Sunday, August 26, 2012

Abah ni -.-

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)


CONVERSATION #1
*bila p beraya atau orang mai beraya*
Pakcik1: Anak hat number bopa ni?
Abah: Hat number pat.
Pakcik1: Ooo.
Abah: Hat ni hat nak menikah bulan doblas ni.

CONVERSATION #2
*dok sembang pasai 23y.o-marry-soon-kak Anis*
Cik: Anis tu umoq berapa?
Aku: Muda lagi. Early twenty kot.
Cik: Dia tu tua dua taon jea pada aku kalau tak silap. Awainya.
Abah: Awai la baguih. Oqang la ni jea hat dok buat lambat. Kalau ikut sunnah nabi dulu, lagi awai lagi baguih. Nabi kawen dengan Aishah dulu umoq beqapa?
Cik: *jeling kat aku*
Aku: *hehe abah bagi kawen awai yay!*

CONVERSATION #3
*p beraya rumah jiran tejumpak kawan Abah*
Abah: Ni anak ni. Biaq dia buat qeja, biaq qajen sikit. Sat g takdak oqang nak mai mintak anak daqa ni.
Pakcik2: Anak hat number bopa?
Abah: Hat number pat. Hat ni hat mengaji MRSM tu.
Pakcik2: Ohh. Tingkatan beqapa?
Abah: Tingkatan lima. Hat ni hat nak kenduqi bulan satu ni.
Pakcik2: Ya kaa?
Abah: *sengih sengih*

CONVERSATION #4
*sembang sembang kat dapoq*
Abah: Masak nasik pun tak qeti.
Aku: Teh qeti dah la. Yang teh dok masak tiap tiap haqi tu pa dia.
Abah: Nanti kalau ada oqang mai mintak, nak bagi buang ah. Bukan qeti masak pun, sat g takdak oqang nak mai mintak. Dok rumah pun qeja peqabeh beras jea.
Aku: Abah niii -.-

CONVERSATION #5
Mama: Teh nak keluaq dengan sapa?
Aku: Dengan Alia. ma.
Mama: Alia mana?
Aku: Alia anak pakcik Nordin la ma.
Mama: Sejak bila teh kawan dengan dia?
Aku: Laa. Teh memang dok kawan dengan dia dari dulu lagi. Mama ni.
Abah: Abah dah habaq siap siap kat pakcik Nordin jangan dok ambik teh buat menantu. Abah kata kat dia "Toksah dok ambik anak aku jadi menantu. Sat g anak aku bagi anak hang makan internet jea buat pa."
Aku: HAH?!

CONCLUSION:
1. Abah ni dah tak sabaq nak tunggu anak daqa dia hat soqang ni kawen kot. Aaaaa aku rasa sebab aku qeja peqabeh beras jea dok rumah, dah la malaih piang. Tak qeti masak pulak, kuat melawan, ketegiaq semua cukup.
2. Abah dah tak laqat nak tanggung dosa aku wuuuu HAHAHA k bai.

"Dia ni saja aa dengan abah dia. Baby tua. Dok p mana mana sat g dia mula aa dok ataih riba abah dia."
- Hajah Tatariah Ahmad @ Mama

Wednesday, August 22, 2012

Oh Raya 2012

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)

RAYA #DAY 1

Raya kali ni macam macam colour aih. Planned warna maroon last last ada kekeliruan antara warna maroon dengan purple. Aku pulak yang boleh p sesat jubah hitam tu sebab aku malas nak pakai baju kurung bila dok rumah. Muehehehe. Pagi tu p kuboq tok, tapi aku aku tak boleh masuk. Pastu balik pada tu p beraya belah Taman Tunku Tabor. Dok rumah sapa jea mai. Tak ramai pun yang mai. Aku dengan bahagianya cucuk laptop kat TV pastu layan Running Man muahahaha.

RAYA #DAY 2

Yeah man. I'm cool just like that. Second day raya aku pakai ceni jea dok rumah, tshirt and seluaq tracksuit. Malas nak pakai baju raya, bukannya nak p mana pun. Lagipun memang aku spesis malas nak pakai baju raya time dok kat rumah since arwah tok meninggai. Aku pun taktaw pasepa. Pastu abang Syazwan balik p sana, abang Zamri pulak balik mai sini.

RAYA #DAY 3

Thanks for those who'd come todayyyy Ammar Azali Nik Bobo Ahmad Asyraf Zaim Pauzi Najib Nal Fahim Fauzi Ariff Mazlan Fizi Daud Zarif Saad and Stranger Who. Walaupun hampa mai 'singgah' sat bak kata Ammar Azali, pastu makan cepat nak mampoih tak sampai 5 minit pun pastu takdan nak sembang aku nak date dengan pan pun takdan pun pastu tangkap gambaq pun takdan pastu dok kalut nak blah p Jitra pastu hampa dok pekena pan HAHAHA pastu dok kacaw anak anak aku sampai qeyau, but still, thanks a lot for singgah. I appreciate that much. Seriously. Lain kali kalau nak cepat text aku dulu before mai, boleh aku siap siap makanan k bai. Lepas depa blah, ada orang lain mai. Lepas orang tu blah, siap siap p rumah pakngah pulak kat Tandop. Haaaaaaa ni baru pakai baju raya HAHAHA k buat chewy boleh.


FACEBOOK RUINS MY RAYA WITH THE TIMELINE
ME RUINS MY OWN RAYA SEBAB TAK BAWAK BALIK CHARGER CAMERA

Tuesday, August 21, 2012

I Know It's Late

but still,


Happy 6th Anniversary BigBang! I know it's quite late but it's better than never. Don't stop entertaining people. Have a blast!


* credit to bluetearsbluesorrow.tumblr *

Monday, August 20, 2012

Facts #13


When I don't get a response from you, I freak out. I really like texting you. There's no question in that, I expect an immediate reply back. I know there will be times you're too busy, but when you reply back slow, I can't help but get this idea that you're talking to someone better than me. I seem as if I'm okay with it when you say sorry for texting back slow and what not, but inside, I'm freaking out. Why? Because I want to be the only one you'd want to text and be the one you'd only text, but I guess there are other people out there that you'd rather text. I know that sometimes I get annoying texting you all the time, but the only reason I text you a lot because I like you, and I like talking to you. You're the only person that can make me happy and you're in my head every single minute of the day :')


Friday, August 17, 2012

18th August :)

Olla. Entry kali ni banyak gambaq so k bai.


Here she is, Farisha Amira Rusman, turning to 17th. She's gorgeous, isn't it? Hey babe. There's nothing much to say justttttt I wanna wish Happy 17th Bornday sweetie pie. May GOD bless you and give you happiness that you have been searching for all this time. All the best in your trial SPM and yeah, actual SPM too. Hope you'll success with your bussiness and pass your exams with flying colours and be an accountant as you wish to and no more bad things happen in your relationship. Your family must be proud to have you, sis :) Bila balik Kedah nanti jangan lupa call or text or what-so-ever 'cause I'll be waiting for ya. By-the-way bontot, sila ambik lesen cepat cepat kayyyyyy? Hampa kan dah pandai driveeeee sampaikan kami ketaq kaki time hampa bawak Estima dulu tu p kedai dalam taman HAHAHA. Hampa kan taw kami tak reti drive sooooo hampa cepat cepat la ambik lese pastu nanti nak p mana mana senang la sikit sebab hampa dah boleh drive mai ambik kami muehehehe k dengki k kami tak reti drive. Motor pun tak lepas lagi. Takpa lah. Taktaw nak mencarut pa dah soooooooooooo 'till we meet again babe. :)


T H E K I N G O F K P O P

Happy 25th Birthday to our BIGBANG leader,
KWON JIYOUNG
aka
G-DRAGON!

image

Dear GD,
seriously, your hair never ever get tired because they have to change colours so often huh? But still, your hairstyles are unique. Maybe different from the other but VIPs are still crazy 'bout your hair :)

image

Dear GD,
I know- no. I mean, we, VIPs know the pains that you'd get through all this year. There were so many things that a person doesn't want to remember, happened. But you managed to get over it and yes, you grow stronger day by day :)


Dear GD,
You must not realize that the songs that you've made always inspired people. Me myself, not an exception. The VIPs are always with you, neither sad or happy :)

#HAPPY25THGDAY

Dear GD,
Yes I admit it, you don't even know me. But like I care dude? You don't know your VIPs but we, your VIPs know you and we put our hope on you :)


Dear GD,
thank you for all the songs that you've made for your fans. I guess you must know how precious the songs for us. Don't stop writing songs 'cause us, VIPs, are waiting for another song to be listened :)


Dear GD,
You're getting older huh? And matured too. Yeah, know it from Seungri. Hey Dragon. Take a very good care of your hyungs and dongsaengs too. Especially Seungri, well, as usual :)


Dear GD,
Never stop entertaining people. YGs perform to express, not to impress. Yeah man. We VIPs know that well. But still, we get impressed by you every time :)


Dear GD,
Don't stop being cute. Don't stop being crazy. And don't stop from making us turn to a freak every time we hear your voice :)


Dear GD,
pleaseeeeeeeeeeeee never get tired of us, VIPs :)


Dear GD,
Have a blast! And jyeah, keep entertains people :)


VIPs, click here for G-Dragon



psssttttttt;) Happy Eid Mubarak everyone! Sorry for all my wrongdoings :)