Friday, July 20, 2012

Confession #1

DEAR YOU,

Hai. Aku dah lama sakit hati dengan hang. Serius aku tahan lama dah. Dari dulu lagi aku simpan jea hang buat pa pun kat aku kata whatsoever kat aku sebab aku respect hang. Sebab hang banyak ajaq aku. Yes, you have my respectation because of that. Tapi bab lain, hang failed. Failed jaga hati kawan, failed as good friend. Aku sedaq aku sapa. Aku bodo. Tak pandai macam hang. Tak layak nak kawan dengan hang yang setiap kali naik pentas dapat anugerah pengetua, yang cikgu dok bangga banggakan sangat. Aku pulak failed memanjang, five years dok situ tak penah dapat anugerah pengetua pun. Yes, I admit it. What a shame. Tapi, jangan buat aku macam tunggul kayu. I have feelings too. Tambah tambah pulak aku ni spesis fragile, pantang silap sikit. Tapi bagi aku, hang dah melampau. Foine, aku mengaku yang aku ni takdak kawan macam hang. Yang nak p mana semua ajak. Aku kan spesis sorang sorang. Jalan mana pun sorang. Kalau bukan sorang pun, mesti dengan pan. Aku bukannya hotstuff macam hang. Tapi hang tak sedaq yang kawan hat dok balik sekali dengan hang tu pun meluat kat hang sebab hang suka buat muka, suka cari pasai. Ex-roommate aku hat cukup payah nak qeyau tu pun boleh qeyau sebab hang. Aku jenis sedaq diri weyyy. Aku taw aku tak pandai macam hang tapi perlu ka hang dok perli perli aku segala bagai? Perlu ka hang nak hina aku? Time hang perli aku tu aku taw hang saja jea raised your voice sebab nak bagi aku dengaq kan? Hang bukannya taktaw aku ada kat crime scene. Hang third person yang boleh buat aku qeyau mengamuk sampai macam tu. Congrats la nah. Aku tak kesah hang nak kata pa pun kat aku tapi bila mai sangkut dengan pakwe aku, hat tu aku bengang. Hang taktaw pa pasai aku, hang diam sudah. Oh, hang peqeli aku pasai pakwe aku. Kat pakwe aku tak berani pulak nak kata lagu tu, mai kat aku baru nak pedeqaih soqa bagi aku dengaq.
BERANINYA HANG MACAM AYAM
Dah la perli aku malam tu lepas tu siap boleh tuduh aku macam macam pulak. Hang kata tu la ni la padahai hang tu taktaw pa. Benda yang hang cakap tu semua opposite. I swear on my own name, your stories are originally made by you. Terima kasih banyak banyak la nah pompuan? And you know what, aku cukup payah nak call someone tu 'betina' tapi tahniah la sebab hang dah tersenarai dalam list even though aku pernah label hang macam tu sekali jea depan pakwe aku. I still have my dignity. I am NOTHING like you. Hang boleh p mampoih la dengan hidup hang. Bukannya aku tak boleh hidup pun kalau takdak hang. Cuma satu la aku nak pesan, berubah la wey. Sikit sikit buat muka, ingat lawa kot.


p/s: Sorry aku post entry ni malam Ramadhan. Aku dah geram sangat dah ni. By-the-way, Marhaban Yaa Ramadhan. May GOD bless us, Ameen :)

No comments: