Saturday, December 31, 2011

Oh My Baby :)

My pronunciation:

"Happy birthday to youuuu, happy birthday to youuu,
happy birthday to Ahmad Rayyan Izzudin,
happy birthday to youuuu."

Nurain Danisya's pronunciation:

"Happy behday to youuuu, happy behday to youuuu,
happy behday to Amad Lion Ijudin,
happy behday to youuuu."

Spot the difference? :)

Dear my dearest baby in this huge wide world,
Ahmad Rayyan Izzudin bin Jamaludin.
Happy bornday sweetie pie.
I love youuuuu :)

*Kiri: Before | Kanan: After*

Nak dipendekkan cerita, hari ni genap la umoq awang lengkoi ni setaun. Hehe. Dya ni hensem kan kan kan? Aku suka rambut panjang dya. T.T

Giantttttttttt. Hensem dak anak hang? Muehehehe. Anak hang dah boleh jalan dah la niii. Pas tu kan pas tu kan, dya dah maw kat aku dah la niiiii. Pas tu kan pas tu kan, gigi dya tak tumbuh tumbuh lagiiiiiiii. Pas tu kan pas tu kannnn dya takut kucingggggg. Pas tu kan pas tu kan, aku hensemmmmmm. Oke taktaw nak melalut pa dah. Chow.

Friday, December 30, 2011

5 in 1 :)

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)

Dah berkurun aku tak update kan kan? Semuanya gara gara Syakir Berhan. Oke dak, tipu jea. Modem buat problem baq hangg, menci I. And disebabkan aku dalam mode saving energy, so aku pun buat 5 stories in 1 post. Aku dah pemalaih piang nak buat satu satu. Hehe. Anyway, ampun noh for readers yang nak view aku punya blog tapi tak boleh hari tuh. Ada member member aku dua tiga pat lima nam orang dok tanya pasepa blog tak boleh bukak. Aaaaaa aku saja privatekan hari tu. Again, ampun noh? Ni cek dah publickan balik dah nii. Hee. Oke let's begin! :)


O H G I A N T O !
Hari tu p hantaq my beloved abang yang lovey dovey ni la kononnya balik maktab dya. Eh dak, balik poly dak. Aaaaa dak jugak. Balik rumah sewa dya. Haaaa tu baru betoi. Dya dah habeh praktikal kat sini dahhh even praktikal tu takdak kena mengena pun dengan course dya tapi dya kata mampoih p la HAHA. Giant muka sadis baq hanggg nak tinggai Rayyan. Kan Giant kan? HAHA. Takpa, aku paham. Lengkoi tu baru reti nak manja aku padahai esok lusa aku nak balik sana dah. Tak guna sunggoh. Oke dah lari tajuk. Anyway Giant sayenggg, all the best for your journey kat sana. :)

S H O R T F A M I L Y T R I P
Actually takdak la family trip teqa mana sangat pun sebab sebab sebab Giant Abang KakBaina ngan Iman takdak. Tapi kira aci jugak la noh? Lepas p hantaq Giant tu kami p joli dulu. First stop rumah Kak Rita kat Serting lepas tu rumah Makcik Ina pun kat Serting jugak lepas tu rumah Long Chik kat Temerloh then malam tu tidoq kat Six Villa Inn, Dungun then esok tu p ronda kat Rantau Abang lepas tu malam tu tidoq kat Kelantan then esok tu p Pasar Siti Khadijah KOT. Satu negeri per day. Memang tak penat pun. Aku tak beli pa pun. Beli shawl dua bijik ngan keychain pun dua bijik gak ngan baju kelawaq nak pakai tidoq kat maktab nanti selai HAHAHA k chow.

F I F T H M O T H L Y V E R S A R Y
*Credit to Nisa Kamil and Anis Annisa for the picture*
Okai dah cukup lima bulan 24122011 hari tu. Aku ingat kredit nak expired malam tu rupanya dak pun. Mengong. -.-

O U T I N G
Aku try susun pic tu ikut susunan sapa yang mai dulu HAHAHA tapi ada yang aku tak ingat, ampun noh? Anyway, this day memang syiok habeh. Err err thanks sebab seksa perut aku dok gelak kat hampa. Memang perut aku tak sakit punnnn gelak takmaw maw kat hampa suma. Especially the boys. And anak uncle Rusman yang sweet la kononnya, thanks sebab jadi tuan rumah dok belanja popcorn ayaq pa suma. Hehe. Thanks for coming guys. I'll miss you, especially you Farisha. :')

C O N G R A T U L A T I O N S T O K N U K !
Congrats toknuk sayenggg. Seeeeeeee? Kan dah cakap tak lama lagi dya call la tu. Kan dah calllllll? Hehe. Congrats again toknek. Nanti p sana kirim salam banyak banyak kat Yob. Kat tokwan toksah. Hoho. Nak ikut nak kapai terbang jugakkkk. Tapi lambat lagi nak tunggu kaktini bawak. HAHA. Oke taktaw nak merapu pa dah. Chow.


p/s: Folio tak siap lagi. Hebat dak aku?

Wednesday, December 14, 2011

Most Wonder-ful Galaxy Series

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. :)


- 3.7" WVGA Screen
- 1.4 GHz Processor
- Android Gingerbread
- 5 MP Camera with Flash
- 1,500 mAh battery

Orite. La ni advertisement pasai Galaxy W ni keluaq merata. Tv la blog la Facebook la. Like I told you, merata. So aku pun tetiba tebukak pintu hati nak post pasai benda alah Galaxy W ni. Aku pun taktaw banyak sangat pasai benda ni. Just taw sikit sikit jea. Tapi takpa la, nak share jugak. Hoho. *peace

POWERFUL PERFORMANCE
 Powerful Performance
Galaxy W ni 1.4GHz CPU oo, whatsoever applications or apa apa jea task yang hampa buat will operate smoothly. Takdak la nak sangkut sangkut ka hapa. Then takdak la hampa nak kena cangak bulu tunggu dya loading lama lama. Kan kan?

RICH CONTENTS SERVICE : SOCIAL AND GAME HUBS
 Rich Contents Service : Social, and Game Hubs
Sapa sapa yang suka bersosial chat sana chat sini mesej sana mesej sini or hat gila lagu yang memang spesies tak boleh hidup lagu or hat jenis gila game otak game jea memanjang sampai tak ingat nak makan memang digalakkan sangat sangat kan la untuk beli Galaxy W ni. Hampa nak berFacebooking ka berTwittering ka tak kisah la apa pun semua bolehhh. Nak download lagu merata pun takpa aih. Takdak sapa nak kacaw. Games dya pun HD-quality la bhaii. Sure puas hati punyaa kalau beli Galaxy W ni.

SEAMLESS CONNECTIVITY
 Seamless Connectivity
Connectivity Galaxy W ni lancar. Don't worry la bhaii. Kies Air membolehkan hampa manage mobile data, sync email accounts and nak share playlists among PC/Mac, mobile and tablet without guna wire wire yang menyusahkan hidup tuu.

SLEEK AND MODER DESIGN
 Sleek & Modern Design
Luas Galaxy W ni 3.7" touch screen showcases graphics, games, text, video, and design dya yang comfortable, nipis, and for sure senang masuk poket.

UX IMPROVEMENTS
 UX Improvements
Galaxy W ni ada improved UX termasuklah icon yang way so much better, streamlined menus, intuitive navigation, and enchanced interaction yang membolehkan hampa hampa semua ni enjoy mobile's Hub services, Kies Air, AllShare Integration, camera and much more.

EXCHANGE ACTIVE SYNC
 Exchange Active Sync
Comprehensive PIM yang boleh disegerakan dengan Exchange Active Sync akan pastikan your email, contacts, calenders and yeah tasks, up to date. What else can I say? Galaxy W is a very useful gadget.

Setakat tu jea la information yang aku taw. Kalau nak taw dengan lebih lanjut boleh la klik sini: Most Wonder-ful Galaxy Series

Tuesday, December 13, 2011

30 Day Song Challenge -.-

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. :)

Oke sekarang ni aku taktaw pasepa aku boring nak mati. Takpa hang pan tak reply mesej aku. Bebai ah ceni. Dah la aku ceqin ngan adik hang. Wuuwuuuu. T.T Nur Syahirah Berhan! Stop it la bontot. Oke oke aku stop la ni. Haishhh. Aku bukak latest post Maisarah tadi. Macam best jea tengok menatang ni. So alang alang aku taktaw nak buat pa, lebih baik aku mencarut menatang ni. K bai.

image

day 01 - your favorite song
BigBang's <3
day 02 - your least favorite song
Love You Like A Long Song - Selena Gomez
day 03 - a song that makes you happy
Dream High - Various Artist
day 04 - a song that makes you sad
Sorry - Jonas Brothers
day 05 - a song that reminds you of someone
Glad You Came - The Wanted
day 06 - a song that reminds you of somewhere
The Lazy Song - Bruno Mars | Maktab!
day 07 - a song that reminds you of a certain event
Saat Terakhir - ST12 | Malam Perpisahan KIKS 2011
Party Rock Anthem - LMFAO | Ladies Night
day 08 - a song that you know all the words to
Candles - Hey Monday
day 09 - a song that you can dance to
None. Aku keqaih macam kayu k bai.
day 10 - a song that makes you fall asleep and feel relax
Lovebug - Jonas Brother
Heart Vacancy - The Wanted
day 11 - a song from your favorite band
A Little Bit Longer - Jonas Brother
day 12 - a song from a band you hate
I don't hate any band. I hate Bieber. -.-
day 13 - a song that is a guilty pleasure
Makes Me Wonder - Maroon 5
day 14 - a song that no one would expect you to love
Nasyid. -.-
day 15 - a song that describes you
I'm Just A Kid - Simple Plan
day 16 - a song that you used to love but now hate
Perfect Two - Auburn
day 17 - a song that you hear often on the radio
Give Me Everything - Neyo feat Pitbull
day 18 - a song that you wish you heard on the radio
The Rhymeweavers'
day 19 - a song from your favorite album
The Day We Find Love - 911 | The Journey
day 20 - a song that you listen to when you’re angry
Shut Up - Simple Plan
day 21 - a song that you listen to when you’re happy
Amazed - Duncan James
day 22 - a song that you listen to when you’re sad
Baby Don't Cry - Kang Dae Sung
day 23 - a song that you want to play at your wedding
Marry Me - Train
day 24 - a song that you want to play at your funeral
Yassin
day 25 - a song that makes you laugh
I'm Sexy and I know It - LMFAO
day 26 - a song that you can play on an instrument
None. I wish I can. -.-
day 27 - a song that you wish you could play
BigBang's. Piano version. Pleaseee?
day 28 - a song that makes you feel inspired and creative
Move Along - All American Rejects
day 29 - a song from your childhood
Uptown Girl - Westlife
day 30 - a song that makes you want to help the world, help the environment, end poverty, help society…
Pray - Justin Bieber -.-


Sunday, December 11, 2011

Dream High :)

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)



So hello there. I've just watched a Korean Drama called Dream High and hell yeah, it's freakin' awesome! I love the drama a lot, like seriously dude, A LOT. Why? Because I learn something priceless that a teacher in class will never teach us. I learn how to be stronger to achieve your own dream (well, although I don't have a dream), I learn things in relationship between friends, teachers, family and yeah, your enemy too. Pfftttt. Otak beku. -.- At first, I thought that this drama was boring but then I realized that it's going cooler day by day. Oke dah. Aku nak mencaqot pulak. Banyak quotes dalam drama ni yang kita boleh guna pakai. Aku rasa drama ni baguih ah. Err err, awat tetiba aku rasa aku jadi macam Mubin ni? -_______- Dah la. Malaih nak story panjang panjang. Hampa try la p tengok seniqi. Anyway, Dream High 2 start casting next year. And as I know, main characters dya tukaq. So aku harap, best ah. :)


*my favourite couple in Dream High: Milky Couple*
Jason&Pil Sook | Woo Young&IU

Pan: Hang taw Taecyon dak?
Caek: Taw. 2PM. Awat?
Pan: Haa. Dya la yang belakon dalam Cinderella's Stepsister.
Caek: Oh. Dya hensem tapi aku tak minat. Hang p sembang Mirul ah pasai dya.

2 days later I realized that Taecyon was the one who played the Jin Guk character in Dream High and I was like, 'tak boleh bagi Pan taw, sat g ceqin'.

Tuesday, December 6, 2011

Secret Garden. :)

Hello there. Actually aku baru habeh layan cita Secret Garden, download internet ah. Thanks a lot to Ady Raksasa Jahat. Hee. Aku taw aku lame, orang lain dah habeh tengok dah aku baru habeh. So what? Ada aku kacaw hang? Seduit pun aku tak mintak kannnnnn? Oke abaikan. Aku dah start mencarut dah ni. Anyway, saja dok search BigBang Parody tadi lepas tuh jumpak video ni. Hampa layan jea la noh? Chow.



"TOP kiss two times in one day."

At last! :D


Hell yeah, for the FIRST time Fawzan Khaizuran called me with my OWN name without paksaan. Alhamdulillah at last dya taw gak letih. Just imagine dari Standard Three aku kelas ngan dya sampai la Standard Six and he keeps calling me with a bloody name that every single person will hate it. Seriously dude, trust me. Aku ingat nak bagitau hampa dya panggil aku pa sepanjang four years aku kelas ngan dya plus four years lepas masuk high school tapi tak jadi ah sebab nama tu akan memalukan aku seniqi. So lebih baik tak payah. Yang kelas ngan aku time primary school dulu maybe taw la sebab dya selalu panggil aku with that name in front of everyone in the class and then buat muka tak besalah. Pffftttt. Manusia ni 24 jam muka blurr. Blurr blurr dya pun pengawas pusat sumber oh. Blurr blurr dya pun UPSR 4A1B oh. Blurr blurr dya pun masuk Sultan Abdul Hamid College oh. Blurr blurr dya pun dapat 8A oh. Blurr blurr dya pun dya dapat Sekolah Menengah Sains Shah Alam oh. Blurr blurr dya pun baru jea masuk situ dah p Indon oh. Aku yang sememangnya anak Minang ni pun dah berkurun tak balik Indon. Haishhh. Oke aku dah start nak melalut. Chow.


p/s: I miss 6 Dedikasi 2007 so much. :')

Friday, December 2, 2011

Terharu sat. T.T

Benda wajib aku buat bila balik rumah:
Text my Superman when I got home on the first day.


Hell yeah, I present you Mohd Ammar Azali bin Ariffin. He is my one and only Superman. Don't get me wrong. I've got two Superheroes, Superman and Pandaman. I am pretty sure that I can't live without one of them. Anyway, I don't have a girl bestfriend. Except for Farisha Rusman perhaps. I've only got both of them; Ammar Azali and Ahmad Asyraf. I've been with them since I was in form two. It has been more than two years that three of us get through all the ups and downs, thicks and thins. We are still together, walking towards our future. Trying not to astray and not to screw up, of course. Oke. I don't want to make this intro longer. I've made an entry about my Superman. Click here.

Tadi Ali callllllllllllllllllllll. Sumpah syiok. Hohoho. Ingat senang dya nak call orang huh? Dya cakap dya dok pikiaq yang mesti aku text dya. Well, dah bopa lama cuti aku tak text text dya pun. Ali rindu aku HAHA kantoi. Sory la Ali, aku tak ingat number maxis hang. Number hang hat tu ada dalam sim Celcom aku, aku mana on Celcom. Yang dya pulak tak ingat number Digi aku. Baguih sungguh. Aku baru dapat number dya semalam, Baya bagi. Seeeeeeeeeeee? Kami madu mithali baq hangg. HAHAHAHA. Pastuh taksat, tetiba ada orang call guna number rumah. Ingatkan sapa rupanya mamat tuh. Hoho. Bahagia hidup baq hanggg. Baru dok ingat nak call dya. Pastu pastu begayut nala punya lama dengan dya. Ajak dya keluaq esok, dya kata tengok dulu. Dya baru nak lega demam. Rindu aku la tu. *peace

047*****8
is calling

Duration
00 : 27 : 37

Tak penah penah Ali call aku. -_________-

K la. Aku malas nak mencarut panjang panjang. K bai.

SG: Hang ada pa pa gi ak nak cakap?
Aku: Taktaw. Tapi ntah. Rindu hang.
SG: *gelak* Hang toksah dok ulang banyak banyak kali ah. *gelak*
Aku: Alololo. Aku taw hang rindu aku jugak? HAHA.

We're cool just like that.

p/s: Minah minah yang dok kata aku menggedik ngan Ali, hampa taktaw pa hampa diam. Thanks la noh sebab dok kutuk aku kat belakang? *grinning


Thursday, December 1, 2011

Oh Big Bang Dot Com

'Tonight, such a beautiful night, sing with me now
two thousand and eleven follow me.
Big Bang Big Bang we're back again one more time say
No way no way neomu swipge tto nami dwae
Big Bang Big Bang, don't stop let's play
Go go go go!'

Oh hello there. Dua tiga empat lima enam menjak ni aku taktaw la pasepa tahap addict aku terhadap Big Bang semakin meningkat dengan jayanya. But sokay, I still love myself. Muehehehe oke takdak kena mengena pun. Anyway, tetiba jea aku dok buat syiok soqang dok layan video concert Big Bang 'BIGSHOW' kat YouTube. Damn. Serius teringin gila nak p concert depa. Nak jugak menda crown kuning kecik yang fans dok pegang tu. Wuuuuu.


*Aku suka gila opening video ni. Last year concert 'Electric Love' pun setaii gak baq hanggg.*

Baru baru ni Big Bang menang dua awards. Well, yang aku taw dua tu jea la.
#2011 MAMA Awards - Best Music Video - Love Song
#2011 MTV EMA Awards - Worldwide Act

Setaii dwataii tigataii pattaiiii baq hanggg. Tapi yang tak syioknya tahun ni macam macam jadi kat depa. May hari tu Dae Sung accident sampai ada motorcyclist mati tapi nasib la dya tak kena kes bunuh. Lagi pun dya tak drunk time tu. Dya cakap family mangsa tu siap tenangkan dya lagi. Lepas tu kan, ada fan ni nyanyi lagu Dae Sung yang 'Baby Don't Cry' kat dya. Tapi version sendiri punya ah. Lyrics dya sweet gila baq hanggg. Terharu tengok video tu. *sobsob

*Oh Kang Dae Sung. I love you badly Smiling Angel. :)*

Dengaq cita G-Dragon accident pulak. Aku taktaw la betoi ka dak tapi rasanya betoi laa. Oke keluaq dah ayat keling. Mintak mintak dya oke la. Andddddddd mintak mintak dya takkan keluaq la dari group Big Bang tu even though ramai dah taw yang dya tu bermasalah sikit dari segi disiplin. But still, he's the hero of the group. Dya kan leader, mana boleh keluaq. Dae Sung pun sayang GD oh. Semua sayang GD la. Hayyaaaaa. K la. Nak sambung layang BIGSHOW. Hihi. K chow.


I am proud to be one of the VIPs. :)

December. :)

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. :)



Yeah right. Today is the first day of December and I feel like 'Dammit! I'm getting closer to death'. First of all, congrats to all the SPM's victims that have been freed. So now, it's the time for me (and my friends that same age with me too of course) to be killed by this cruel spooky giant. Pffftttt. The days before this past with no good things that I did. *keling* I didn't do anything that can makes me cleverer or makes my brain bigger and more brilliant than before. Chup! Penah ka otak aku brilliant? HAHAHA. I'm going to City Plaza this Saturday. Jom la join Nisa. HAHAHAHA. I nak date. Muehehehe. Nanti nak p Port Dickson pulokkk. Hantaq Giant. Dya nak habeh praktikal dahhhh. Oke. Hari ni last day dya praktikal.

By-the-way,
Congrats toknek sayang Fatini Hannah Shedy Abdul Latef.
You are the chosen one.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA