Saturday, June 11, 2011

Adios Amigos.

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. (':


Oke aku taktaw pasepa kali aku rasa down down down gila nak balek maktab. Memang la aku selalu down bila nak balek maktab tapi takdak la sedown down down neyh. Tak sukanyaaaa. Dah la dok trauma homework haram tak siap, mampoih aku nak pulown buat sat g. Benci benci benci! Yang bestnya bila balek maktab, bule jumpak kawan kawan yang sehidup semati tu la kononnya, bule jumpak toknek sayengg, bule jumpak husbands sayengg Nab Mubin Ammar ngan Pan . Wifeys sayengg bule jumpak Mira jea la dah Farah ngan Faizzy takdak dah kat maktab tuh. Then toksah dok buat dosa kat mama abah tiap tiap hari. Kurang dah dosa aku kat mama ngan abah HAHA insyaAllah. Baru teringat yang SEM aku tak buat lagi. NIE pown aku tak cari pa lagi. GOOD. HOMAIGOD. Nanti mesti aku rinduuuuuu;

  • Md. Faeez Izzham Md. Padzil.
Hang la neyh suroh aku post kat blog nama hang sebab first time aku eja betoi tadi. HAHA. Ampon noh tokwan dulu salah eja. Hang ingat lagi noh? Tak bule blah gila. Yayaya. Saya dan Nab akan berkhidmat berjasa berbakti pada awak untuk tolong jaga toknek sayeng Fatini Hannah Shedy Abdul Latef tuh. No worries. Dok sana jaga diri elok elok taw? Lala. (:

  • Ahmad Shahir Hassan.
Johny! Balek ni kita langsung tak chat kan? HAHA. Sory bhaii. Aku tak berani nak mesej ngan hang, nak contact ngan hang. Takot sat g aku kena tidoq luaq. Lala. Thank GOD hang dapat dekat jea, nanti p la jenguk jenguk aku nah? Tapi jangan p saja, bawak makanan sama noh? Lala. Take care Johny. (:

  • Ahmad Nur Faizzy Ahmad Sabri.
Aku taw hang takkan rindu aku tapi lantak ah aku saja nak taip nama hang sebab nama hang sedap. HAHAHA. Hang dok sana jaga diri elok elok toksah dok menggatei sangat la kan? Bukan bule kiqa gatei hang tuh. HAHA. Oke aku taktaw nak taip pa dah pasai hang sat g kalau aku taip banyak banyak free jea kena maki dengan hang. Bai gendut.

  • Farisha Amira Rusman.
Hey babe. You know kan how much i miss you? But somehow, I know that you miss me more. I hope to see you soon, can't wait for that moment. We don't see each other for months. Oke i mean in real life. Dalam skype tu toksah habaq la. HAHA. If anything happen, if you want to throw out anything, you know you can count on me. Love you much babe.

  • Izzairul Ikhwan.
HAHA weyh. Thanks noh sebab dok chat ngan aku tiap tiap hari. Hang tak qeti nak jemu ka weyyy dok layan aku? Hee. You're such a sweet talker. You have to decrease the amount of sugar or you will get diabetes. LALA. Thanks for everything, for the pictures, for cheering me up. Taktaw nak balas cena. Take care buddy! :D

  • The Dedys' Rawr!
Oke nanti mesti aku rindu kat hampa. Nanti kita buat lain noh gathering tuh? Tapi yang pastinya bukan aku conduct sebab bila aku jadi planner jea suma benda tak jadi. HAHA. Hampa suma jaga diri elok elok noh? Aku happy sebab kita tak pecah macam orang lain. Kita still KITA. Thanks weyh!

  • Nur Syahirah Zainal.
Oke aku takmaw cakap pa. Aku dah habeh tulis dah pasai hang tadi. Tak larat nak feeling dah weyyy. Jaga diri elok elok, hope hang bule survive kat sana. Well, i know you can. Ingat Big Bang, ingat tunang hang ni weyyy.


A n d m o s t l y ,

  • The BeTa's.
Nanti rindu mama rindu abah rindu kak rindu err err bang Din HAHA rindu abang rindu kak Baina rindu baby dalam perot kak Baina rindu Giant rindu oke adek DAK, rindu arwah tok rindu Sun rindu anak anak Sun and most of all, mesti la rindu anak anak. Nurain Danisya plus Ahmad Rayyan Izzudin, nanti p tengok mummy kat maktab taw? Mummy nak p school. Sya pown nak p school jugak kan? Hee. Giant. Hang toksah dok rindu aku terok terok. Hang balek nanti p kat aku noh? HAHAHA. Al-Fatihah to arwah tok. (':

Oke chow.

Tell Me Goodbye, Syira. (':

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. (':


Dear Nur Syahirah Zainal,

You know what, sampai sekarang aku still TAK percaya lagi yang hang nak pindah. Aku still tak percaya lagi bila masok jea sem 2 nanti, hang dah takdak kat maktab. Aku ingat lagi cena depa abaq kat aku time hang nak pindah dulu. Awai awai tu aku buat takdak perasaan jea then aku pelok hang time dok tengah mamai then hang keluaq then aku dok gelak gelak tiba tiba aku qeyau. HAHA. Then we had our last riadah together. OHMAN serius nanti aku rindu hang. Nanti, dah takdak la trio Nur Syahirah. Nanti, dah takdak orang yang nak membanggakan nama Nur Syahirah. Nanti, takdak la cegu nak tertukaq tanda paper hang dengan paper Erah. Nanti, takdak la nak buat gila Big Bang ngan aku. Nanti takdak la orang nak ejek aku blurpp blurpp. Nanti takdak la orang nak jerit panggey aku cik Kembong dari jauh. Nanti takdak la orang yang aku nak panggey Giraffe ngan cik Labuh. Nanti, takdak la orang nak panggey aku D-Lite. Nanti, takdak la orang nak jerit sama sama ngan aku bila nampak poster Big Bang. Nanti, takdak la orang nak jerit ''Tunanggg!!". Nanti, nanti, nanti, err err it won't be the same without you Nur Syahirah Zainal. I swear I gonna miss you girl. Promise me you will too. Take care taw kat Trankrians nanti. Don't naughty naughty yea tunang sayenggg. Kami suma kat Kubang Pasu mesti rindu hang, mesti. I love you Giraffe, I will always do.






Friday, June 10, 2011

Taktaw.


Hee. Tadi skype dengan Farisha Amira binti Rusman bin Darus bin Sulaiman ni haa. Rindu ampa la bhaii, bila nak balek sini taktaw. Haishhh. Dya nak pindah balek mai sini dah, tapi taktaw la jadi ka dak. Mintak mintak jadi la. Tapi nanti kalau jadi, kesian kat Arman pulak. Hmm. Taktaw la. Dya ajak aku p KL tapi mama la tak bagi. Ingat senang mama nak lepas anak dara kesayangan dya yang soqang ni p jauh jauh seniqi. Kena ada bodyguard taw dakkk? Tapi bodyguard saya selalu terlebih guard. HAHA. Anyway, pagi tadi KONONNYA nak p Kampung Berjaya then tetiba parking depan Alor Star Mall, memang staii sunggoh. Tak beli pa pown, tak sedap perot tadi. Hee. Homework dah siap KOT. Add math yang mana taktaw tinggai HAHA nanti bule tanya Tiro sayengg, Math Mode of course la dak, Chemist's done, PJ's done, Agama's done, Azfa Hanani err err bengang tak habeh lagi sebab salah dapat buku. Memang cis gila ah. Dah la buku form 2 zon mana hala ntah, takdak guna pown kat aku. Bencinyaaa! Oke aku TAK SENTUH lagi Azfa Hanani. Chow.



Psstttttt. I got a new wifey today.
It's Nor Amira Norazman HAHAHAHA.


Thursday, June 9, 2011

Rindu,

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. (:



Tengah hari tadi, anak anak dah balik Langkawiiiiiiiiiii. Bencinya. =.= Rayyan demam. Mama cakap Rayyan demam nak boleh menerap. Hee. Suka suka. Tapi nanti rindu anak anak la. Danisya tak sayang mummy pown tadi, how dare you Nurain Danisya. Rayyan pown sayang mummy tadi taw dakkk? Sadis oh tadi tengok Rayyan. Kali ni kak balek Langkawi bawak adek ipaq dya pulak, kak Kinah. She's much older than me but i'm taller than her. LALA. Belagak tuu. HAHA. Oke. Abaikan.
Ahmad Rayyan Izzudin plus Nurain Danisya, rindu mummy taw taw taw? (':




psstttttt. Awak. Saya memang la crying shoulder awak.
Tapi jangan la buat macam saya ni kayu sangat nah? (:



DEDY RAWR. ♥

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. (:

Date: 5 June 2011.
Cherish by: The 2007 Dedys'.


Location: Taman Rimba, Alor Setar Kedah DarulAman.

Ehe. Pagi tu saja la buat picnic. Memang staii habeh ah tambah tambah aku. Mama lupa kata aku ada picnic pagi tu so mama tak gerak ah aku. Celik celik mata pukoi 5 minit lagi pukoi 10pagi, janji pukoi 9pagi. Aku melompat ah turun katey. *oke tipu* Tengok phone, phone on silent, ada misscalled from baby Farra. Then aku misscalled balek sebab kredit takdak HAHA, dya called. Aku cakap aku baru bangun tidoq and then kelam kabut la mandi apa suma. P dapoq, takdak pa yang boleh dibawak pown. Last sekali aku sambaq kerepek bawang. HAHA. Sampai sampai sana, ada baby Farra, Neinei, Khodijah, Ady, Izzat, Ikram, Adeq ngan Fawzan. Depa dok main UNO kot time neyh. Alim takdakkkkkkkkkkk, sadis sunggoh. Aku ingatkan aku jea bawak makanan ntah hapa hapa, rupanya depa pown sama jea. LALA. Hanum sorang jea yang berjenis, dya bawak sandwiches. Hee. Then ada ayaq gas. Minum ayaq gas pagi pagi memang staii habeh noh? :D



Location: Pacific Star Parade, Alor Setar Kedah DarulAman.

Budak pompuan sorang pown takdak, macam besa ah, I'm the one and only. HAHA. Macam hari tuh gak ah, kami 5 orang jea tapi this time bukannya Fathull Alim, this time Fawzan Khaizurannnnnn. Saket hati ah dya neyh tak habeh habeh lagi dari dulu. Kat depan Popular aku nampak abang Adib, tequih pusing kot lain. HAHA. Then Ady ngan Faw mai, p makan dulu. Aku ngan Adeq jea makan nasik. =.= Lepas tuh depa nak p main bowling, aku ikot jea la. Aku macam besa ah, jadi tukang tengok. LALA. Menang kat Izzat kot. Eh, Izzat ka Adeq taktaw? Tapi yang pastinya Faw kalah. Hee. Habeh main, Ady balek, Mu'az mai ambik. Then Adeq pulak blah. Aku, Faw ngan Izzat macam orang gila dok kat massage-chair tuh. Dah la aku ngan Izzat overweight, menatang tu keja dok bunyi jea. Yang Faw, boh singgit lepas tuh kalot soh habeh cepat. Macam pa g. P Sukimatata, mintak beg Domo hat RM25.90 tuh kat depa, dwa dwa takmaw beli kat aku. Takpa hampa, bekiqa! P mcD, aku p jalan jalan. P Rejectshop hat dok ada sale tuh, beli shawl selai. P balek kat mcD, depa dok melantak ice-cream. Haram tak beli kat aku. Again, bekiqaaaa! Oke bai.

Awak,

"Oh boy I cry cry
yo my all say goodbye bye
Oh my love don't lie lie
yo my heart say goodbye bye"



"tapi tak sama macam awak..."

Dear Awakkkk,

serius speechless bila saya baca benda tuh. Hmm. Awak cakap awak nanges kan pagi tadi kan kan? Takpa lah, kita sama sama lah nanges. Awak selalu cakap, saya pikiaq saya punya nanges jea, awak punya nanges tak pulak saya pikiaq. HAHA. Memang la saya ada pikiaq, tapi saya bukannya boleh buat apa pown. Dulu saya nak bagi awak jadi Shrek saya, awak takmaw, LALA. Kalau tak, dua dua ego tinggi melangit. Tapi tadi saya mintak maaf, saya ngaku salah saya, awak buat terkejot berok bule. Sepak gak budak ni sat g. HAHA. Awak cakap saya crying shoulder awak kan? Takpa lah, saya selalu ada kat sini, bukannya nak p mana pown. Tapi, ehm, macam saya bagi taw awak tadi la, saya takot saya jadi punca. Other than that, toksah dok takot la, saya bukannya nak makan awak pown. Anyway, berapa kali saya nak cakap, no one ever makes me feels like you do. Awak tak rasa apa yang saya rasa lah. At least, awak dah ada dya. Oke. Saya dah geli dah ni dok cakap 'saya awak' lama sangat. HAHA. Nak muntah dah ni haa. Oke baii. (:

Tuesday, June 7, 2011

LMAO.



Dear Adlina Maisarah Mahadi,

Habeh sweet aa neyh? HAHA. Berani you kata i bengong noh? How dare you. Tapi i maafkan. LALA. You memang. Annoying gila. Perangai ntah hapa hapa, mulut takdak insurans, tapi i taw la you sayang i banyak banyak kan? HAHA. Dok puji puji i then mintak hadiah besday. Tak syiok gilaaaaaa. =.=" You. I curik web yang you bagi kat Hazman tuh, yang Chemist tuh. I copy paste. BAHAHAHA. Anyway, I taw dah result you. I abaq kat bapak you. Then dya terkejut berok kotttt. Oke fine, dya memang berok. LALA. HAHA. Dak dak. Ampon noh awok? Hee. You. Rindu papa Pan you lah. Takdak kredit nak mesej dya. Wuwuwuuuuuu. By-the-way, toksah dok blushing sangat la noh? HAHA. K bai.

Monday, June 6, 2011

Facts #11


I'm always torn between wanting to tell my story to everyone and let them know exactly what is in my head or keeping it to myself. The problem is being outwardly unhappy and consistently so pushes people away, no matter if they say they're always there to listen, there is only so much your best friends can listen to. On the other hand, to pretend that everything is fine is to poison yourself from the inside out; is to ignore who you are and lose yourself. So which one is better? To have friends that think you are melodramatic, seeking attention, and pessimistic, or to drown in your own mind?

Facts #10



"I'm in love with you, you just want to be friends,
and i'm totally cool living with that constant pain."


"You knew all I had to offer you from the beginning was my heart,
I’m sorry that wasn’t enough."


"There once was a little girl
who never knew love
until a boy broke her little heart."

Sunday, June 5, 2011

So Sweat.



PB: Hmm. Hang sayang Caek tak?
Aku: Amenda hang neyh? =.="
PB: Yang tu mesej ****. HAHA. Aku lawak bila dya tanya centu. Of course la aku sayang.
Aku: Hang berani ngaku kat dya ka?
PB: Aku cakap ceni, "aku sayang semua la cuma yang mana special, aku sayang banyak. macam hang." HAHA. Tapi aku rasa dya taw, takyah ngaku pown takpa.
Aku: Ooo. Kiranya aku ni tak special aa? Oke fineeeeeeeeeee.
PB: Memang pown. Hang double special. n_n


OKE SPEECHLESS SAT HAHAHAHA.


____________________________________________________________


SG: Habeh hang caya ka? Jangan pecaya sangat cakap orang ni. Hati hati sikit beb.
Aku: Aku taw la. Hang dengan Pan sama jea pelik. (:
SG: Ya ka? Or hang yang pelik? Pikiaq balek ohh. Kami seqiau kat hang jea.
Aku: Bukan tuu laa. Hampa dwa dengan budak pompuan lain kutuk jea keja mai dengan aku boleh oke pulak nohh? Padahal aku lagi teqok dari budak budak pompuan yang ampa dok kutuk tu.
SG: Takkan nak kutuk depan depan kot. HAHA. Selagi hang tak tak cari pasai takpa la, kami tolong laa hang. Ikot jea cakap ngan nasihat kami ni, confirm bahagia.



Dear both of you Superman plus Pandaman.

I know both you are my stars, i may not see you all the time but i know you will always be there for me. Twenty years from now, i am gonna look back and remember that both of you were that one person who could turn every frown into a smile in a few simple words, the person who lifted my head when i was losing faith in myself, that one person who carried tears on his shoulders after every fight, every break up, every death, that one person that accepted every decision i made, that one person who knew who i really was and that one person that made the biggest difference in my life. Thanks a lot dude. (:



Saturday, June 4, 2011

Flashback.

Location: Pusat Sumber Pembelajaran MRSM Kubang Pasu.
Tahun: 2009

Can't-remember-who: Dulu aku suka tengok teletubbies.
Can't-remember-who-two: Taw takpa. Comey gilaaa.
Can't-remember-who-three: Depa ada bopa orang taktaw?
Can't-remember-who-two: Dipsy, Lala ..
Aku: Po! Aku nak Po!
Atiqah: Weyyyyy. Nak Pooooo!
Aku: Hampa cuba tengok Ammar dok kiqa jugak. HAHAHAHA.

*suma tengok Ammar yang dok tengah kiqa pakai jari sambil muka berkerut kerut then Ammar peqasan yang kami usha dya so dya pown tutup muka*

Ammar: Ada 4 kan?
Can't-remember-who-two: Ammar jadi TINKY WINKY YAY!
Aku: Aku nak Po!
Can't-remember-who-three: Aku Lala!
Can't-remember-who: Alaaa. Aku dapat Dipsy ah. Biaq Ah. Dipsy pown comeyy pa.

*then Tiqah dok buat soqa comey pa taktaw HAHA*

_________________________________________________________

Sampai balik kelas pown kami dok panggey ceni lagi. Kami panggey Ammar tinky winky HAHA. Comey lah panggey Ammar centu. Ammar malu. LALA. Yang aku ingat, partners in crime aku, Nur Saffa Hazwani Sazali dengan Siti Atiqah Zolkapli. Tapi aku tak sure tuu dialog sapa. HAHA. Rindu Benevolent Kingdom. (':


MOHD AMMAR AZALI ARIFFIN as the TINKY WINKY.

image

SITI ATIQAH ZOLKAPLI AS DIPSY.

image

NUR SAFFA HAZWANI SAZALI AS LALA.

image

ERR ERR ABAIKAN.

image


Friday, June 3, 2011

IDK.


The best relationship is when you two can act like lovers and best friends. It's when you have more playful moments than serious moments. It's when you can jokes around, have unexpected hugs and random kisses. It's when you two give each other that specific stare and just smile. It's when you'll rather chill inside to watch movies, eat junk food and cuddle than go out all the time. It's when you'll stay up all night just to settle your arguments and problems. It's when you can completely act yourself and they can still love you for who you are. (:


D u d e ,
ntah kenapa ntah bila baca menatang kat atas neyh aku teringat hang. HAHA. Cam pa g. Tapi, ehm, serius whattt. When i'm with you, i'll be anyone else. The real me that no one ever knows. Weyh hang. Taw dak bila ngan hang aku rasa pa? Aku rasa macam macam taw dakkk? Rasa segan, takot, sedih, cuak, happy takdak tahap plus hapa jadah lagi ntah. You have no idea how fast my heart races when it's about you. Macam saket jantong pown ada gak. Dengan orang lain tak pulak aku penah jadi ceni tapi dengan hang, ehm, taktaw nak kata ah. Well, no one ever makes me feels like you do. (:


Keychain.


Terima kaseh kepada Muhammad Syahiran Fitri for keychain Domo tuh. Hee.



Wednesday, June 1, 2011

Great Experience HAHA.

Assalamualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. (:


Aku: Dating tak ajakkkk.
Faz: HAHA rabu ni jom.
Aku: Kat na?
Faz: P Sungai Petani. Jalan jalan cari experince naik bas. Jum la.
Aku: Naik bas dari mana?
Faz: Dari Shahab. Jum laa.
Aku: Dekat bebenor dengan rumah kami. Seriusly HAHA. Tapi segan ah, tak kenai sapa.
Faz: Jom laa ajak sapa sapa teman. Budak asma sikit jea dalam 5 orang. Saja syiok syiok p. Takpa la bule kenai.

______________________________________________________________

Faz: Nur Syahirah Berhan, saya amat sedihh
Aku: Kenapakahhhh?
Faz: semuaaa kawan2 kmi pkat cancel :(
Aku: Owh. Aaaaaaa takpa la. Nak buat cena. (:
Faz: ampa xkisahh kaa?? kmi kesian dkat ampaa. :(
Aku: Aaaaa sadis la jugak sebab excited habeh la kan then cancel pulak. Nak buat cena. (:
Faz: ermm. kalau kita p 3 org jaa. ampa ok dakk?? carik pngalaman?
Aku: SERIOUSLI BABE, tak kesahhhh janji p. HAHA.
Faz: yaaa. seriusss. :) kalau ampa xksahh. ermm. kami xbiasa jgak. tapi saja nk try.
Aku: Oke then. Who's the third person?
Faz: me, youu and him ♥
Aku: Tak syiok sat g kami kena dok ngan pakcik bas. HAHA. Ajak pait, dya takmo. Coih.
Faz: alaaa, yaa kaa. ermm. ampa xmaw agak sapa2 lagi??
Aku: Looking for someone aa neyh. HAHA. Tengok lah cena. Ehem ehem awak qeti naik bas dak? HAHA.
Faz: carik.carik :P ahahah. dia tuu anak mnja. xreti jgak. ahaha. xpaaa. kita carikk ja esok :D


INTRODUCTION SAJA DAH PANJANG BERJELA OH LALA.



Oke bear tu memang confirm seribu satu percent yang tu BUKAN aku punya. Cilok hat oqang tuh. Oke kali ni post SANGAT panjang taktaw pasepa gatai tangan jugak nak tuleyh even mata dah tak laqat bukak dah. Tengah gigih menaip jugak ni sebab ada oh bewak tu nak baca. Oke aku dah mula melalut.

Macam hampa baca kat ataih tu plus entry aku yang before neyh aku ada tulis pasai Faizatul Amira Pisol ajak p Sungai Petani jalan jalan cari makan bak kata cegu BM aku mencari ilmu biarlah hingga ke negeri China, oke dak aku tipu, jauh perjalanan luas pengalaman. Okeeeeeee akuuuuuu meqapuuuuuuuu. Scroll bawah lagi dan lagi HOYEAH. :D

Pagi tadi aku mangkit pukoi 6.30 pagi, terima kasih kepada cuaca yang sejuk sampai buat aku terbangun. Elok nak tidoq balek kak suroh aku pegang Rayyan sat, elok aku pegang kak lena. Oh memang agak biadap di situ yeee. 7.30 pagi plus plus cik kak Faizatul Amira Pisol text inform yang dya dah on-the-way. Aku pown rilex jea lah then geqak aku punya partner pulak. Partner aku baru mangkit tidoq, sat g dya nak geqak driver dya pulak. HAHA. Then aku p mandi sudah tuh Faz text lagi. Oke cik Faizatul Amira Pisol, saya mintak ampun sebab kita terlepas bas pukoi 8.30 pagi. Hee. Then geqak kak, ajak p antaq. Dya nak p mandi pulak dah, then nak tunggu Rayyan mangkit tidoq lagi. Oke kami terlepas bas pukoi 9 pagi. Sekali lagi cik Faizatul Amira Pisol, saya mintak ampon. Then my partner cakap hujan tak boleh nak p la apa la tapi elok elok aku sampai sana orang first yang kak aku plus aku nampak dya ah. Bontot sunggoh. Dalam hati aku kata kat Faz: "Dah la first time jumpak lepas neyh tobat depa serik dah nak date ngan aku."

Thank GOD next bus 9.30pagi. Tak la rasa besalah sangat. *oke aku tipu rasa besalah tak hilang lagi ni* Then tengok pakwe Faz, aku rasa muka dya serius macam familiar giiilllllaaaaa tapi tak boleh recall. Aku qeja dok tengok muka dya jea la sebab tensyen tak boleh nak recall besa tengok tang mana. Oke Faz ampon sebab usha ehem ehemm awak. Hee. Then naik bas HIP HOP TRANSNASIONAL, terima kaseh kepada cik Faizatul Amira Pisol sebab sponser tambang p, sayang you muahh muahhh. *oke gedik Ucop sila jeles* Pait dengan Ucop dok buat segan segan malu malu meow pa taktaw ketok pala dwa dwa oqang sat g kotttt tudien Nur Syahirah Berhan sembang kemaih, aku pown segan jugak sebab tak besa jumpak HAHA. Time atas bas Pait dok sebok call Pan ngan Bidi ajak join sat g.

Sampai sampai SP, Faz tengok Pait. Maksud dya ceni "Turun sini ka?" Yang Pait dok tengah mamai baru mangkit tidoq sengih. Then Faz pown turun la aku pown bangun la ikot takkan nak biaq Faz ngan Ucop jea turun. Oke kami SALAH TURUN TEMPAT. Then kena jalan p depan lagi tapi takdak la jaoh sangat. Syiok pa jalan jalan bukan selalu tapi yang tak syioknya suma tak bawak camera. Oke hat ni salah Faz muahahahahaha. *gelak jahat* Elok langkah masok jea dalam Center Square tuh, Pait kiqa nak makan jea. Kami pown p la naik makan kat food court sebab oqang saket kaki tuh nak makan nasik. Tup tup kami dwa jea yang makan, newlyweds nuh takmaw makan depa minum jea. Dah la yang Ucop tuh tak bercakap bila kami ada, gila segannnnnnn. Pait cakap sikit dya gelak, apa yang lawaknya aku pown taktaw. Oke memang lawak pown tadi, aku gelak juga. So aku ngan Pait pown tukaq la tempat sebab masing masing kekok takdak tahap. HAHA. Elok habeh makan jea ingat nak belanja la newlyweds tuh tup tup Faz p bayaq dah DOUBLECHEESE SUNGGOH LA.

Then Faz ajak main bowling hat Pait dok sangap nak tengok Nur Kasih last sekali kami pecah HAHAHAHAHA. Bukan pa, aku ngan Pait kesian tengok depa dwa tak cakap bila kami ada. Tu yang cabut laqi tuu. Faz abaq yang Ucop kata aku dengan Pait kapel. Dandan kami dwa usha Ucop panaih. Yang Faz buat muka cuak dah HAHAHAHA kesian aku tengok Faz tadi hat Ucop dok gelak kat belakang. =.=" Tuqun p McD, Pait beli McFlurry sambil dok tunggu Pan mai. Then Pan mai, tunggu Bidi mai pulak dah. Then depa dera aku p beli sundae cone dwa plus cornetto sundae satu. Mentang mentang la aku soqang pompuan kannnnnn GOOD GIRL. Pait dok main suap suap Pan ngan Bidi tadi HAHA rugi tak snap gamaq. Then Faizi pulak mai. Oke aku ceqin bila Faizi mai sebab dya form5 and dya satu maktab HOYEAH. #_# Then nak p tengok wayang aku dah la budak baik muka suci tak penah p tengok wayang HAHAHAHA dah la nak tengok cita KARAK dah la aku ni penakot piang toksah cita last sekali ada oqang tu meqajok tequih ajak p main game HAHA. Dah la main game bola naseb baek aku tak lena dalam tuh dah la tempat tuh gelap. Faz mesej, tanya ada mana. Cakap la dok main game then dya cari tak jumpak HAHA maaf Faz maaf Ucop. Time ni aku baru teringat yang Ucop tuh budak Taman Tunku Tabor ada BMX warna silver. Cena aku boleh tebayang dya centu aku pown taktaw. AKU INGAT DAH YES. TAHNIAH NUR SYAHIRAH BERHAN.



Pukoi 5 centu kami jalan turun bawah, Faz dengan Ucop dah tunggu kat McD. Nak p toilet dulu tup tup terserempak dengan kaum kerabat Pait. Oke saya sangat ceqin qasa macam nak p teqejun bangunan jea. Bukan pa, takot sat g depa pikiaq kot lain jea. Then turun la bawah, jalan p stesen bas. Sambil dok jalan tu dan lagi dok betengkaq dengan Pait. Yang Faz dengan Ucop qeja dok gelak. Ucop nak balek dah baru nak buat ramah. Aku tanya Faz Ucop dok mana pa suma HAHA AKU BETOI YAY. Oke dya jiran Dayah baru ingat LALA. Oke abaikan pasai Ucop sat. Ucop p tanya tiket, next bus 6.30petang. OHHHHH WHAT A GOOD NEWS TO HEAR THAT OLALA. Gila vavi ka hapa nak balek 6 setengah jenuh kena ceramah ngan abah sat g! Pusing punya pusing, ada jugak bas 5.30petang. Naik tequih tak pikiaq pa dah. Yang aku dengan Pait dok ketaq lutut takot tak cukup duit sebab bas elok HAHA. Rupanya RM5 jea pown, lagi murah dari bas buruk tadi HAHA tapi takpa oqang belanja. OLALA.


Ni la gamaq newlyweds tuh, Faizatul Amira Pisol and Yusuf Halim. Tapi ni bukan gamaq tadi, depa takmaw bagi gamaq tadi sebab depa kata huduh. Oke tetiba rasa macam nak p jeqit depan rumah Ucop mintak gamaq. GRRRR. >: Anyway, Faz balik Jitra naik bas tadi.


HARI NI RASA BESALAH KAT SEMUA ORANG.

FAIZATUL AMIRA PISOL + YUSUF HALIM
Sory sebab p lambat tadi. Sory sebab jadi orang last yang sampai tadi even rumah saya yang paling dekat. Sory sebab terlepas bas 8.30pagi. Sory sebab terlepas bas 9pagi. Sory sebab tak jalan sekali. Sory sebab segan takmaw maw tadi. Sory sebab balek lambat tadi. Sory sebab buat kita almost sampai shahab malam. Sory sangat sangat sangat.

AHMAD FAIZ ROSLI.
Sory sebab menyusahkan anda. Sory sebab tadi almost tak bule balek rumah sebab takdak bas. Sory sangat sangat sangat.

AHMAD ASYRAF AHMAD ROSLI.
Sory sebab kacaw hang tidoq. Sory sebab takdan sembang pasai tuu tadi. Sory sangat sangat sangat.

MOHD ZABIDI AZHAM MAHMAD ZAHAR + KHAIRUL FAIZI
Aku takdak dosa pa pown kat hampa so takdak pa nak mintak maaf HAHA bai.


SETINGGI TINGGI PERHARGAAN KEPADA:)

FAIZATUL AMIRA PISOL + YUSUF HALIM
For today. For duit tambang. For layan kerenah kami dwa yang entah hapa hapa ntah. For sabaq tak maki kami sebab p lewat sampai terlepas dwa bas. For tolong cari bas nak balek tadi. For the invitation. (:

AHMAD FAIZ ROSLI
For partner in crime. For jadi bidan terjun. For kos perbelanjaan masok toilet yang sepenuhnya ditanggung oleh anda. For bagi Barcelona menang time main game tadi. :P

AHMAD ASYRAF AHMAD ROSLI
For topUp. For tak marah aku tadi. (:

MOHD ZABIDI AZHAM MAHMAD ZAHAR + KHAIRUL FAIZI
Aku rasa hampa tak buat jasa pa pown kat aku so terima kasih je la sebab p tadi HAHA.

MUHAMMAD HAFIZI DAUD
For antaq Pait pagi tadi p Shahab even dalam hujan dengan lesen takdak LALA.


Faizatul Amira Pisol, nanti kita keluaq lagi nah nah nahhh? (:


Psstttttt. Nur Syahirah Berhan dan Ahmad Faiz Rosli hanya partners in crime SAHAJA. Sekian terima kaseh. (: