Saturday, October 15, 2011

Perkhemahan Kadet Polis MRSM Se-Malaysia :)

Assamualaikum. :)

Okie dokie eenie meenie miney moo. Oke. Ignore my face. Huaaaaa. Dah lama gila kan aku tak update blog. Padahal boleh jea kalau nak update. Malas. Ni pown, sat g nak balik maktab, sekarang baru tebukak pintu hati nak update. Muehehehe. Kali ni just nak story mory pasai p Kem Kadet Polis MRSM SeMalaysia hari tuuu. 30th of September until 4th of October 2011. So kami betolak 29th malam, dalam pukul 9++ centu aa. Pan, Arep, Bidi ngan sapa lagi ntah p hantaq. HOHO. Sadis gila aku tengok muka pan. Dya dok qisaw tak habeh habeh. Besa laa. Aku mana penah tinggai dya. Dya yang dok tinggai aku selalu ada laa. HAHAHA. Oke abaikan. Dalam bas kami layan movie Hantu Bonceng. Bodossss. Aku dah la tak layan cita hantu dah la aku dok depan dah la pan telena arghhhhhh. Gila sat 23456789 minit. Subuh tu stop kat RnR Seremban, mandi mandi pa suma la. Sampai kat tapak kem lebih kurang 10.30pagi centu aa. Tapak kem tu, lapang sasar, dekat dekat dengan Gemencheh, tapi MRSM Serting yang jadi tuan rumah. Anyway, urusetia yang SANGAT teruk. Teruknya tak terhingga tak terkata tak terapa. Oke dah. Bila pikiaq balik rasa macam nak maki hamun jea. Back to the story, tapak kem budak laki ngan budak pompuan asing. Well, of course la kan? Tapi tapak khemah budak laki yang utama. Dapoq pa suma kat situ. Haa. Yang p sana, 16pompuan, 21laki, cegu Shah, cegu Zahrul, teacher Ummu, abang Burn ngan sapa ntah sorang laki pakcik driver tu plus Koperal. Aku lupa nama dya. Mengong betoi.

TAPAK PERKHEMAHAN
Tapak kami oke bhaii. Not bad ah. Kat belakang site tuh, ada wall untuk yang rentas halangan tu so budak budak laki maktab kami memang dah cekang gila vavi aa nak naik menatang ni. Mawnya tak cekang, tiap taip masa depa dok kata ataih tu. Aku sekali pown tak naik. Gayat. Menci i. Then ramai pakat dok pulun buat gajet dengan pintu gerbang. Pintu gerbang MRSM Kuala Kubu Bharu a.k.a jiran depan rumah staii. No doubt. Jiran belah kanan, MRSM Besut KOT. Belak kiri, MRSM Mersing. Hari first tu hujan sat. Thanked GOD la kan? Aku suka lepak kat khemah budak laki sampai tengah malam sebab depa selalu masak time tengah malam. Tapi tujuan utama dya nak charge phone. Khemah laki jea yang ada generator. Khemah pompuan gelap gelita baq hang. Tu yang malaih nak dok khemah pompuan. Dah la ada oqang tu suka sangat dok conquer khemah buat macam dya soqang jea nak tidoq oke aku bengang dah ni so abaikan. Aku selalu kena maqah ngan pan sebab dok lepak kat khemah laki sampai tengah tengah malam buta oke dak takdak la buta sangat. Pukoi 12 dah kena ada kat khemah masing masing.

MARALASAK
Oke ah. Depa buat kat luaq menatang ni. Trak polis mai ambik. Masa depa 2:2:2 which was something aku tak paham. Muahahahaha. Oke abaikan. Balik tu, Rasyid sampai muntah muntah. Aku dengan teketaq ketaq p sua ayaq kat dya. HAHA. Mana penah aku cakap ngan dya. LALA. Dah la lepas tu dya nak kena p kawad pulak. Nasib baik dya boleh kawad, kalau dak memang takdak sapa yang nak ganti aa.

MALAM KEBUDAYAAN
MRSM Kubang Pasu sepatutnya giliran kelima tapi aku taktaw macam mana boleh jadi yang keempat. -_________- Abaikan. Awai tuh, mike buat problem baq hang. But then, oke la. Cucuk speaker kat lappy terus oke. Part Rafiq dance solo memang awesome gila wa cakap luu. Semua orang macam tegamam gila and depa dok tanya "Who's that guy?" Rafiq sengeyh. HAHAHA. Galak.

KAWAD KAKI
Bagi aku menatang ni pown awesome pa. Tapi sayang ah tak menang. Aku tengok banyak gak maktab maktab lain yang sarjan dya pompuan. Kami kes Zaim dok kena psiko, kesian kat dya.

MERENTAS HALANGAN
Pown oke. Macam aku abaq tadi ah, budak budak maktab kami dah terer takdak tahap dah naik wall tuu. Hat budak budak maktab lain tekemut kemut nak panjat. HAHAHAHA. Mentang mentang tempat rentas halangan belakang khemah jea, suma pakat susun rusi dok tengok. HAHAHAHA.

MENEMBAK
Pown not bad laa. Well. Bukannya kami number 46 pown. Hoyeah. Baju menembak lawa baq hangg. Jeles aku. Oke hat ni salah Zaim. Menci i.

ORIENTEERING
Aku taktaw nak cita paaaaaa yang aku taw Farizzuan ketua. Oke bai.

MEMASAK
Lyn, Pqah ngan Erah yang masok. Sian gila kat depa. Depa dapat number 20++. Pqah kata, tu "teqa boh santan basi." HAHAHAHHA. Macam tu pown boleee. Dah la depa masak time dok tengah hujan lebat. Ayaq sampat tengah betis. Gila baq hang.


Kesian kat Lowkey, dya kena campak padahal esok nak balik dah. Ayah dya kan dok area KL jea so ayah dya ambik laa. Lowkey soqang jea la yang ada gamaq kat kem. Hat lain mana bawak camera. Aku bawak, tapi buat pekasam dalam beg. HOHO. First day hujan sat jea. Takpa la. Second day hujan lebat takdak tahap pakej sekali dengan kilat guruh semua lengkap. Dah la khemah yang aku dok tu nipis, memang dok dalam tu macam dok kat luaq ah. Aku dari khemah laki laqi balik khemah pompuan time dok tengah tengah hujan lebat tu, p pindah barang dari khemah bawak p surau. Nasib baik surau dekat. Letak barang kat surau pown urusetia nak bising. Vavi betoi. Then laqi balik khemah laki, lepak situ. Ayaq dah naik tahap tengah betis dah. Time tu dok tengah ada pertandingan masak dengan menembak. Aku boring taktaw nak buat pa, aku ambik timba tolong budak budak laki tolak ayaq. Tiga MRSM kami ni jea yang buat longkang sekali, hat lain hampeh. Sendiri maw hidup la sangattttt. Soqang soqang aku pompuan dok tolak ayaq, memang budak maktab lain tak tengok aku pelik kannnnn? Mampoih p kat depa. Sekupang pown tak rugi duit aku. HAHAHA. Anyway, start kat kem aku dah mula kawan dengan Syafiq, Akmal ngan Rasyid. Best gak kawan ngan budak budak tu. HAHAHA. Anyway, I miss the moment. :')

No comments: