Tuesday, November 29, 2011

Aku ada anak third dah. Hang ada?

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh :)


Name: Nur Iman Muhaimin bin Mohd. Syazwan bin Berhan
Date of Birth: 11th October 2011 (11102011)
Place of Birth: Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar


Oke. Tadaaaa! Ni la anak third aku. Hihi. Umoq dah sebulan lebih dah sampai mak dya habeh pantang dah baru teringat nak post, baguih punya mummy. Hihi. Dok ingat lama dah nak post pasai PakWan Jr. ni tapi dok tangguh punya tangguh punya tangguh punya psai, terus telupa. Tengok Faz ngan Yemin post pasai baby baru teringat nat post. Tudien. Intro saja panjang bejela dah. Back to the boy, kak Baina overdue sampai seminggu lebih kot so terpaksa la bedah. Time tu aku kat maktab. Patut la aku tunggu mama call, mama tak call call dah tak beqanak lagi. Haiya. -.- Ni anak abang aku yang kahwin last year tuu. Anak sulung laki woo. Setaii baq hangg. Mata Iman ikut sejibik macam mata pak dya, mata burung hantu. Hoho. Anyway, aku tak penah dukung pun PakWan Jr. ni sebab awai awai ni baby kan tulang dya lembut lagi, so sat g aku dukung sat jea patah HAHAHAHA oke tak lawak oke thanks bai.

Cit: Awat mata Rayyan besaq sangat?
Bong: Mata anak anak kita semua besaq besaq la. Iman lagi la. -.-
Cit: Hehe. Mata galak semua.


p/s: PakWan equal to Syazwan so he becomes PakWan Jr. :)

p/s p/s: I'll get another baby next year. Awesomeeeee. :D

Monday, November 28, 2011

Karya First -.-


Photobucket


Ni aku punya first karya GIF. Hihi. Yang bawah ni second pulak. Err err sama jea.


Photobucket

"'cause I'm with you, and you with me"
- Nathan Sykes from The Wanted ♥

Gold Forever by The Wanted. Aku suka lagu dyaaaaaa. By-the-way, lagu The Wanted suma best. Kan bontot kan? Hee. Nak comment pasai GIF ni, boleh komen kat facebook. Hoho. Anyway, credit to Nabilah Faridz. :)



p/s: Macam ni oke dak Mubin? :D

Sunday, November 27, 2011

Authentic Airsoft Supplier In Malaysia

Oke. Aku bukannya taw sangat pasai depa ni tapi Mubin dah bekerjasama dengan depa for Database Studious new short film so aku pun kena tempias sekali la. Syarikat ni supply Air Softgun. Air Softgun tu macam pistol betoi, real gun tapi peluru plastik. So hampa takkan mati la. Pistol dya cantik baq hanggg. Harga sebijik ada la dalam RM2000++. Eh sat. Yang paling penting, Softgun Enterprise ni legal. So hampa toksah dok risau nanti nak kena saman ka hapa ka. Sapa-sapa yang berminat boleh la pm Nazirul Mubin ataupun Database Studious. Interested ah? Banyak lagi kat sini: Softgun Enterprise





Thursday, November 24, 2011

Oh Buncit Dot Com ♥

*I miss this moment badly :')*

Hey. Well. Hari ni genap dah la empat bulan. Wellllllllll actually four months after the confessions between us were made. Haishhh. Taktaw nak cakap pa sangat. Rindu mangkok ayun nih. Macam macam orang dok mengata kat belakang but still, Alhamdulillah we still get through all those things yang entah hapa hapa. Aku tak paham pasai pa before ni aku dok jalan dengan dya p meqata orang tak pulak sibuk sibuk nak mengutuk lepas tuh sekarang bila dah couple baru la mula nak bising bising kes aku dok jalan ngan dya. Errr. Paham ka aku mencarut pa ni? Takpa lah. Abaikan. Back to the point, we supposed to meet up today but then something turned up so terpaksalah cancel. Hari ni, macam macam jadi. 24/7 :)

Dear Ahmad Asyraf Ahmad Rosli,

please throw away your guilty feeling. It's not your fault. It didn't matter anyway. Kita still ada banyak lagi bulan yang boleh sambut. Kan gila? Hehe. Bontot. Comes hell or high water, I will always be there beside you. Remember? Kita dah got through more than two years and I believe that we can take more. Lagu The Wanted suma lagu kita kan busuk? 'My universe will never be the same, I'm glad you came.' Rindu hang busuk. Tu laa. Kat maktab mana penah berenggang, bila balik mula la nak menggila. Hehe. Hang ah ni. Tak berakal. HAHA. *peace

Your missing rib,
Nur Syahirah Berhan

"Keep my words and I'll keep your heart."
-Ahmad Asyraf Ahmad Rosli ♥

Yes, baby. I will. :)

Apek juai ikan. -.-

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. :)


*Sila baca apa yang tertera di atas, sekian terima kasih.*



Soooooooooooooo here he is, Ahmad Nur Faizzy Ahmad Sabri, the unlucky birthday boy. Hoho. *peace He is my second wifey my sardine my sepet my apek juai sayoq and hell yeah, sometimes my boredom killer but he never realized about it. Dah lama gila dah tak contact mamat ni. Kadang-kadang rindu pun ada jugak, especially time bulan posa plus musim graduasi hari tuh. Sebab pa tu p tanya minah ni seniqi. Tu pun kalau dya ingat lagi laa. But stillllllllllllll, aku malaih nak text dya. Sebab sebab sebab, dya ni BAKHIL. Dah taw aku guna celcom, gedik jugak nak on maxis. Dah tu bila aku text memang takkan reply ah. Well, penah reply tapi memang jarang nak mati ah. Kalau reply pun 'Aku takdak kredit ni. Nanti la text.' Kecik hati wa cakap lu. Lagi satu, takut sat g still ada rumor yang aku ni kipas-susah-mati dya. Padahai dak pun. Tak paham aku. Atiq aa neyh. Dah la. Makin lama makin meqapu jadinya. K bai.

Dear wifey number two,

please always be a good wife. Happy sweet eighteen. Wish that you are blessed in life and ask HIM to take care of you. HE will always be there beside. And yeah, the things that I wrote on your wall post, I really really mean it. I am still waiting for you to fulfill the promise that you have made. Anyway, I am still using the compasses that you've bought for me.

Your one and only husband,
Nur Syahirah Berhan

That's it. K chow.

p/s: as usual, picture credit to Aben. You always give the best shot.


Tuesday, November 22, 2011

Candid Time Contest

Memang budak Nisa ni dah lama hidup. Gua dah la malas mau join join menda menda HJ macam ni. Haishhh. For more infomation, please refer to Muna Rahimah. Oke thanks bai.

S Y A R A T : )
- WAJIB follow blog Muna untuk mengetahui perkembangan contest ini
- Buat satu entri tentang contest ini bertajuk 'candid time contest'
- Letak banner contest ni dalam entri yang korang buat'
- Sertakan satu gambar candid korang . Tak kisah individu atau ramai ramai .
- Tag 2 ORANG and wajib inform diorang tentang gambar ni .
Tarikh tutup : 13.12.2011




Gambar candid? Errrrrrrrrr.


Budak budak redaksi awesomeeeeee. K bai.

Mangsa yang di-tag :)

Monday, November 21, 2011

Mengaqot. -.-

Okai aku kena tag. Ni Alia Amira Nordin punya keja la ni. Dah la aku ni pemalaih piang nak buat menda menda HJ macam ni. Siap hang Alia. Aku sekeh hang nanti. Nasib hang la Alia, aku copy paste jea. Muehehehe.

R U L E S :
- You must post these rules.
- Each person must post 11 thing about yourself in this entry.
- Answer the questions.
- Create 11 new questions for the people you gonna tag.
- Go to their page and tell them that they already have been tagged.
- No tagging back.
- No things such like 'YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS'.
- Tag 11 people.


11 Things About Me :)
- Nur Syahirah binti Haji Berhan.
- Engaged to Mr. Sijil Pelajaran Malaysia.
- Love photography but bad at it.
- Don't have a dream job. SERIOUSLY.
- Married to Ahmad Asyraf bin Ahmad Rosli.
- Can't live without music.
- Anti-Justin Bieber.
- I don't wear any make up.
- I love MatLuhfi. He's awesome.
- I admire Mr. Azam the most. He's the one who makes the word 'awesomeness' exists.
-I only love kids that related to me.

NF Husna's Question :)
- Bagaimana anda mengurus masa cuti?
I have 3 kids to take care of. -.-
- Apakah anda mempunyi hobi? Nyatakan dan kenapa.
Listen to song. I don't know. I just follow the flow.
- Antara novel paling ngetop yang pernah anda hadam?
Percy Jackson's series of course.
- Bila masa anda study yeh?
Last minute nak dekat exam. Masa lain sibuk buat homework.
- Which one, comedy or action?
Both.
- Ha! What song inspire you so much?
Shut Up by Simple Plan.
- Kenapa anda sayang kakak anda?
She's the only sister that I have.
- Berapa banyak anda makan coklat satu minggu?
Random.
- Principe of life?
What don't kill you, make you stronger.

CikDilah's Questions :)
- Warna apa yang paling hampa suma tak suka?
System error.
- Lagu yang paling bermakna dalam hidup?
Undefined.
- Benda apa yang paling unik, yang pernah hampa tengok?
Agree with Alia, Allah's creature.
- Blog yang wajib anda baca setiap kali blogwalking?
Diri sendiri punya. Awat?
- Hadiah yang paling best yang pernah hampa dapat?
Canon 550D. :)
- Kenangan pahit yang tak boleh hampa lupa?
Kena ragut k bai.
- Ayat yang penah orang ucapkan yang paling menyayat hati?
"Anak mama kan pandai, rajin. Mesti boleh buat punya." -Mama
"I love you for who you are. Biaq kat depa la depa nak kata pa pun. Aku kisah pa." -Cit
- Benda yang paling hampa idam-idamkan?
A new house that have enough room for all of my family members.
- Kalau dapat RM1 juta, apa yang akan hampa buat?
Buy a new house. Bawak family p Mekah. Kahwin. Muehehehe.
- Suka music? Ya/tak, berikan sebab.
Of course la ya. Can't live without music.
- Prinsip hidup?
Dah tulis dah kat ataih tadi. P caqi seniqi.

Alia Amira's Questions :)
- Do you love kids? Give a reason.
Yesssss if they are related to me.
- Favourite dish?
Aku perut Melayu. Nasik is the best.
- The best thing ever happened to you?
I've got a family and two superheroes.
- Novel or comic?
Both. Depends on mood.
- Where you really wanna go?
I don't know. Paris perhaps?
- Which one? Justin Bieber or Greyson Chance?
Greyson Chance for sure.
- Cool blog or Baskin Robbin?
Blog blog blog.
- Principe of life?
Berapa kali maw ulang daa.
- You much known as?
Caek. Adik Pakwan/Cat. Awek Pan.
- Who inspired you to waer shawl/pashmina/ hijab?
Honestly, Amira Azman and Faizatul Amira Pisol. :)
- How old are you?
Going seventeen.

My Question :)
- Do you read Percy Jackson?
- Cupcakes or ice-cream?
- Your idol?
- Things that you wouldn't go out without?
- Describe your hero.
- How I Met Your Mother or Bones?
- Mathematics or Science?
- If you a mom, what your kids gonna call you?
- Brand of your phone?
- Your favourite foolball team?
- The thing that you love to do but bad at it.


The victims:

Friday, November 4, 2011

Graduation Day Form 3 and Form 5 :)

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. :)

*credit to Anis Annisa and Khairunnisa Mohd Kamil for this picture*


Hoi. Lama tak mengaqot kat sini. Oke. Takdak la lama sangat. Anyway, ni aku balik cuti for raya haji. Yeah. Kali ni raya buat qeqah sama. Aaaaaaa betoi ka eja lagu tu? Takpalah, abaikan. Raya second baru buat korban tapi raya second tu la hat aku kena balik maktab and esok tuh terus FINAL EXAM and hapa jadah menatang haram pa pun aku tak baca lagi. Memang setaii habeh la hang ni Nur Syahirah Berhan. Woi. Tadi p Padang Besaq then terjumpak Adlina Maisarah ngan adik dya ngan mak dya pa pa suma. Aku tak beli pa pun, shawl dengan cardigan selai. Jimat duit for outing esok. Muehehehe. Esok nak date ngan Aji HAHAHAHAHA oke bai.

Kemaqen, 03112011 Graduation Day for Form 3 and Form 5. And suddenly I miss my second wifey. Dulu time aku graduate, aku dapat katak. Dya graduate aku punya la nak p tangkap gamaq ngan dya sampai Yob ngan Atiq cakap yang aku ni kipas-susah-mati dya padahai he's like a big brother for me plusssssss a second boyfie after Pan perhaps? Oke. Pan is my husband, not my boyfie. Muehehehe. Galok. Hai cikgu Ila! :D Oke sambung hat tadi. Budak budak Kadet Polis hat p kem hari tuh kena bertugas jaga parking. Awesome gila. -.- Aku dok sekali ngan Haziera, ngan Fahim. Then kami boleh p makan kat luaq kat kedai kaklong tuh. Habeh RM13+ sebab aku belanja Haziera plus beli ayaq kat lakis aku dengan abang plus kak ipaq aku. =.="

Habis jaga parking tu p lepak dengan Pan ngan Arep ngan Yap ngan Ali pa suma depa dok niaga nasik RC. Aku joined jadi promoter. Muehehehe. Lepas tuh lepas tuh, ada la Anis Annisa, Baya, Nisa ngan sapa sapa lagi ntah mai dok menyembang ngan kami. Nasik RC tu tak laku sebab kemaqen banyak sangat gerai makanan dah la boleh p makan kat luaq so oqang tak heqan pun kat nasik RC tuh HAHAHAHA so Pan p pusing blok academic sedekah nasik kat oqang. Aku ngan Pan balik pukoi 12++. Malas nak balik bilik awai awai, bukannya abah nak mai ambik awai pun. Lagipun kat kelas ada oqang lagi. T.T Time dok jalan balik ngan Pan tu aku baru peqasan yang kaki aku lenguh. And time tu jugak la aku baru peqasan yang aku bediqi dari pukoi 7pagi sampai 9++pagi tak duduk langsung even mencakung. Awesome gila aku. Balik balik bilik, tequih lena. Baju aku mintak tolong Ayu sidaikan. Hihi. Pukoi 4++petang tejaga, siap siap tequih tuqun bawah. Letih gila baq hang. Tetinggai gelang. :( Hat tu jea kot. Oke thanks bai.

Dear Form 3 and Form 5 Students,

Congratulations to all of you. I'll pray for your success.
Be good, stay good. :)

p/s; I miss my busuk badlyyyyy. :(