Saturday, January 1, 2011

What A Day. (:

Assalammualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. (:

Hee. Meh sini nak bagi bedtime story meh. Sekarang dah pukoi 4 pagi lebeyh so sekarang ni dah tahun baru dah 1 January 2011 dah so aku bule kata yang 31 Disember tuh kemaqen la noh walopown baru terlepas beberapa jam. Oke. Ayat macam keling. =.=

Hohoi! Aku dapat New Year gift owh maqen! Apa apa apa? Hee. I got a baby boy! Oke. Bukan aku yang beqanak so toksah dok pikiaq lagu tu la noh? The baby is my nephew la. Homaigod homaigod! Excited habeh! Target nak bagi lepas pukoi dwa belas, bule sekali ngan bunga api tapi hajat tak kesampaian so tapa la noh? Janji kak aku dengan baby tuh selamat sudah. Alhamdulillah dah tuh aih. (:

NAMA: masih memikirkannya
TARIKH LAHIR: 31 Disember 2010
MASA: 1.56 petang
TEMPAT LAHIR: Hospital Sultanah Bahiyah

Time dapat taw ni, kami suma ada kat umah owh. Bang Din jea dok teman kak kat hospital. Then nak dekat pukoi 3, phone umah bunyi. Aku dok tengok tv pown tak senang. Bang Din call, Danisya yang angkat. Bang Din nak cakap ngan mama, Danisya tak bagi. Last sekali, Danisya qeyau. Then lepas mama letak phone, dya dok buat excited lebeyh nak jumpak baby. Siap bukak baju nak p mandi la apa la. Aku nak tergelak pown ada gak tengok dya jadi lagu tuh. HAHA. Anyway, i think she is too brilliant for her age. (:

Then mama soh aku mesej kat sesapa yang patot. So aku pown mesej la kat abang abang abang abang aku. Kenapa abang tu aku ulang empat kali? Sebab aku ada empat abang la bhaii. Haishhh. Tudien. Dak dak dak. Itu hanyalah kata kata dusta belaka. Abang aku dwa oqang tu jea. Tadak hat lain dah. BAHAHAHA. Hat dwa lagi abang tuh, abang sepupu. Tapi qapat la jugak so bule kiqa macam abang seniri la. Kiqa aci la noh? Abang Zamri ngan abang Shahbini. Hee. Haa. Then aku bagi taw kat lagi soqang 'abang' ni haa. Acely tak bule panggey abang sebab dya muda 18 aqi pada aku. Tataw pasepa aku abaq kat dya dulu. Hee. (:

Lepas semayang Asar, kami pown p la Hospital Sultanah Bahiyah yang sememangnya agak jaoh dari umah aku. Hospital Besaq Aloq Staq gilo dokat dengan umah aku. Kalo baby qeyau pown bule dengaq. Oke dak. Aku muhonk jea.


"Mama mama! Adek bawak pampers kat baby boy." Ni ayat Danisya bila dya jumpak mama dya. Dah tua bangka pown dok bahasa diri adek lagi. Cubit pipi baru taw!


Bukak biskut Cracker nak bagi mama dya makan tapi tapi tapi, err err, dya yang ngap dulu. =.="


Dwa bungkus kot dya telan biskut Cracker. Err err.


Time neyh mama dengan kak masok toilet. BHAHAHA. So aku pown peqasan la soqang soqang. Oke. Bukan soqang soqang. Ada lagi dwa oqang ni haa. Apa motif aku dok tinggong? Saja segan oqang dok lalu lalang. Gila terserlah kalo aku berdiri sebab tingkap besaq. Dah la pintu pown ada tingkap. Err err dan err lagi. #_#


Aku nak snap gmaq Danisya soqang jea tapi makhluk sekoq hat sebelah tuh menyebok dan telah mencemarkan duli duli mulia. Err err. Crap!


Aku suka gilo gamaq neyh. Tapi aku lagi suko gilo kilo kalo Danisya tengok camera. =.=


Pukoi 7.30 plus plus kami balik. Nenekguard tuh halau. I repeat, NENEKGUARD oke. Pasepa aku panggey dya nenekguard? Sebab kami oqang last yang keluaq then dya dok depan pintu dok tengok aku buat muka tak puaih ati bule. Serius geram aku tengok. Asa macam nak sepak laju laju jea nenekguard tuh. Grrr.

Then malam tuh kami p Tesco Mergong. Saja syiok syiok. Aku p beli beg skolah. BHAHAHA. Semangat jea p beli beg. Besa ah. Rarely buy a new one so bila dapat the golden opportunity tuh serius perak. HAHA. Macam besa, wana hitam. Nak ambik puteh, sat g kotoq aku rajen sangat nak basoh. Hee. :D

Time kat Tesco tuh serius penat aku jaga si kenit neyh. Nak tu la, nak ni la. Haishhhh. Dah la cakap banyak. Aku sembang ngan dya, macam tengah sembang ngan oqang sebaya jea. Padahai kenit neyh baru 3 taon lebeyh. Well. I told you kan, she is too brilliant for her age. Hee. Aku tak beli pa pown. Bubur segera plus cardigan plus beg skolah plus selendang. Oke. Tu jea hat aku. Then jumpak bangah. Dya keja malam ni. Pasepa aku excited semacam tataw bila jumpak dya kat Tesco? BAHAHAHA.


Aha! Ni gamaq time balek. Olalala.


To Syazwan Berhan plus Syakir Berhan, sila jeles sila jeles. Hee. *winkwink

Photobucket

No comments: