshoot dengan adik adik ipaq kesayangan aku kat depan 501. Hihi. Sayang depa muah muah. By-the-way, credit to Muna Shakirah for the picture :)

| GRADUATION DAY |

Date: 24 November 2012
Venue: MRSM Kubang Pasu

Doa aku untuk tidak jatuh tersungkur di atas pantas telah dimakbulkan. Hehe. Alhamdulillah everything was fine. Just fine. Aku punya la cuak sebab pakai heels, kasut sekolah aku dah teruk sangat tak terkata so terpaksa la pakai kasut mock interview. Sakit kaki tu toksah dok kata la, elok duduk jea kat dalam dewan terus aku bukak kasut BAHAHAHA. Terharu baq hang bila tengok Encik Nizam yang comeyy tu suruh Fatini panggil parents dia. Dan dan sebak. HAHA.
Tokoh Pelajar f3: Fatini Rahim
Tokoh BM: Ain Fitrah
Tokoh BI: Syafiq
Tokoh Add Math & Math Modern: Hakim Zazli
Tokoh PAI: Niely Mursyeeda
Tokoh Sejarah: Aqilah
Tokoh Fizik: Aiman Zaid
Tokoh Kimia: Muhammad Ikmal
Tokoh Bio: Izz Yusuf
Tokoh RC: Amirah Ahmad
Tokoh PSV: Aisyah
Tokoh Pelajar F5: Hazman Naim
Tokoh Kepimpinan: Hilmi Faris & Nazirul Mubin
Tokoh Ko-kurikulum: Nurul Nazihah

| HARI RAYA AIDILADHA |

Date: 26 November 2012
Venue: Rumah toklang

Nothing much. First time raya without Giant so kinda feel a little weird. Tapi maintain best. Hehe. Abang sefamily ada. Anak-anak semua pakat balik. Ahmad Rayyan dengan Iman Muhaimin jadi Upin Ipin. Hihi. Comey betoii. K la nak chow k bai.

Tuesday, November 27, 2012

Hai.

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)

First of all,
the most important thing that you need to know is,
well, 
maybe you already know about this
But
it's still important for me to tell you this

I AM FREE!

Free from school's rules.
Free from addmath.
Free from chemistry.
Free from wardens.
Free to use handphones.
Free from that 'feeling'.

Last paper aku is Chemistry.
Sooooooooooo aku merdeka semalam lah.
26112012 :)


Eh, btw,
Happy Monthlyversary baby. 
1 year, 4 months and 3 days <3 p="p">