Tuesday, January 24, 2012

Listen To Your Heart ♥

"Babyy listen to your heart, won't let you down"
- Wedding Dress by Tae Yang


Oriteee. Sat g aku nak balik maktab dah. Aku tak paham pasepa kena balik hari ni, sekolah lain semua pakat cuti seminggu. Kesian la sama kat cikgu cikgu kami tuh, depa pun nak rehat jugak. Dah la students MRSM Kubang Pasu ni semua dengaq kata. *anggukangguk* Haishhh. Mangkit pagi tadi p hantaq Giant kat Shahab. Dya tepaksa balik hari ni sebab esok pagi dia ada kelas. Beli tiket two weeks before bas pukoi 9.45 pagi tup tup kak tu dok buat tiket bertindih pulak dah last last sekali pukoi 11 baru bas jalan. Abah tunggu bapak g, melenting ah. Free jea kak tu kena jerkah. Nasib baik kak tu oke. Aku kesian gak tengok dia tapi lantak ah, salah dia. Hihi. Goodbye Giant. Jangan rindu aku lelama. Hihi. *peace

"Don't blame me if I have my temper, blame the genetic."
- Nur Syahirah Berhan

Aku nak ikut Giant naik bas tadi, nak ikut p PD tapi abah tak bagi. Kalau dak boleh extend cuti. Foinee laaa. Aku budak SPM, kena punctual. Homework haram tak siap lagi. Aku buat semua tapi semua keja separuh jalan. Tapi ada yang aku taktaw aku tinggai. Well, ada peningkatan jugak la. Before before ni liat nak mati nak sentuh homework. Double thumbs up to diri sendiri. -.- Yang SOPA / PIPA ni pun satu. Awat la F sangat. Kalau nak ban semua lebih baik tak payah ada internet. Biaq semua pakat otak beku nak buat research. Bullbullbullshitshitshitshit. Menci aku. K la. Malas nak mencaqot banyak banyak. Bulan 3 ni kot baru aku balik, insyaAllah. Pray for my success. Aminn. :)


"Doesn't matter what people say about me.
It only matters when I decide to let them affect me."
-Leilockheart.tumblr.com



Saturday, January 21, 2012

Hati -.-

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)

Okie dokie eenie meenie. Title post kali ni, HATI. Kenapa hati? Sebab time kat maktab hari tu aku banyak kecik hati, banyak besaq hati, banyak makan hati, banyak suka hati and what-so-ever lah. Malas nak list kan. Hee.


K E C I K H A T I


Kawan: Birthday aku hari tu, tak ramai pun yang wish. Yang ramainya pun, budak budak baru. Budak budak lama? Ada yang wish and ada yang buat buat taktaw. And yeah, to the others yang wish tu, thanks a lot. Yang tak wish tu, suka hati la. Janji aku tak kacaw hampa, hampa pun tak kacaw aku. Aku tak cari pasai dengan hampa so hampa pun stay away la nah? :)

Husband Number Two: Okai. Kali ni aku memang terasa hati punya gila gila gila dengan dia. Maybe sebab he'd never let me down kot. So aku pun always put high expectation on him. Last last, hambik hang! Dok buat Add Math sambil ayaq mata dok begenang, dok tahan takmaw bagi keluaq. Foine laa. Aku sedaq aku sapa. Sory sebab dah banyak kali susahkan hang. Sory sebab dah selalu paw duit hang. Sory sebab dah rosakkan earphone hang. Sory sebab selalu buli hang. Saya, Nur Syahirah binti Berhan, dengan rasminya nak mintak cerai. Tu pun kalau hang baca laa sebab aku tak tebukak pintu hati lagi nak cakap dengan hang. Tapi, to be honest, aku sayang hang k bai. :')


S U K A H A T I


Sahabat: Thanks to everyone yang wish for my birthday. And yeah, to the three anak dara pingitan yang mai nyanyi kat aku malam tu. Yes dude, tak salah baca. Tiga orang jea yang mai nyanyi kat aku malam tu. They were cikNab, Pqah Amanie plus Marziah. Thanks man. Aku tak kisah sangat pun sebab I've been in worst birthday ever. Thanks to Jen sebab maintain as the first wisher again this yeah. Hihi.

Mata Kecik: Dude, thanks for the wish. And sorry sangat sangat sebab aku tak call hang time birthday aku tu. Aku tak bawak phone la bhaii, payah nak on. By-the-way, thanks sebab tolong topUp kat member member aku tu. Kalau aku tau kata bayaq bila hang mai, aku mintak hang tolong topUp kat aku sekali pun takpa. Hehe. Sardine, bila hang nak p melawat aku kat maktab? Rindu hang la bhaii. :')

Buncit: Thanks for the birthday card. Memang tak expect pun hang nak buat menatang tu. And thanks jugak for who yang sign kat kad tu. And terima kasih kepada tetttt sebab tak sign. Bukan pa, kalau dia sign pun sat g aku potong buang jugak sign dia tuu. Dia kan manusia yang aku paling benci sekali dalam the whole galaxie ni. Hihi. And baby, thanks for eveything. :)

Roommates: Alhamdulillah, benda yang aku takutkan tak jadi sangat. Aku still lagi bilik dengan Amanie. The other two are Dhabit plus Anem. Cube sebelah pulak ada Aten, Sher, Sarah Mazlan and Eyaa. Oke la bilik dengan depa depa tu though kadang kadang ahli cube depa bertambah tetiba. Kadang kadang aku rasa macam cube depa ni New York pun ada gak. -.- And now dua dua cube gabung katil. Tapi cube depa, depa la. Kami, kami la. Cube kami gabung katil sebab aku insomnia. So now even tejaga malam pun, sebelah aku ada orang. Well, I hope orang laa. Bilik aku tu dah la ada history. T.T

KL's: Thanks to Amirul Haziq Rodriguez, Iwan Sofean, Luqman Hakim and yeah, Haris Azahari sebab lepak lama gila dengan aku malam tu kat cafe. Thanks anak buah for the teh ais. Thanks Pian sebab tolong belikan burger even though Ira mintak daging saja and dia bagi burger sekali. -.- Thanks Lowkey sebab cakap aku baik HAHA. Thanks Haris sebab berani mengaku yang dia dah lingkopkan laptop aku masa p kem kadet polis last year. -.- Last last sekali, depa teman aku sampai depan asrama pukoi 11 malam. Aku buat muka kering dok lepak dengan depa depa tu dah la aku sorang pompuan. Hihi. Tu pun aku balik pukoi 11 sebab kena marah dengan Husband Number Two. Kalau dak, 11 setengah baru ingat nak balik la jawabnya dah tunggu movie habis. Besaq tuah aku nak balik sorang sorang. Hehe. Thanks guys for that awesome night. :)

Aku malas nak mencarut dah oke thanks bai.


"To my Number 1 Taiko.
Stay Taiko and always be a Taiko."
- Amirul Haziq Rodriguez


Friday, January 20, 2012

It's His B-Day ♥

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)

Alhamdulillah, it's another Jumaat. :) Pan dok buat syiok birthday dia hari Jumaat. Huk aloh. Birthday aku hari tu hari Khamis malam tu siap baca Yasin lagi tak bising punn. Bwex. Hehe. So yeah, we have another birthday boy today and he is my one and only Buncit. :)

*aku tau gigi dia comel, jangan usha lama lama please*

Dear Buncit,
Happy buncit seventeen. May God bless you and your family, dude. You- no. I mean, we, have to struggle for our coming SPM. Hell yeah man, it's SPM. Pleaseeeee don't play too much. I know you're an athlete but please sweetie pie, promise me that your academic will be on top. Aku taktaw nak mencarut pa dah. Hadiah dah dapat kan? Tekejut dak tekejut dak? Hihi. Bini hang awesome hang taw dakkkkk? Anyway, thanks for the birthday card hari tuh. Heart heart you.

- Your missing rib
Nur Syahirah Berhan

Untung laa pan dapat bini H-A-N-D-S-O-M-E. Hihi. K bai.

"Hah? HAHA. Hang neyh. Tengok la, bini dia mata cantik. Bwex"
- Ahmad Asyraf Ahmad Rosli

Thursday, January 19, 2012

Ceqin. #_#

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)

Yeah, hello there. So here I am, I'm back again. Hihi. Rindu aku dak? Aku taw dah jawapan hampa, toksah dok jawab. Besa la, kita kan 1Malaysia, so Cina punya raya kita pun kena cuti la. Hehe. Tapi yang tak syioknya, orang lain cuti seminggu, kami cuti sampai selasa jea. Oke foineeeee. Aku terima keputusan maktab seadanya. *muntah* Anyway, kali ni dah 3 kali masuk English class, 2 kali dah ceqin. Aku ... tersentap sat dua tiga pat lima nam minit. -.-


"Hmm. Syahir, tell me about Asyraf's important item and why. Hehe. Pandai tak teacher pilih orang. Alaa. Mesti dia ingat punya. Semua benda dia ingat."
- Teacher Annies Yus Umaimah
-First day in English Class

The Rhymeweaver
"Ahh. So Asyraf and Syahirah are in the same class? That's good. Aaa Syahirah. After this will be your turn ah? Okay Syahirah?"
- Mr. Norazam @ The Rhymeweaver
- Third day in English class

Aku memang tak ceqin pun kena ceni dengan English teacher(s). Sampai sekarang tak sanggup nak tengok muka Mr. Azam. Bukan sakit hati ka apa ka, just ceqin tak hilang lagi. Hihi. Dalam kelaih dok lawan betengkaq dengan pan salah hang aku. Pan suka buli aku. T.T
-_______________________________-
By-the-way, I am proud to have the coolest English teachers ever such as both of them.


p/s: Bila aku nak boleh rap macam Mr. Azam taktaw? T.T

Monday, January 2, 2012

Conclusion :')

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)


"Still thinking 'bout this thing called love
It got me shaken up
(Please tell me there's a way)
And it got my head just spinning round round round round
(Please tell me there's a way)
Don't wanna take a fall
It's best that to break it all
It's gonna be better for you move on
(Please tell me there's a way)
And my heart we break it break it'
Or thought we'd make it make it'
But now we cover it all"
- G-Dragon [Tell Me Goodbye] -



"Girl, I'm sorry but I love you.
That's all I gotta say.
Look, everything's going to be alright, isn't it?
So damn, why am I crying?"
- G-Dragon [Lies] -

C O N C L U S I O N :
I'm going back to that hostel. Hell yeah, it's hurt. Damn hurt. I'm thinking too much because there's too many things in my mind that I have to think of. Be strong Nur Syahirah Berhan. You've got Wanie, Ali, Pan and Mubin. Everything's gonna be just FINE :')

p/s: Bismillahirrahmanirrahim. Ya Allah, take away my insomnia please. Aminnn.


Sunday, January 1, 2012

Over :|

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)


Hell yeah man, everything is damn OVER. No more school holidays, no more movies, no more How I Met Your Mother please, no more gatai gatai, no more sweet little junior thingy, no more the most wanted class for the entire century, no more kena jeling dengan senior bila bising hihi, no more play play, no more kaktini nak mai tidoq sekali every weekends sobsob, no more Bio thingy and so on. Hihi.

You are closer now. Closer to what? Closer to back-to-school, closer to new roommates, closer to mama's 57th birthday, closer to new classmates, closer to adik's 12th birthday, closer to my 17th birthday, closer to the bornday of my fourth child, closer to my first anniversary, closer to SPM, closer to TESL thingy (aminnn), closer to working world, closer to adulthood, closer to marriage, closer to parenthood and yeah, closer to death.

So here we are, taking another step towards the future. Trying not to look back and pretend like nothing seems wrong. Not to forget all the memories and make them as your best teacher ever. We learn from mistakes and try to not repeat the mistake again and again and again like it's stuck on the replay mode. Step forward baby, step forward. If Cinderella look back to take her glass shoe, the Prince will never find her and they will never have a happy-ever-after ending. :)

Bismillahirrahmanirrahim


"Cheers for another year and another chance for us to get it right."
-Oprah Winfrey

I am officially married to Mr. Sijil Pelajaran Malaysia.


p/s: Nur Syahirah Berhan 9A+ Trial SPM MARA and Real SPM Amin