Sunday, July 31, 2011

cik Nab sayeng.



memanglah semua orang berbahagia hang tak jadi pindah tapi semua orang bertensyen nak belasah maki cekik tendang tembak tikam cincang tokak hang sebab buat drama plus plus dah membaziaqkan ayaq mata hang taw dakkkk? Awai awai tu aku ngan Wanie fifty fifty hang nak pindah, tup tup mai hari last tuh tengok hang macam betoi jea nak pindah free jea aku qeyau sebab hang kan kan? Patot lah aku tak tergerak pintu hati nak beli hadiah kat hang kalau dak memang aku mintak balek ah tak kiqa la buruk siku ka buruk dahi ka buruk GIGI ka apa ka. Grr. Last but not least, cikNab, you're so dead. *senyum sinis*

Friday, July 29, 2011

Activity Week Sem II

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. :)

Baca blog Tasha ngan Nisa baru teringat nak update. =.=

Event: Kem Perdana
Venue: Batalion Keenam Rejimen Askar Melayu Diraja, Kepala Batas.
First thought: Kepala Batas, Penang nuu padahal Kepala Batas sini jea, kem hat aku dok lalu tiap tiap aqi. Err err mengong. Sampai sampai sana, pergh, besaq gila vavi. Tempat dya baru lagi, so tak banyak pokok. Konkrit jea banyak, bahang gila. Petang tu start activity; river-crossing. Best dowh. Aku masok dalam ayaq takmaw keluaq dah. Malam tuh, night walking. Jalan masok hutan kena tutup mata. Hampeh nggoh. Esok tuu round kem, 3.4 kilometer. Serius tak penat. =.= Then jungle trekking pulak. Mira jadi compass reader HAHA. Malam tuu Camp Fire. OHMAN i will never forget this. :) Enjoy sakan kottttt. Esok tu, merentas halangan. Aku taw dah aku tak bule buat hat monkey rack tu so aku skip awai awai lagi hat tuh. LALA. Lastly, kalau diikutkan, aku dapat dua reward sebab dua dua group aku menang; merentas halangan and persembahan. Tapi tapi tapi, aku haram tak dapat habuk pa pown. Oke abaikan sebab actually aku bukannya kesah sangat pown saja jea buat teqok HOHO. :D


Event: Ladies Night
Venue: Dining Hall MRSM Kubang Pasu
First of all, aku benci tangkap gamaq dengan orang chantek HAHA. Malam ni serius happening gila. Dok ulang lagu Party Rock Anthem dua tiga kali tak jemu jemu. Everytime dengaq jea lagu tu sekarang ni, confirm teringat Mira. Sebab, malam tu dya ah yang paling semangat. Macam clubbing pown ada gak malam tuh, sumpah enjoy. Everyone memang chantek chantek aku tengok, tambah tambah Mira ngan Fira. Awww i tergugat youuu HAHA. Princess of the Night: Liyana Khairunnisa. :D


Event: Rocket Competition
Venue: Pavillion MRSM Kubang Pasu
Aku taktaw nak describe pa pasai menatang ni sebab EVERY activity weekSSSSS since aku FORM ONE sampai la sekarang mesti harus wajib ada menatang ni. Naik jemu taw dak? Kalau dak BWP takmaw pown buat menatang ni tapi dah cegu mana ntah suroh buat so buat jea la kan? Memang la buat rocket ni dari form one tapi tak penah penah menang. Aku pown taktaw pasepa. HAHA biaq biaq.


Event: Malam Seniman P. Ramlee
Venue: Dining Hall MRSM Kubang Pasu
Kelas aku dapat lagu dalam cita Ali Baba apa ntah, lagu Apek & Marjihah. Fakhri jadi Apek, Amanie jadi Marjihah. Plan last minute tup tup menang FIRST RUNNER kottt. HAHA lawak betoi. Tapi bukan nak riak takabur ka hapa, memang setaii dwataii tigatii pown kelas aku punya performance. Depa tu kan gila gila sikit, bab bab ceni depa maw ah. LALA.


Event: United Nation General Assembly (Booth)
Venue: Block Academic MRSM Kubang Pasu
Firstly, jutaan ribuan ratusan puluhan kepada anak anak Uncle Muhammad Radzi and Auntie Nik Raihan iaitu Amal, Aifa, Alia dan Aisyah sebab dah sponsor yukata ngan kimono ngan terompah ngan dictionary japanese plus lagi dua bijik buku perghhhhh pakej aku abaq kat hang. Free of charge tak payah bayaq. HAHA thanks a lot Faa, i owe you. Big one. A very big one. Love you Faa. Budak pompuan hat lain just pakai baju kurung ikat ribbon bajet kimono ah. Makanan aku takdan makan sebab budak budak lain mai melantak dulu. Aiman Safwan ngan Nisa takmai pown, cis gilaaaaaa takmaw kawan.


Event: United Nation General Assembly
Venue: Dining Hall MRSM Kubang Pasu
Hensem pulak aku tengok Fahim pakai kimono muahahahahaha. Oke dah. Macam besa, Azack jadi speaker so of course la menang. HAHA tetiba jea. Mengong. Aku dok date ngan Wanie OLALA. Then date ngan laki aku. HAHA dok buat sweet pa taktaw. Sapa kata kalau cakap 'aku hang' tak sweet hah hah? HAHA aku melalut jaoh dah ni chow.


Err err Kupa Got Talent ngan sembelihan ngan majlis penutup aku tak p, dok tidoq kat bilik. Chow.

Thursday, July 28, 2011

IronMan.

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. (:


Oke. Pagi tadi ada kursus IronCad and bukannya IronMan macam aku tulis kat title tuh, tu dusta semata mata. Aku punya la mangkit pagi pagi iron baju segala then sampai sampai sana first tu takpa lagi, Fizi pown pakai baju sekolah gak tapi then cegu mai, "Laa. Kenapa pakai baju maktab?" Aku dengan Fizi tercengang sat dua tiga minit. Then Amir ngan Mubin mai, depa pakai tshirt jea. Then form five turun, depa pown pakai besa jea. Aku qasa macam nak teqejun bangunan pown ada gak, dah la pakai baju sekolah, aku soqang jea pompuan, bullbullbullshit sunggoh. Aku hantaq mesej kat depa pagi tu soqang pown haram tak reply. *panasssss* Time kursus to oke jea, Fizi ah, laptop problem. Biaq biaq HAHA. Then Mubin, Fizi ngan Amir p makan, haram tak ajak aku. Tak guna punya husband. Free jea Mubin kena maki ngan aku tadi. Lala. Then habeh kursus tu tengah haqi, dapat sijil bhaii. Bangga sat. HAHA. Then Affi tanya, "Awat pakai baju sekolah?" Again, aku rasa macam nak cekik Mubin. Grrr. P makan, hat Amir ngan Fizi dok buat ramah pa taktaw dok p menyembang ngan abang hat bagi kursus tu. Lepas tu abah mai, Fizi ngan Amir tumpang aku sampai City Plaza then p lepak pejabat abah. Besaqqqqqqqqqqqq macam kondoooooooo oke chow.

A Day to Remember. :)

1200
24 July 2011
Program Motivasi MRSM Kubang Pasu
Camp Fire
Batalion Keenam Rejimen Askar Melayu Diraja
"Wonderful Tonight" by D'Maroon Band


New Eyes. :)


Hey peeps. I got my new 'eyes' already laa. Power dah meningkat dengan jayanya. Thanks to lappy and everything HAHA. So, this is my new Next Eye Wear. Thanks to Pakcik Damanhuri sebab bagi harga murahhh HAHA sampai abah pown terkezut dengaq harga sebab murah sangat. Macam pelik la pulok aku tengok. OHMAN makin rabunnnnn tak sukanyaaaaa. T.T


Saturday, July 9, 2011

SEM TYPE III

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. (:



Pesta SEM TYPE III, as usual ah, confirm confirm TAK menang HAHA. Aku tak kesah pown. Serius lega gilaaaaa bila menatang ni dah habeh. Taon depan dah takdak dah HOYEAH. Start from now, kena focus on newsletter, photography, exam of course and infomatrix for next year. Ya Allah penatnyaaaa. Tapi oke la tu, tak mandom macam last year dah. Tahniah kepada Nur Syahirah Berhan yang telah berjaya menjadi AKTIF dan bukannya pasif seperti dahulu kala dah. Berikan tepukan gemuruh kepada beliau. Hee. *peace


Tahniah kepada Nabilah Zainal merangkap husband aku tersayang, Wanie Sazali merangkap gay yang tegegeyh, Nurul Nasir merangkap tunang ku hensem kerana telah mendapat tempat kedua. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ayat skema. Anyway, congrats jugak dekat husband number dwa aku, Nazirul Mubin, yang dapat number lapan. Hee. Oke sat g Giant nak mai ambik broadband so chow.

Friday, July 8, 2011

:'(


HOMAIGOD. Sumpah terasa gila dengan semua orang. Tapi, feel better now. Well, think so. Kalau hampa rasa aku ni kayu, go ahead. Suka hati la kan? Anyway, thanks Mr. Azam Wanie and of course you, Ahmad Asyraf Ahmad Rosli. (:


If you don't want to tell me everything, that's fine. Just don't lie to me.