Monday, January 31, 2011

Forget Us Not, Please? )':

Assalammualaikum warrahmatullahi wabarakatuh. (:

Oke. Acely post kali neyh maybe agak sedeyh. Oke. I should throw away the agak. Memang sadis pown. Bagi aku la. Ampa aku taktaw la rasa ka dak apa yang aku qasa neyh. Lalala. Bawah neyh, list budak budak MARA Junior Science College Kubang Pasu atau pown lagi famous dengan nama MRSM KuPa. HAHA. Tak suka la guna KuPa. Kuparians takpa la. Hee. Depa nak p PKP. Program Khas Pendidikan. Betoi taktaw? Aku pakat hentam suka suki suka hati aku jea. Depa mesti p, for their own sake. (:

Depa nak p dah. Malam last aqi tuh memang kami qeyau gila babeng. Laki pompuan pengkid pondan gay lesbo suma pakat qeyau abeh. Tadak cover cover dah aih. Sapa hat tak qeyau malam tu saja aa, gila muhonk besaq. Yang paling aku agak tergamam, bila tengok Superman qeyau. When a boy cry, that is more worst than five girls crying. Aku cuak tengok depa qeyau. Oke stop! Tak bule story banyak banyak. Post pasai malam tu nanti taktaw nak tuleyh pa pulak kot. Hohoi!




MARA Junior Science College Tun Ghafar Baba .


Muhammad Ashraf bin Azhar
Adek. Nanti aku mesti rindu hang tahap gila babeng punya maksima kan? Dari form one kita dah start rapat. Hang dah la adek homeroom kesayangan aku. Susah senang hang tak berkiqa. Senang jea bila mintak tolong hang. Nanti sapa nak tolong sepak kaki aku kalo kebas dalam kelas lagi? Selalunya hang la yang dok tolong sepak. Dah la manja tapi suka control macho. Macam hapa g. HAHA. Nanti jangan lupa aku taw. Kalo hang lupa aku, aku sepak hang laju laju. (:


Irma NurSahirah binti Kamaruddin
I used to call you anak Komander Kamaruddin kan? Dak pown 'im' or 'ma' jea kan? Nama manja gitu. HAHA. Hang pown rapat ngan aku since form one jugak. Awai awai masok dulu, aku bukannya bergaul dengan oqang tapi hang selalu buat baek dengan aku kan? Hang kaya tapi hang tak berkiqa langsong ngan oqang lain. Memang aku tabik la hang. Satu jea aku tak puaih hati ngan hang. Keja tidoq dwa puloh empat jam tapi awat pandai nak mampoih? Pointer direct cekang, graduate kelas first pulak tu. Gila jeles ah. Jangan lupa aku taw weyyyy. (':


Ashraf bin Ramlan
Simple jea kan nama mamat ni? HAHA. Aku pown taktaw nak story pa pasai dya. Aku bukannya rapat sangat ngan Acap neyh. Tapi kawan la jugak kan kan kan? Dya ni baek la jugak. Gigi taring dya staii bhaii. Hohoi! Papa Tong! P sana jangan dok ngorat oqang lain pulak. I taw you curang curang, i cincang you buat masak sambai! :P


Nur Syuhada binti Othman
At first, kita tak kawan sangat kan? Besa besa jea. Sampai la last year bilik ngan hang, baru la dok start rapat. Hang baik. Untung owh sapa dok bilik ngan hang, tak berkiqa. HAHA. Tapi tu laa, nanti umah hang jaoh. Dulu takpa la DarulAman Height dengan Kubang Pasu dekat jea. La neyh hang pelanting dok Melaka nuu! Tak bule balek sebab kenuqi dah, tak bule outing ngan parents dah. HAHA. Taktaw la Syuuuuu. :D


Muhammad Amin Shafiee bin Abdullah
My dear beloved MP3, hang pindah nanti sapa nak nyanyi kat aku dah? Aku selalu request macam macam lagu kat hang. Even kita tak rapat sangat, tapi dalam kelas kita baek ja kan? Aku suka dengaq hang nyanyi. Oqang lain nyanyi aku seqabut pala, hang nyanyi aku rilex jea. Thanks a lot sebab hang nyanyi lagu Januari time kat taman aqi tuh. Tima kaseh banyak weyh. (';


Syifa Afiza binti Ayub
Kita memang tak rapat kan? HAHA. Tak rapat pown tak semestinya kita tak kawan kan? Honestly first tuh, aku tak teqasa sangat hang nak p. Then bila hari hang nak blah makin dekat, aku makin teqasa. HAHA. Sory noh ayat kasaq. Buat macam tak kenai aku bule. Hope hang oke oke jea kat sana. Okie dokie eenie meenie? *winkwink


Zarith Najiha binti Baharuddin
Err err. I'm quite having a problem with the name's spelling. Ampon owh. Zarith. Eventhough kita tak rapat, or maybe lagi tepat, padat dan mutakhir kalo aku guna tak penah rapat, tak semestinya kita tak kawan kan? Still lagi dok senyum or tegoq tegoq gitu gitu jea kan kan kan? Hope hang oke oke jea kat sana nanti. Okie dokie? (:


Nor Aliah binti Che Ani
Minah ni soqang jea hat dapat rayuan dalam puluh puluh oqang hat buat rayuan. Cena dya soqang bule sesat aku pown taktaw. HAHA. Kita classmate time form one jea kan? Tapi takpa, kadang kadang dok bergelak terkekeh sekali jugak kan? HAHA. P sana jaga diqi elok elok noh. Dhabit kat sini biaq kami jaga. Biaq makin bolat dya nanti. HAHA. ((=


MARA Junior Science College Langkawi

Farah Adibah binti Ismail
My first wifeyyyyyyyyyyy. Paah. Time form one dulu hang sombong gila noh ngan aku? Dalam kadet polis dulu haram tak senyum pa kat aku. Sumpah aku tak puaih ati time tuh. HAHA. Tapi naik form two kita bilik sekali. Satu cube pulak tu! Then lepas rombak kelas, kita dapat sekali gak. Memang jodoh sunggoh la kan? Like like like. Then kita makin rapat. Ntah la paah. Serius beqat hati nak biaq hang p. Naseb baek Langkawi jea. Bule gak aku p kat hang bila bila. Hang jangan dok curang ngan aku taw taw taw? Siap la hang kalo aku dapat taw hang curang! >:


Nur Liyani binti Abdul Rani
Hey Alien Biru! Lalala. Peqasan nak mampoih. Hang ingat aku maw ka ambik hang jadi adek ipaq aku. Pigirahhhhhh. Tak heqan den. HAHA. Dak dak. Lawak jea ye sayang. Hang pown aku sadis gak nak blah. Naseb baek umah kita dekat nak mati kan? Bule jumpak selalu. Coih. Aku sembang kemaih padahai dwa dwa taktaw umah tang mana. HAHA. Hang p la dok sana elok elok. Aku jaga aih Wanwan hang. Toksah dok qisaw la. *winkwink


Zulfah Hanis binti Zubir
Hat ni lagi la! HAHA. Aku haram tak penah kawan ngan hang pown kan before before neyh? Kawan tu kawan la tapi memang jarang gila kan sembang? Tup tup taon ni dapat dok bilik sekali ngan hang. Even cube lain lain tapi dok nampak gak muka hang tiap tiap aqi dok sodorm kat cube aku. HAHAHAHA. Nanti tadak la oqang nak sponsor makan dah. Wuwuwuwuuuu. Hope plan kita for hujung taon ni jadi la noh? (:

MARA Junior Science College Kuantan

Nur Liyana binti Idrus
Hat ni hat aku paling qisaw sekali. Bukan qisaw sebab pa, dya soqang jea sesat hat paling jaoh. Tapi kiqa oke la sebab adek dya pown sekolah asrama kat sana. Ni pown adek homeroom aku jugak. Sweet jea soqa. Mawnya Dato' tak berkenan, btoi dak? Sapa setuju sila angkat kaki! Adek. P sana jaga diqi elok elok noh? Jangan dok buaih sangat. Takpa kami tolong jaga Dato'. Dato' buaih kami belasah dya. Bule kan bule kan? :D


MARA Junior Science College Pengakalan Chepa

Nur Fatini Adlina binti Omar
Hat neyh dapat jaoh jugak tapi aku tak qisaw sangat sebab family dya pindah dok sana. Lagi pown dya memang asal oqang sana. Tini. Nanti sapa lagi nak kacaw kami? Sapa lagi nak bagi kami pinjam novel English banyak banyak? Sapa lagi nak bagi kami pinjam MP3 bila kami dok tengah kempunan nak dengaq lagu Korea plus Japanese? Tambah tambah Big Bang. Wuwuwuwuuuuu. Ingat Big Bang, ingat kami taw! :D


MARA Junior Science College Taiping

Muhammad Uzair bin Fauzi
Hey ho Uzair! Or should i call you Pak Z? HAHAHA. Oke oke. Just kidding nah Uzair nah? Hee. Kita jarang gila sembang kan? Kalo sembang pown mesti pasai Nur Syawal Aiman bin Mazlan tuh. Tadak oqang lain dah. HAHA. P sana dok elok elok noh Uzair noh? (:


Muhammad Musthafa bin Shaffee
Hey Gajah heyyyyyy. Opsssssss. Tersasul la bang. Ampon noh? HAHA. Mus. Nanti tak bule nak gadoh ngan hang dah. Hang suka caqi pasai ngan aku. Ntah hapa hapa. Selalu soh aku ajaq hang English kan kan kan? Aku pulak selalu soh hang ajaq aku Science tapi haram tak penah paham pown. Cukup semangat bila aku soh ajaq bab Reproduction noh? Hang kata pa, reproduction budak tak skor sebab tadak amali? Kepala hotak hang! :P


Azwan Farez bin Tajuddin
Mamat neyh. Aku ingat lagi dya dok muhonk aku time form one dulu. Mentang mentang dulu aku tak bule nak beza muka dya dengan Alif Akmal, selalu jea dengan tak malunya mengaku yang dya tuh Alif Akmal. And aku pown macam besa, semestinya blurr dengan apa yang dya kata. HAHAHA. Tima kaseh la noh sebab tolong pegang keropok lekor kat aku aqi tuh time aku sigh kat gamaq hang? Rasa macam boss jea time tuh. HAHA. ((=


Muhammad Sayuthi bin Abdul Aziz
Sayur dan timunnnnnnnnnn. Even kita selalu gadoh sebab aku dengan ikhlas seikhlas ikhlasnya buat pengakuan kat sini menyampah nak mati dengan perangai hang yang suka menunjuk tuh and selalu kutuk Amin just sebab dya dok Malau, tapi tak semestinya aku tak sayang hang kan kan kan? Nanti aku nak sembang dengan sapa weyyyy? Dalam kelas hang selalu pusing belakang sebab nak menyembang. Syiok owh sembang ngan hang. :D


Muhammad Ihsanuddeen bin Che Ismail
Can! Ampon noh kalo aku salah eja nama hang. Aku lupa dah. Dulu time form one aku ingat la dah kita kelas sekali tapi la neyh lupa habeh dah aih. Lalala. Hang p sana jaga diri elok elok noh? Jangan bagi depa panggey hang wong dah. Budak budak KISS jea bule panggey hang lagu tu. HAHA. Saja buat teqok sekali sekala. :P


Muhammad Afiq Hafiy bin Mohammad Taufiq
Hey Horsey! Aku sadis gak la hang nak p. Nanti aku nak torture sapa g soh ajaq aku subjek Math ngan Science? Hang jea yang tahan ngan aku. Sepuluh kali hang explain, sepuloh kali aku tak paham, sepuloh kali hang ulang. Hang sabaq noh dengan aku? Wuwuwuwuuuuu. Takmaw la hang p. Intel Horse, jangan lupa The Four Musketeers okie dokie? (':


Mohd Nor Fitri bin Bukhri
Betoi dak nama pak hang eja lagu tu Pak Tam? Ampon noh kalo salah. Chek cuma insan biasa. Hee. Hang la oqang hat aku paling gerun plus seqam sekali dalam form kita. Sebab pa ek? Ntah la. Aku tengok hang cam tak suka aku jea. Tu yang tak beqani nak tegoq tuh. Kalo aku tegoq tuh, aku buat buat beqani jea. Hohoi. P sana jaga diqi elok elok noh? (:


Adam Muaz bin Mazlan
Hey kusut heyyyyy. HAHA. Acely malam perpisahan tuh aku nak tegoq hang sebab aku taw aku banyak buat dosa kat hang. Tudien ayat. Aku asa macam nak bunuh diri pulak bila baca balek. HAHA. Tapi aku takot nak tegoq sebab aku taw hang seqam dengan aku. Yayaya. Saja aku tak seqam ngan hang noh? Dok tuleyh benda ni pown dok terketaq ketaq tangan. Vibrate pa aku pown taktaw. Mintak ampon noh salah silap? (:


Alif Akmal bin Zulkifli
Aku tak rapat ngan hang so aku taktaw nak tuleyh pa. Yang aku taw aku takot nak tegoq hang sebab pa aku pown taktaw. Maybe sebab bila aku masok 303 jea hang mesti tengok aku semacam, macam tak suka jea aku masok. Sebab tu aku ketaq. Kalo aku peqasan, mampoih p la noh? HAHA. Anyway, tima kaseh la noh sebab hang dok tegoq aku gak dalam facebook. (:


Muhammad Nawawi bin Che Mee
Awie! Ampon weyh sebab gamaq hang jadi lagu ni. Aku tadak gamaq hang. Pendrive masok virus. Huhu. Kita rapat since form one lagi kan sebab satu homeroom plus satu kelas? Dulu kan aku dok soqang kat belakang, hang selalu mai lepak dengan aku noh. Time aku tadak soqa dulu, hang p koOp beli ayaq asam kat aku. Sayang sunggoh hang kat aku noh? HAHA. Jaga diqi kat sana nanti. Awek hang kat sini aku tolong jaga. Takpa. Toksah qisaw. :D


Muhammad Nazri bin Noorrizan
Chipmunk! Hang baek noh? Mesra alam jea ngan suma oqang. HAHA. Kita kawan pown kes satu group MIGTY aqi tu kan kan kan? Shadow Eclipse the best kan? Oke jea kawan ngan hang. No gadoh gadoh. HAHA. Moga moga hang p sana hang makin tinggi noh? :P


GOODBYE FRIENDS

It always seems to amaze me how quickly change occurs
Like a constant flowing river of near icy cold water
Like the tides change bringing newness
like the wind blows in fresh air
i know things never stay the same
but this time it's just not fair.

I feel like i just met you and now you move away
And i smile shyly knowing that this is your last day
I pray we'll keep in touch, I pray
because the past I'd say those things and try it
but those things don't seem to last.

You're the missing piece of my heart that met here
I cherish you a bunch
And although our times been short
Please take note of this
I love you very much.

I will always be here for you, to talk to listen to write
At the very least in spirit, if i'm not in clear plain sight
Email, write or call me; I'll always lend an ear
My schedules are not so crazy, you know i'm always here.

I know one day i'll visit you and you'll be back I'm sure
All i hope is our friendships, the test of time, so pure
As i end this thought I know there's more, so much there to say
But i'll leave that for another time, another friendly day.


Jangan lupa kami kat sini noh? Mohon ampon owh suma dosa salah silap. Hope hampa bule survive kat sana. SPM 2010 straight A's okie dokie? Love ya! <3


Photobucket

7 comments:

n4z1ruL said...

Finally Update pun...

Anonymous said...

setiap pertemuan pasti akn ada perpisahan

Anonymous said...

jmpa di airport ye kengkawn.....c u there!!!!!

falis farah said...

huu.. love it!!

Syahirah Berhan said...

@BOSS: Sory tunggu lama.

@Anonymous: Yeah. Tak bule lari punya. (':

@Anonymous: YES BABY YES!

@FALIS:) Thanks babe. (;

Anonymous said...

: ..caExS bLog anxS bEst k0wt! ..bEst gLaa arrH! ..aq cdEyH doE ..aq taa dpt yg rayuann 2 ..taa kLaww shEmoaa kwan2 aq taa dpt aq taa kSahh ..tapEy aq sowunxS jEaa yg tErsEkadd tat cinEryH ..paa pnyEaa maLanXS daa..:(

Syahirah Berhan said...

@EYMAN:

Bopa kali aku nak abaq, jangan dok puji lebeyh lebeyh. kembang dah beyh. HAHA. takpa la. Sarah dengan Ayu ada lagi. Kami suma ada lagi. Don't sedeyh sedeyh la nah? Go GAGA go! n_n\/