Saturday, February 5, 2011

04-02-2011 =.=

Assalammualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. (:

Hee. Hari neyh aku pengsan dowh. HAHA. Bukan pengsan pa, pukoi lima petang baqu jaga. Sempoi sunggoh la anak daqa soqang neyh. Padahai semalam aku tidoq pukoi dwa jea pown. Lalala. Malam aqi tuh aku tidoq pukoi lima pagi, mesej ngan Pan punya pasai. Then jaga pukoi sembilan pagi. Aku taktaw pasepa aku tak bule tidoq balek. That is so not me! That day memang aku ngantok gila, jalan pown lelong lelong sampai Giant gelak kat aku macam oqang gila. Yang mama dok tengok aku pelik dah aku jalan lelong macam oqang mabuk. HAHA.

Aku celik celik mata jea, tengok jam kat tangan aku dah pukoi lima. Aku tenyeh mata, ingatkan aku salah tengok rupanya memang sunggoh pukoi lima. Jam kat dinding pown pukoi lima jugak. Aku mangkit p mandi. Sat jea aku mandi, ada la dalam sejam centu. BHAHAHA. Sudah mandi semayang, then selongkaq dapoq. Chek lapaq bhaii. Selongkaq punya selongkaq, ada gulai ikan puyu jea. Ingat nak goreng teloq, teloq pulak takdak Danisya telan habeh dah. Aku pown dengan frustnya bancoh ayaq susu ambik coco crunch p dok depan TV layan JK Takeaway.



Lepaih maghrib baqu makan nasik. Mama buat sotong. HAHA. Syiok. Mampoih gatai aku malam neyh. Dah taw tak bule makan tapi gagah gak p makan. Takpa takpa. Ubat ada. Lalalala. Then dalam pukoi sembilan lebeyh centu p antaq Giant kat Shahab Perdana. Dya dah nak balek Port Dickson dah. Wuwuwuuuu. Sadis woo. Nanti sapa nak jadi driver aku? Dah la kelaih moto pown tak start lagi. Ishh laa.

Aku memang sacrifice banyak ah kat Giant tadi. HAHA. First time aku sanggop abaikan facebook yang baru dionkan tak sampai dwa jam. First time aku keluaq taman pakai tracksuit, dah la warna hijaw nak kelabu dengan melondehnya lagi mentang mentang la aku kuquih. First time aku keluaq qumah tak bawak phone. Aku seniqi pown tak pecaya benda ni. Cena laa aku bule lupa kat phone aku tadi. =.="

Part yang paling best time kat Shahab tadi, time dok kat bas Cik kan, abah dengan Danisya plus adek plus Giant ngan mama naik bas tuh. Time tuh awai lagi so oqang takdak. Cik rasmi tempat letak beg tu tadi. HAHA. Aku dok pebetoi tudung depan ceqemin bas tuh, tup tup ada mamat hensem lalu belakang. Dya dok cakap phone sambil dok tengok aku dalam ceqemin tu. Aku pown pusing la tengok dya sebab qasa macam kenai, then dya tengok aku pelik. Aku senyum jea la then aku pusing blah lain. HAHA. Abang Boy upanya. Oke. Buang abang. Aku besaq dah. Dulu time zaman kanak kanak ribena kot la nak panggey abang. La neyh dah upgrade jadi kanak kanak grape dah. *tetiba* Err err, hye Khairul! HAHA. Jiran depan umah la bhaii.

Khairul salam ngan Cik, ngan mama. Dya p antaq member dya, member dya naik bas sebelah. Bas Cik jalan pukoi sepuloh. Lepaih bas Cik jalan, dya sembang sembang lagi ngan mama. Then kami pown chow. Danisya dok kalot soh ligan bas, dya nak tengok Cik dya. Tapi takdan, suma sebab sembang ngan Khairul punya pasai la neyh. HAHA. Khairul, nak number bule dak? *gedik* HAHAHAHAHAHA. Tadak aih. Aku melawak jea. Hohoi! Giant baca neyh tobat dya kutuk habeh habeh. :D


Anyone, buy this for me please please pretty pleaseeeee?




Photobucket

Thursday, February 3, 2011

Database dan KISS. ♥

Assalammualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. (:

Okie dokie eenie meenie. Kalo dak aku nak post benda ni semalam tapi disebabkan aku neyh seorang yang agak lembab and bila tuleyh entry jea mesti nak tuleyh panjang panjang sebab jaqi jemaqi tak qeti qeti nak beqenti bila dah start so aku pown tuleyh la aqi neyh. Hee. Awat dwa tiga menjak neyh KISS qajen p date kat Tasek DarulAman taktaw? =.=

Hari sebelom tuh, aku ajak Ammar tapi dya keja so tak bule la nak ikot. Kalo dak memang aku nak angkot dya bawak p, biaq Wanie jeles. HAHAHAHA. Then call Acapan, dwa dwa number tak dapat. Aku tanya Ammar, ada text Pan dak cuti ni, Ammar kata dak. Aku qisaw dah. Selalunya Pan mesej aku pukoi dwa tiga pagi tapi balek cuti neyh dya langsong tak text apa. Bukan bule kiqa dya tuu. Dya qeyau soqang soqang sat g tak pasai jea. Haishhh.

Pagi tu aku mangkit awai. Serius neyh aku mangkit awai. HAHA. Pukoi tujuh kot. Kiqa awai la tu noh? Then aku jaga jea tequih text Yana sebab dya kata dya nak p dengan aku. Aku sudah mandi baru dya reply, dya kata tadak sapa nak antaq dya mai umah aku. Aku pown dengan berbesar hatinya balas "Hang siap cepat. Sat g aku p ambik." Umah dya dekat jea dengan umah aku tuu yang bule p ambik tuu. Hee. The geqak Giant. Dya takmaw mangkit. Dya jeling sat kat aku then dya pejam mata balek. Dya kata "Hang dok suro aku mangkit, hang tak siap lagi." Time tu aku tak pakai tudung lagi tu yang dya kata lagu tuh. Lepaih pakai tudung pa suma siap dengan stokin, geqak dya lagi. Dya kata "Hang p la pakai kasot dulu." Pala hotak nggoh. Then dya mangkit duduk tapi mata dok pejam lagi. Aku kata "Jum p ambik kawan aku sat kat umah dya." Dya tequih celik mata tengok aku semacam jea. HAHA. Macam besa, kejip kejip mata winkwink sikit, dya mangkit p basoh muka then tequih keluaq umah. Ni yang sayang Giant neyh. HAHAHAHAHA.

Elok elok sampai kat tasek jea, Izz call. Aku baru nak tuqun keta time tuh. Depa ada kat kedai makan banyak banyak tuh. Aku ngan Yana pown p la kat depa. Time tuh, Mubin soqang jea laki. Arep p jogging dengan kawan kawan dya. Yang Jen pulak jogging dengan Wan Adam. Wan Adam dok suro sangat aku mai tapi caqi dya haram tak jumpak. =.=


Aku suka gamaq ni sebab susunan dya lawoooo. Yang Mubin dok testing handycam aku. Oke dak. Abang ipaq aku punya. Lalalala.


Then dok sembang sembang sat, Arep ngan kawan dya dwa oqang mai. Depa nak balek dah. Ishhhh. Tak dapat lagi gamaq Arep. Frust frust frust! HAHAHAHAHA. Saja jea buat teqok. Lalalala. :D


Pic ni lawoooo tapi tapi tapi lagi lawoooo kalau Arep dok depan aku. HAHA. Aku dok tunggu Jen dengan Wan Adam time neyh. Depa p jogging tang mana taktaw. Ish laa. =.=


Tunggu punya tunggu, Jen dengan Wan Adam tak mai mai pown. Then Mubin kata Jen balek sat sebab ada emergency, sat g dya mai lain. Aku tanya dya Wan Adam mana, dya kata taktaw, balek sekali la kot. Wan Adam yang dok kalot sangat ajak aku p tasek, dya buat ceni pulak. Memang nak mati ngan aku sunggoh la. Then Yap dengan Ammar Rudzuan pulak sampai. Kami pown naik la boat tu alang alang suma pakat dah ada partner. Hee. Yap dengan Ammar tak bayaq duit so yang Yap aku bayaq, yang Ammar Syu bayaq. Lalala.


Aiceyh comey comey aih. Hee. :D


Muka Syifa semangat gila. HAHAHAHA. Aten maintain cuwn. Hee. Aku tengok dya dah sequpa cegu dah. Taktaw la pasepa. =.=


Aku suuuuuuuka gamaq neyh. HAHA. Nampak muka aku macam budak baek kottttt. HAHAHAHA. Nampak jea la. Yang betoinya err, err hampeh. Lalala.


Aku dengan Izz, Yana dengan Falis, Syu dengan Mubin, Yap dengan Ammar and of course Aten dengan Syifa. Dah la dwa dwa tak qeti conduct. HAHA. Bak kata Syifa "Kami budak baru belajar." Macam macam la depa neyh. HAHA.


See see seeeeee. Depa dok menjeqit kot time neyh. HAHA. Lawok. Aku tak laqat nak gelak. Tak caya try tengok video bawah neyh.



See see seeeee. Dah caya? *winkwink*


Mubin dengan Syu nampak sweet kottttt. HAHA. Mubin tak pakai spek. =.="


Yana dengan Falis. Cecece. Depa hat paling senyap sekali. HAHA.


Yap dengan Ammar ntah hapa hapa. Ish laa.


Then ada kak dwa oqang ni, form six, budak Coconut Island, mesra alam gila! Mintak number phone la facebook la, tangkap gamaq sekali la. Then sembang sembang gak aa ngan depa. Maybe depa boring kot tu yang mai join kami. Depa terkejut bila taw kami suma ni satu form and bukannya satu kelaih. Teqasa bangga sebentar. HAHAHAHA. Astagfirullah al'azim. Jangan riak Nur Syahirah Berhan. HAHAHAHA.


Pic neyh segak. Ish laa. Suma pic aku kata segak. Suma pakat buat peace macam takdak sign lain dah nak buat. :|


Izz comeyyyyyyy! Nenek aku segak kan kan kan? Sapa nak ngorat sila bule blah sebab dya dah ada oqang booked dah. HAHA.


Tasek DarulAman budak budak MRSM Kubang Pasu conquer. Gila ah. Cece. Aku buat teqok bule padahai sepuloh oqang jea pown. HAHA.


Cecececeeeeee. Budak baru belajaq dah pandai dahhhh. Hee. Sukanya bila mereka ceria. *tetiba


Haa. Ni hat pulau kat tengah tengah tasek tuh. Kami parking sat kat sini, berteduh seketika. Aicewah. Nampak setaii dwataii tigataii la pulak parking qamai qamai lagu ni. Dah la elok jea susun. HAHA.





Then kat pulau tuh Yana nak tuqun tapi takot kena tinggai. HAHA. Then aku pown gagah nak tuqun sebab nak rakam depa suma. Tuqun tuqun asa macam nak jatoh sebab tanah dya lembik. Gila tak syiok. Dah la pokok hat sebelah tu seqam semacam jea. Naseb baek tempat open. Hee. Then snap snap gamaq pa suma, Yana dah naik bot dah then depa suma pakat blah nak tinggai aku tang tu. Naseb baik la aku partner ngan Izz, ada hati peqot gak nak patah balek. Kalau aku partner ngan Yap? Err err, dya dah blah dah time neyh.


Hang tengok muka Izz! Nala punya bahagea muka nak tinggai aku. Gila kejam!


Time ni kami kaleh tengok pa taktaw. Haaa! Caqi Jen kot. Jen call Syifa kalau tak silap then soh Yap dengan Ammar angkat tangan. Yap dah malaih nak kayoh dah time neyh tu yang aku pegang bot dya tuh.




Then ...

Nahhhhh! Hambik hang! Dya mai naik ngan kami tequih, tinggai Ammar soqang soqang. Dah la kawan tu kecik. Hat Yap pulak bukannya ringan. Time dya naik tu, bot goyang taw dak. Serius ketaq. Dalam pala hotak aku dok pikiaq yang aku tak qeti beqenang jea. Dah la tasek tu dalam. Ishhh. Lepaih Yap duduk ceni baru la stabil sikit. Thank God! Tapi tak lama lepaih tu, dya naik balek ngan Ammar.





Ammar pulak bule dok buat staii kat tengah tengah neyh. Sepak laju laju gak mamat neyh sat g. Then Ammar p naik bot ngan Mubin. Lepas tuh Syu tukaq p naik dengan Yap. Time Syu dengan Yap tu bot tak goyang pulak. =.= Anyway, depa bule dok buat syiok tukaq tukaq bot kat tengah tengah tasek neyh. Aku pulak yang ketaq lebeyh lebeyh. Seqiaw taw dak tengok depa!


HAHA. Yana bagi bunga kat Aten. Suka hati dya cabut bunga teratai hat dok ada. Ishh laa. Tapi suma pakat tak beqani bawak balek sebab takot sat g ada benda ikot. HAHA. Mubin laa dok gempaq depa. Suma pakat cuak jea. Ntah hapa hapa.





Pic depa dwa aku paling suka hat ni kottttt. Syifa nampak comeyyyyy gila. Hat Aten toksah dok kata la, always menawan. Tu yang Yap berkenan tuh. HAHAHAHAHA. Sory noh Aten? Chek lawak jea. Lalala. :D


Tengok! Beqatoq lagiiii. Kami suka sunggoh la dok parking parking kat tasek neyh. Haishhh. Tapi nampak staii owh sebab susun elok jea. (:


Ammar ngan Mubin. Hee. Sapa setuju Ammar hensem dalam pic neyh? HAHA. Sunggoh pa kan kan kan? *winkwink*


Cececeeeee. Syu dengan Yap pulak dah. HAHA. Tapi Yap lagi sweet ngan Aten. Syu ngan Mubin staii. Hee. Soh Yap naik ngan Aten, Aten takmaw. Dya pedeqaih p mana hala dah. HAHA. Depa dok lawan jeqit. Gadoh tak habeh habeh. Mawnya oqang tak ejek hampa dwa. HAHA.


Budak budak form four MRSM Kubang Pasu memang lagu ni. HAHA. Syiok noh buat mesyuarat Agong kat tengah tengah tasek plus tengah tengah hangat neyh? Nanti kita buat lain noh? HAHA. Database buat meeting kat sini la. Tadak sapa nak kacaw. Chantek dak boss? Hee. :D





Haa. Lepaih tuh kami naik daqat. Elok naik daqat jea aku qasa gelong cena taktaw. Then aku kata la "Mabuk daqat aih." Ammar dengaq, dya kaleh tengok aku then dya sengeyh, dya balaih balek "Ayaq hang tak mabuk pulak noh?" Aku macam, err err, ada maksud yang tersirat lagi tersurat jea. #_#


Haa. Hat baju oren dwa oqang tu plus hat bediqi sebelah Falis tuu laa kak kak Coconut Island. Tapi hat bediqi tuu tak mesra alam sangat sebab dya kayak soqang soqang. Tapi kiqa oke la, dya tegoq la jugak. Tengok Izz dengan Yana macam tak cukup space jea padahai sebelah Syifa bule sumbat lagi soqang. =.=


HAHA. Nampak jea Izz ngan Syifa dok depan cermin, aku tequih p kat depa. Cermin tu kotoq gila tapi saja menggedik nak snap jugak. HAHA. Hat depa pown posing. Baguih nggoh.


First stop kami bila naik daqat, p kedai pakcik hensem tuu. HAHA. Acely saja jea puji pakcik tuu sebab dya soqang jea bukak kedai. Hee. Then suma pakat beli ayaq, aku soqang jea beli dadih. Yap bule tengok aku pelik. Ntah hapa hapa laa. Then nampak Palid, member lama kami suma. Yap semangat gila jeqit panggey dya. Sekali Palid balaih "Haa! Aku taw!!" Senyap kawan. HAHA. Palid ngan geng sekolah dya ada latihan bola. Tuu yang bule sesat kat situ tuu. Sembang sembang sat, then dya blah.


HAHA. Aten dengan Yap tak habeh habeh dok gadoh. Kami suma tak laqat nak gelak tengok depa dwa oqang dok lawan jeqit daqi tengah tasek tadi lagi sampai naik daqat dah. Depa tak penat ka dok lawan jeqit? Tapi gamaq ni sweet kan kan kan? Sapa sokong sila senyum. Hee. (:



Aku suka gamaq ni sebab suma oqang candid, aku soqang jea tengok camera. Terserlah kepulownan di situ ye wahai anak anak. Dush dush *tumbuk diri seniqi*


Depa nak blah dah time neyh. Hot gila aku sebab tak jumpak Wan Adam. Dya yang dok suro sangat aku p tup tup tak jumpak pulak. Saja aku p situ tiap tiap aqi. Ish laa. Jen antaq Mubin kat balai bomba kot, tempat ayah dya keja. Ammar balek dengan Yap. Hee.


Aku boring. Tup tup Acapan mesej. Mangkok ayon neyh baru on. Aku qasa macam bunoh dya jea time tuh. Ish laa. Then text la ngan dya. Malaih nak text Ammar dah dya dok tengah keja. Lepaih tu aku qasa malaih nak tekan tekan keypad phone, aku call dya tequih. HAHA. Gayot gayot ngan dya. Dengaq soqa dya lain. Macam besa la, dya rindu kat budak pompuan tuu lagi. Qisaw aku tengok dya. Then Syifa ngan Syu balek. Aten kata ayah dya balek pukoi satu, yang Falis pukoi dwa belaih. Aten ketaq takot dya tinggai soqang so aku pown tunggu la dya.

Mak Yana call Yana. Macam maqah maqah gak aa. Rupanya Yana tak abaq kat mak dya yang dya p Jitra. Mak dya taw jea tequih mak dya meqajok, letak phone. Aku ketaq aa takot sat g kena tuduh kidnap anak daqa oqang pulak. Yana bule suro rilex lagi. Dya kata dya g taw kat ayah dya jea, kat mak dya dak. Dya takdan nak abaq kat mak dya yang ayah dya taw, mak dya dah letak phone dah. Haqu nggoh Yana neyh. Aku cekik mampoih gak budak ni sat g. >:

12.45 centu aku text Giant soh mai ambik. Then Giant kata nak p ambik adek dulu pukoi satu setengah so aku target balek pukoi dwa la. Then Aten soh ayah dya mai ambik lewat lewat sikit. Falis dah balek dah time neyh. Then pukoi satu lebeyh ayah Aten mai. Elok Aten blah, Syu mai antaq Syifa. Lepak sat, then ayah Syifa mai, dya pown balek la. Aku pown tunggu la ngan Yana. Dah la kedai hat sebijik taksat pown tutup dah. Serius lapaq nak mati. Segan nak suro Syu mai antaq makanan dah dya taksat baru mai antaq Syifa jea. Call Jen banyak kali tak dapat, dya guna number mana taktaw. Number Wan Adam aku takdak. Malaih nak kacaw Izz, takot pak dya sebok pulak. Blank gila taktaw nak call sapa. Terima kaseh kepada Fatin Hanani yang telah mensupply sandwich pagi tuu. Walopown sikit, tu je la makanan hat masok dalam peqot aku ngan Yana pagi tuh.

Then tetiba jea, angin pa masok dalam pala hotak aku pown aku taktaw, aku teringat kat Arep. Yea anak anak, Muhammad Arif bin Mazlan. Aku nak mintak tolong dya sebab aku memang lapaq sangat sangat. Tapi nak order ayaq je la. Aku soh Yana text, dya pown ketaq. Aku kan tak rapat ngan Arep, then tetiba jea nak mintak tolong mawnya tak segan. Aku tekan keypad dengan tangan terketaq ketaq. HAHA. Then laju jea dya reply. Aku mintak tolong beli teh ais ngan milo ais then dya soh aku tunggu, sat g dya sampai. Terharu satttttt.


Gamaq ni diambil ketika menanti teh ais okie dokie?


Pukoi dwa lebeyh kot, Giant text dya nak sampai dah. Elok Giant sampai, Arep text soh p kat tempat parking keta. Aku target dya mai naik moto, yang Yana caqi baju kuning sebab pagi tu dya pakai kuning. Then Arep text, "Keta waja." Aku pown langut la nak caqi. Tup tup dya panggey. Aku pown dengan taktaw malunya laqi p kat dya sebab dahaga nak mati. Then ...

Arep: Nah.
Aku: Sat. *tangan dok gagau wallet dalam poket*
Arep: Toksah toksah.
Aku: Laa sat laa.
Arep: Toksah toksah. Aku tolong kawan kawan. *dya sua ayaq kat Yana, yang Yana pownP ambik, then Arep tequih cabut masok keta yang aku pown ikot sampai depan pintu*
Aku: Nah la weyyy.
Arep: Laa. Toksah laa. Takmaw takmaw.
Aku: Hang jangan buat aku ceni weyyy. *aku baqu peqasan yang kawan kawan dya ada dalam keta dandan aku qasa ceqin nak mati sebab depa dok tengok aku*
Arep: Takpa takpa. Toksah toksah. Ni kawasan aku, aku jaga kawasan aku. *sengeyh*
Aku: *speechless sat sebab ceqin tak ilang lagi* Owh. Oke. Terima kaseh taw! Baiii.

Then dya pown blah la. Tak sangka dya nak mai dengan kawan kawan dya. Serius aku ceqin nak mati. Dah la mai naik keta. Double ceqin. Grrr. Areppppppp. Awat hang baek sangat dengan aku taktaw? Dah la kita tak rapat. Ni bukannya first time hang buat baik ceni kat aku. Bila oqang yang tak rapat buat baik ngan aku, aku asa lain macam ah. Terhutang budi. #_# Ni baru Arep. Aku qasa kalau Pak Tam buat ceni kat aku, aku pengsan tequih pa. HAHA.

Last sekali, naik keta. Rupanya keta waja tadi tu masok sekali dengan MyVi oren ni haa sebab tu aku tak peqasan, khusyuk sangat tengok Myvi. HAHA. Lepaih tu, p antaq Yana then straight City Plaza, depa dok call dah. HAHAHAHA. :D



Pictures credit to Nur Syuhada Othman. (:
Photobucket

Wednesday, February 2, 2011

BERLIMA! :D

Assalammualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. (:

Pagi tadi aku p Tasik DarulAman. Ada date dengan budak budak KISS. *sat g aku post pasai neyh* Balek pada tuh dalam pukoi dwa lebeyh, straight p City Plaza. Ada date dengan budak budak Yakuza pulak. Reunion la kononnya. HAHA. Kalo dak nak buat kat Pizza Hut Pekan Rabu tapi disebabkan ramai sangat yang p, kami tukaq p City Plaza. Lagi syiok. HAHA.

Macam besa, aku oqang paling awai sampai. Well. Janji melayu memang lagu ni. First sekali Adeq call, dya ada ngan Alim. Aku abaq dok tengah on-the-way padahai aku baru keluaq tasek. HAHA. Tapi betoi la kan? Lalala. Then aku text Ady, soh dya text Adeq. Then depa kata pompuan soqang pown takdak. Aku kata kalo sikit sangat yang p, tukaq plan p City Plaza. So depa pown tunggu la aku kat Pak Hainan. Ady pulak call, dya kata dya ada kat Pak Hainan tapi aku tak paham sebab tak clear. Rupanya dya dah mesej tapi aku yang tak peqasan. Macam besa, aku kata aku on-the-way padahai dok kat umah sebab abang aku patah balik nak tukaq kasot, tapak kasot dya lekang. Sory noh Ady? *winkwink*

Pukoi tiga baru aku sampai. Aku masok Pak Hainan, tak nampak depa. Then elok aku nak blah, aku nampak Izzat sebab dya paling menyerlah pakai kuning. HAHA. Rupanya depa dok kat tempat 'No Smoking' tapi ada soqang mamat tuh smoking. Haram sunggoh. Tensyen aku. Kami suma pakat dok mengutuk mamat tuh sebab sign 'No Smoking' punya la banyak dah la wana kuning takkan tak nampak. Ka tak paham bahasa? Ish laa. >:

Satu dwa tiga empat, suma pakat peqeli aku lambat. Dah la aku planner. Ni yang tak suka jadi planner neyh. Ady muhonk aku kata Izzat dah habeh makan dah yang aku pown pecaya la padahai haram order tak sampai lagi. Yang Ady, Adeq ngan Alim dok melantak. Izzat dok tengok. HAHA. Uncle tu kan ramah tamah, dya kata sory pasai makanan sampai lambat. Dya abaq oqang jarang pesan western tu yang lembab tuh. HAHA. Then Farisha text, dya kata jammed. Kami pown tunggu la. Aku tengah lapaq gila babeng time depa dok makan tu tapi serius tak bernafsu nak makan. =.="

Lepas kami keluaq pada Pak Hainan tuh, Farisha text. Dya kata tak bule p sebab jammed gila, ada accident. Aku pown takpa la. Then depa ajak p main bowling. Time kat depan kedai handset tuh, selisih ngan Salman plus budak budak maktab dya. Suma soklan kami tanya serentak. Macam hapa g. HAHA. Maktab dya 10 jea dapat PKP, dya stay. (:

Macam besa, aku tak main pown bowling. Malaih. Lama tak main. Dah la hat lane sebelah tu ramai. Malu ngat aih. HAHA. Aku lapaq gila so aku blah p beli popcorn. Ambik large, gila ceqin nak bawak masok. Aku dok la kat depan tuh, segan nak masok pegang popcorn. Then ada pakguard mai dok ngorat pa taktaw. HAHA. Dya blah sat, then dya mai lagi dok sebelah aku. Ntah hapa hapa. Aku text Alim soh mai ambik popcorn, aku segan nak pegang bawak masok. HAHA. Then Alim pown keluaq la. Masok tu, Adeq peqeli lagi "Dok buat teqok pa nak kena oqang p jemput." HAHA. Aku ganti Adeq sekali, Alim dwa kali time main bowling tu. Rasa nyesai pulak tak main. HAHA. Yang Adeq dok buat comey p golek bola tuh. Lawok sunggoh.


Ady bajet. Aku bawak keluaq phone jea tequih posing. HAHAHA.


Haa niii lupa nak abaq. Family hat dok lane ngan kami tu pown p beli gak popcorn sampai dwa. Then sapa ntah kata, Ady ka Adeq taktaw "Tengok tu, depa tiru hang." HAHAHAHA. Bangga la pulak ada oqang ikot aku. :D


Last sekali Adeq dengan Izzat menang. Markah depa sama. 98 owh. Gila terer. HAHAHAHAHAHAHA.


Then lepas tuh kami p karaoke. Aku dah la budak suci bersih, mana besa masok karaoke. HAHA. Then masok p laa dah taktaw nak p mana. Ceqin gak first tuh aku soqang pompuan. Then depa ajak masok, aku pown buat muka taktaw malu jea masok. Oqang lalu lalang dok tengok jea. HAHA. Naseb baek aku dressing sempoi. HAHA.


Ady letak mike kat phone time dok tunggu Adeq ngan Izzat p bayaq. Dya pasang lagu Your Call by Secondhand Serenade. Favourite tuuuuuuu. :D


Alim suka buat teqok. HAHA.


Hang tengok kapel bahagea neyh. HAHA. Kequsi tak cukop so Adeq dok ataih Alim. First tuh aku tak peqasan. Aku pelik gak awat depa dok qapat sangat. HAHA.


Untuk pengetahuan anda yea anak anak, mereka sedang menyanyi lagu Bad Romance. HAHAHAHA. Malu kat oqang woi!


Mereka adalah Tam Spider dan M. Nasir of the day. (:


Uncle M. Nasir. Ampon noh depa bagi lingkop lagu? Chek tak terlibatttttt. :D


Then keluaq pada karaoke tuh, aku pusing belakang nampak Amir. Then aku pusing la lagi sekali nak tengok betoi ka dak. Dya dok sengeyh kat aku. Then sembang lama gak la ngan dya. Dya salam ngan depa depa tuh, dya kenai Izzat rupanya. Mawnya tak kenai dah Syed Omaq sekali dulu. Ishh la. Dya keluaq ngan geng geng dya. Sekoq pown aku tak kenai. Dya ajak main pa taktaw hat dance dance tuh, aku takmaw. HAHA. Mentang mentang kaki dah elok, jalan meqata. =.="

Next destination, Pustaka Union. Ady beli buku pa taktaw. Hat Alim pulak beli Utopia. Aku caqi novel The Vampire's Assistant 9, 10, 11 tapi takdak. Semangat nak p Popular tapi tak bukak. Ayam sunggoh. Then ada kesah yang memalukan bagi Alim sampai aku, Izzat, Alim plus abang baju hitam putih dwa oqang tuh gelak tak ingat dunia. HAHAHAHAHA. Takmaw ceqita kat sini. Sat g ampa tak paham. Lalala.

Then aku soh Ady bawak aku p kedai yang ada juai baju Superman. Ady bawak aku masok habeh suma kedai hat baju setaii dwataii tigataii. Naseb aku duit tak ramai jea. HAHA. Dah la depa yang semangat nak tolong caqi, tambah tambah Ady. Terharu satttt. Lalala. Baju Superman tak jumpak, baju Superstar ada la. Ayam nggoh. Then ada mamat neyh pakai baju Superman wana pink, Ady soh aku tanya mamat tuh beli baju kat mana. Kepala hotak dya sunggoh. Last sekali, baju Superman tak dapat dikesan. Wuwuwuwuuuu. T-T

Then depa tanya nak p mana. Aku kata aku lapaq sebab tak makan dari pagi. Depa beletiaq kat aku sebab tadi time kat Pak Hainan depa ajak makan, aku takmaw. Aku tak minat Pak Hainan la, taktaw pasepa. Biaq foodcourt lagi syiok. HAHA. Then depa paksa aku p makan. Aku takmaw pown depa paksa gak. HAHA. Aku ajak depa p foodcourt tapi oqang foodcourt suma pakat cuti raya cina dah. Hat bukak kedai bihun sup jea. Aku dah la lapaq nasik. Then tak jadi makan. Aku ajak depa p McD tequih. Double cheese burgerrrrrr, here i come! :D

McD oqang ramai. Giant dah mesej dah, dya nak p antaq kawan dya sat kat Langgaq. Aku ingatkan lambat lagi rupanya dya dok Pacific jea pown. Adeq balek dah time neyh. Izzat malaih nak beratoq sebab ramai so dya buli aku soh aku tolong beli mudpie. Eh Izzat, lima kupang hang aku tak bagi kan? Mintak halai noh? Lupa nak bagi tadi. =.=" Aku beli set double cheese burger, ayaq milo ngan twister fries kat Danisya. Then jumpak kak Fifaa ngan kak Yang lagi sapa ntah budak budak form five yang nak balek KL naik train. Train pukoi tujuh. Rashwan pown ada gak tadi. Ady ka sapa taktaw tanya tu budak sekolah mana baju biru. Aku dengan bahagea nya jawab "MRSM Kubang Pasu." Then suma pakat tengok aku. =.="


Aku kan scandal teqok ngan Alim, so saja la nak buat teqok tangkap gamaq ngan dya. HAHA. Soh Ady tolong tangkap. Dya qeja gelak jea sampai abeh meqah muka. Aku pown taktaw pasepa dya gelak. =.="


Giant mesej dya dah sampai dah time neyh tapi aku saja abaikan. HAHA. Nak jugak snap ngan Alim! HAHAHAHA.


Time ni Ady kata "Dah la mai lewat, balek awai." Hellooooooooooo. Sekaqang dah pukoi enam setengah petang oke? Ampa tak qeti qeti nak p semayang ka? HAHAHAHAHA. Sory la noh. Nanti kita date lagi noh? (:

Aku takmaw kata ni reunion. Aku prefer 'date' or 'outing'. Syiok gila jalan oqang escort. Yang tak syioknya kawan kawan ampa suma pakat dok tengok pelik kat aku macam aku ni alien. Mentang mentang la aku soqang jantan tadi. Ish laa. Nanti date lagi nah nah nahhhh? Kita lima. Serius syiok. Nak lagi nak lagi nak lagi! *muka excited


Photobucket

Tuesday, February 1, 2011

Genap Setahun Pemergiannya. (':

Assalammualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. (:

Hari neyh, celik celik mata jea, tengok kipas siling pusing, aku nampak muka tok dok semayang. Aku pusing kanan, nampak tok dok geqak aku mangkit pagi. Tok selalu lap muka aku dengan ayaq semayang dya sebab nak bagi aku bangun. Hee. Aku pusing kiri, aku nampak tok dok main dengan Danisya. Awai awai tok tadak dulu, Danisya selalu tanya "nek mana?" (':

Bila dok kat bilik ni, bilik tok dulu, aku macam dok asa yang tok dok ada lagi. Bilik ni la yang aku dok tidoq ngan tok dulu. Bilik ni jugak la tempat depa letak jenazah tok time aku awai awai sampai balik rumah. Tok mesti rindu kami suma kan? Kami pown rindu tok jugak. Kami tak lupa tok aihh. Tambah tambah mama. Mama selalu ingat kat tok.

Aku text Ammar. Aku taktaw nak cari sapa dah. Tadak sapa dah yang nak layan emo aku ni. Suma pakat dah tinggai aku dah. HAHA. Bantai aku dah basah dah tadi. HAHA. Text Ammar, and as usual, he knows how to comfort me well. Thanks Ammar. You're my Superman. (':
MOHD AMMAR AZALI ARIFFIN:

Semua yang hidup, pasti akan mati.

Dah takdir, kita tak bule lawan.

I wonder how my sister feels because today is her birthday. Aku nak wish. Tapi tak sanggop. Aku taktaw apa yang dya asa. K lah. Takmaw tuleyh banyak banyak. Emo ni. HAHA. Chow!



Al-Fatihah

to
Hajah Mek binti Mahmud.
1 February 2010.
7.40 pm.

Moga anda ditempatkan ditempat tempat orang yang beriman. (:

Photobucket

Last Day of January. ♥

Assalammualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. (:

Hee. Hari ni saya pegi jogging. Caya dak caya dakkkk? Caya la caya laa. HAHAHA. Oke. Aku muhonk, toksah dok caya. Aku p jalan jalan jea pown. Saja pilih date ni nak keluaq. Rasa syiok pasepa taktaw. Lalala. Ajak ramai tapi suma pakat tak bule p sebab tadak transport. Izz dengan Nad sembang macam bule p. Hampeh sunggoh. Haishh. Naseb baek umah Yana dekat. Dya jalan kaki je la p. Boleh slim melim kalo dok jalan tiap tiap aqi kat situ. HAHA. :D

Janji pukoi lima tapi pukoi enam baru aku sampai. Buat macam tak besa bule. Aku memang selalu lagu tuu. Janji melayu. HAHA. Buat macam umah aku jaoh padahai dekat jea pown. Suma driver punya pasai. Ingatkan dya ada kat umah. Tup tup dya tadak keluaq p ambik barang kak kat jeti Kola Kedah. Nohaiiii. Sian kat Yana dok tunggu. Dya p buat braces tapi bulan tiga neyh baru bule pakai. Lalala.


Danisya buat excited bule. Ntah hapa hapa la. Dok panggey aku "mummy cepat laa. Lambat la mummy niiii." Aku jadi lagu ni --> :O


Peace Yana peace. HAHA. Time ni acely dya dok buat tensyen teqok sebab tudung tak jadi. HAHA.


Awai awai sampai dya dah pau tiga ringgit dah. Lalala. Yana support ayaq. Baek pulak member aku soqang neyh. Super Ring tuh dwa ringgit. Aku beli dekat Shahab Perdana, singgit lapan jea pown. Ish laa.


Aku suka pic neyh. Sayang blurr.


Cecececeeeee. Yana dapat cahaya nur weyhhhhh. HAHA.


Yana says "Nampak gemok gilaaa. Jangan upload gamaq ni kat Facebook taw!" Yana! What are you talking about? I can't understand laa. HAHAHAHA.


Tetiba teringin nak dressing budak hip hop. HAHA. Sapa ada seluaq baggy hah? (:


Dya dok usha pa aku pown taktaw. =.=


Tengok ekspresi muka Nurain Danisya. HAHAHAHA.


Oh mannnnn. Saya mummy berjaya. Anda bila lagi? *winkwink


Tengok Yana dok buat excited bule. HAHA. Alien lalala. :P


Tangan aku ada tone warneeeee. Staii dak staii dakkk? Kata staii lekaih!


Saja nak promote tempat ni sat. Buat macam tak besa mai bule padahai dekat jea pown ngan umah.


Suka pic neyh. Lalala.


Pandai dak Danisya posing? Eh dak. Pandai dak aku timing? HAHAHAHA.


Lawa kan pokok tu? Eh eh dak. Lawa kan abang tuh? HAHAHA. Yana yang snappppp. Aku tak terlibat. Olalalala. XD


Yana ada gaya jadi tugu negara kan kan kan? Hat anak dok biaq meqata. HAHA.


Kami dok kat Kedah okayyyy? Jangan terpedaya dengan number plat keta tuh.


Ni akibatnya bila bawak anak. Yana dok panggey nak snap aku takleh nak posing sebab Danisya dok taqek. =.=


Awat asa syiok pulak taktaw jalan jalan kat sini? =.="


Yana matching dengan environment lahhhhh! :D


Awat posture badan aku jadi lagu tuh? =.="


Gamaq ni pown aku suko jugok. Lalala. Aku cilok umah sapa taktaw. Lupa dah. Yana jadi tourguide sepanjang nak p umah dya. HAHAHA.


Gamaq dya pown kena ada jugok. Sian kat dya. HAHA.


Selisih ngan Cik Mah, jiran sebelah umah. Serius aku tak peqasan. Then dya tegoq Danisya baru aku peqasan. Rajen noh dya dok p jogging. Aku hat muda ni pown malaih nak mampoih nak p jogging. Besaq tuah owh aku nak bersukan. HAHAHA.


Danisya dah leteyh dah time neyh.


Sian gila tengok Danisya. Dok mintak ayaq nak minum. Wuwuwuuu. Then aku pown dukung la dya dah tengok dya leteyh sangat. Dukung dukung, dya lena. Hee. Manja sunggoh noh ngan mummy dya. Then time lalu depan padang takraw, kasot dya jatoh. Hat aku dengan Yana dok menyembang. Naseb baek ada pakcik tu jerit. Tima kaseh noh pakcikkkk? Hee.

Yana dok kata, "umah aku umah papan jea." Jea noh, jea? Memang la papan tapi besaq, lebaq. Staii bhaii. Rasa macam dok kampong time dok kat umah hang tuh. Aku kan peqak sikit takdak kampong. Syiok jea kena angin. Hat aku paling tak suka, nyamok. Grrr. Kawan mak Yana ada sekali time tuh. Depa tengok pelik jea aku dukung anak. HAHAHA. Aku abaq kata ni anak menakan, then depa pown "Owhhhh."

Pukoi lapan lebeyh kot baru aku balik. Giant mai ambik. Naseb bawk aku abaq jalan dya paham. Dasar driver bertauliah. HAHA. Cece. Giant kembang. Olalala. Sampai umah aku on tequih. Edit gamaq, upload masok facebook siap. Staii dak? HAHA. K lah. Chow.


Photobucket