Sunday, September 12, 2010

Salam Lebaran 2010 (:

Assalammualaikummmmm, ada oqang dak? Hee. Nk dkt seminggu aku tak tuleyh blog. Malaih. Besa laa, anak daqa penyegan. HAHA. Aaaa. Aku g taw seapseap oke, blog aku this time, tersgtlah pnjg. Why? Senang jea. Jwpn dya, saja, saja, dan SAJA. Ngeee~ Acely, aku kumpul suma story neyh. Mls nk tuleyh banyak banyak kali. Wat buang minyak plus duet tol jea. Aiceyh. Bajet nk tuleyh blog mkn duet. Merenk sunggoh otak beliau. =p


S A T U S Y A W A L ♥

Aku tidoq pukoi 4.30 pg kotttt. Aku un9 facebook sampai pukoi 2.30. Then mesejmesej ngan si dya yg trsayang, dya pulak dh tidoq. Aku pown p la membereskan tender aku as usual la. *cucicuci pinggan mangkok cawan. Abeh jea keja aku, aku masok bilik. Fahmi pulak call. Ntah pasepa tataw kembaq aku dok wat rindu kat aku mlm tuh. HAHA. Dya wat supersavers. Padahal time dya call tuh aku mmg dh pejam mata dh, tunggu masa nk lena jea. Ngantok ouh. Pukoi 4 aku wat apa ntah, then nk dkt 4.30 pg baru la misi fr melelapkan mata berjaya dgn sgt jayanya. *winkwink.


Aku bgn pukoi 7.30 pg. Pagi raya yg hebatkan? Aaaa. Acely, baru celik mata. TAK bgn lagi. Celik celik mata jea, aku kena bletiaq ngan mama. Kes pa? Kes aku tak iron baju satu family. *kalo aku dh ngantok, baju sapa pown aku tak sentoh. Pg tu suma pakat kalot dok iron baju, aku jea dok lena siap tarek selimut elok jea. *selimut pink mktb kottttt. Aku mamai lagi ouh time tuh. Aku wat tataw jea kat depa suma. Lantak depa la depa nk hingaq pa pown. HAHA. After depa suma pakat p semayang raya, *as usual aku malaih nk p. tinggai la aku sorangsorang kat umah. Then buah jantong pengarang hati aku call, soh bgn. Tak lama lepaih tuh, dya msj pulak soh bgn. *dya paham sgt perangai aku yg liat nk mmpoih nk mangkit tidoq, i love you sayang. Tibatiba jea aku tingat kat tok. Tunggu bapak g, aku reyau aa. Out of the blue, muka aku basah lencun, ayaq mata punya pasai. Sayang aku pown pujok laa. Just satu ayat, tp dh cukup fr bg aku tenang. But still, aku reyau lg cuma agk tenang la after that. Sayangggg, i mmg really really love you laa. Then aku bgn mandi, pkai baju kurung, *it's NOT normal when i wear baju kurung fr first day raya. But then tidoq balik. Aku trjaga time Giant katok tingkp bilik soh bukak pintu. HAHA. Then aku lena balik. Then sayang aku msj, aku dok tgh tgh mamai reply and lena balik. Setiap kali dya antaq msj, stiap kali tu la aku trjaga. Last sekali, pukoi 3 lebeyh kot, baru aku btoi btoi btoi jaga. Aku bgn mandi lg skali and changed to tshirt lengan pnjg wana itam plus tracksuit coklat. *acely aku tak sure tracksuit tuh wana pa. Lepaih pd aku mandi tuu bawu adek badek start mai. Kak chik, kak ngah, abg rusdi and the geng mai. Mak pak depa tak mai pown. *tayah mai pown tapa, wat sakit hati aku jea. Then time depa nk balik, dpt duet raya ouh. HAHA. Syiokkkkk. Mlm tu pulak kak Ta plus Cik Puan and the geng pulak mai. Dpt duet raya lg, owh yeahhh! (:


D U A S Y A W A L ♥

Today best. P umah Aifa. Gila dh bopa lama aku tak jmpk Aichan kesayangan aku tuh. Almost 3 taon kot kalo tak silap. Hee. I miss her a lot! Aku p umh Farisha dulu, then baru p umh Aifa. *Farez antaq. Sampai jea kat sana, suma mata tgk Farisha. *model, besa aa. Aku hat jln blkg Farisha naek kekok kotttt. Tak syiokkkkk. Then ada sorg minah neyh, aku asa cam kenai, upanya awek Fahmi. Patot la aku asa cam kenai. HAHA. Fahmi soh aku tegoq, malaih nk tegoq.



Auntie Nik Raihan TAK ingt aku. Sadis gila. Tapi yg best nya, Aisyah ingat aku lg ouh. HAHA. Aisyah dh lain dh skang. Dh tak belemoih plus kenit cam doludolu dh. Skang dya dh ayussss. Hee. Uncle Radzi? Still maintain kehenseman dya. Tergoda auwww. HAHA. Bule ka panggey uncle lg mcm doludolu? Tayah panggey Dato'? Oh GOD! Seyes i lupa yg Uncle Radzi Dato' td. Cena aku bule lupa eh? Warghhhh. Abaikan abaikan. After makanmakan, km p lepak.ing kat bilik Aifa pulakkk.


Acely, Aina dgn sorang lg manusia tuh, *asmarian, aku tak kenai plus tataw nama, sory weyh. ada gak. Tp bdk unknown tuh dh balik and and and Aina pulak dok semayang kat bilik dpn. Hee. Gila kecoh td. Tak laqat nk gelak. Aifa baling bear kat Farisha tapi tapi tapi kena kat aku. Tuju kat kepala pulak tuu. Bengong satttt. Seyes bengong. Naseb baek bear tuh comeyh, kalo dakkkk. Tataw la, wallahualam. HAHA.

Aku suka gamaq neyh. (:

Aku suka gmaq neyh, tapi tapi tapi mata aku tuh.
Mata aku cannot go gila. Awt jd lagu tu tataw?

Tak habehhabeh dok gadoh bab ketinggian.
Aku hat mmg sah sah sah kerdil neyh diam ja la.
Tamaw masok campoq babbab orang tinggi neyh. (:
*nak tinggi mcm depadepa sekalian. T-T

Depa kata mcm anak dgn mak, btoi ka yangggg? HAHA.
I don't know la bebeh, maybe yes maybe no. You think? =.="

Balik jea dari umah Aifa, kami p GIANT. *ikut Auntie Zura. Auntie Zura beli macammacam. HAHA. Aku jd bibik tak bergaji ouh. Alaa, dgn depa aku dh besa laa. Hee. Best ouh. Semangat raya pakai baju kurung p GIANT. Tak penah penah aku wat. Hohoi. Balik umh Farisha, kami start photoshoot. *Kami dwa orang pown jd keja, HAHA. Best gila. Camera dya besaq, tgn aku pulak kenit, mmpoih nk pegang. Tapi, ku gagahkan jua. HAHA. Seyes best. Byk gila gmaq km snap td. Farisha punya chantek chantek, aku punya huduh huduh. Suma pose yg sama. Badan keras cam patong jea. *i'm not a model like her, okie dokie?

HAHA. Yangggg, you buat iklan apa neyh?





Abeh shoot, kami masok dlm umah. Proses masak memasak pown start. Aku cam orang bengong jea sbb aku tak penah wat keja keja neyh. Bukan tak penah, jarang jarang. Hee. Farisha la yg jd tok guru aku td. HAHA. Abeh masak, kami melantak. Then sayang aku call. HAHA. Rindu gila kat dya. Hee. Dya dok gadoh pa tataw ngan Farisha, aku pown naek pening. Pukoi 8.30 mlm baru balik. What a good day. HAHA. (:


Mlm tuh, cik Am mai umah. Then Cik Ani and the geng pown smpai. 4 buah keta ouh. Aku dok kat cerok dapoq jea, tlg apa yg patot. Hee. Elok cik Ani balik, sembangsembang sat ngan cik Am. Dya kata kalo aku dpt 8A, i will get RM300. Wohooo! Aku taw fr anda anda anda suma, RM300 tuh apa la sgt kan kan kan? Fr me, gila byk dh tuh. Hee. Aku nk 8A! Owh yeahhhh! Then abg Zamri smpai. Ijaw aih suma, dh sama wana dh ngan dinding umh aku dh. HAHA. Seyes ouh. Giant pown kata centu gak. Hee. Abg Zamri tidoq cni, cam slalu laa. Cik Am pown balik. Midnight, abg naek ataih. Abg tembak mercun. 49 das jea. Gila best. I love todayyyy. ♥


T I G A S Y A W A L ♥

Today aku saja jea panggey kawankawan sahabat handai mai umah. Tapi tapi tapi sayangnya, sepuloh oqang jea yang mai. Tobat sedeyh. Tapi kan kan kan, seyes aku enjoy gilaaaa. Teqa hat tu jea yang mai pown tak terlayan, kalo lagi qamai cena la agaknya kan kan kan? Sayang aku ada kat kampung lagi, ta bule mai. HUHU. Ishh! Gedik ngat aih. Back to the story, orang yang paling awai sampai, IZZAT and and and IKRAM! Then IZZ ngan NAD. Lepas tuh Fahmi, lepaih Fahmi, NEINEI, LEEA, EAH ngan MICHELLE then last sekali of course la my darling, FARISHA RUSMAN. Hee. Paling terharu, Izz dengan Nad laa! Thankyou sebab mai. Sayang hg nekkkk, mummyyyyy! Muahhhx! (:


Petang tu pulakkkk, p umah pakngah. Ehm. Acely, aku tamaw p. Tapi tapi tapi dah suma pakat p, aku ikot je laa. Kami konvoi ngan abg Zamri. Hee. Time ataih keta, sayang aku meqajok ouh. Aku pujok dya tak layan. Lastlast aku terlena. Hambik hang! HAHA. Celikcelik mata dah sampai kat depan umah pakngah. Ampa ingat pa, daqi aloq staq nak p Telok Bagan sat jea ka? Hee. Masok jea umah pakngah, aku nampak kuih teloq labah a.k.a biskut arab. Tugu bapak g, tequih aku sambaq aa. HAHA. Then pakngah mintak nak p refill balang kuih tuh, aku sua la. After refill pown, aku soqang gak yang peqabeh kuih tuh. L I C I N ! Gila tataw malu. HAHA. Then my Giant mai. Dya p SP td ngan genggeng dya. Ehe.



E M P A T S Y A W A L ♥

HAHA. Acely today tadak pa pown. Saja jea syioksyiok nak tuleyh. Hee. Just p TESCO, ikot mama ngan abah bukak posa. Kami hat len hat menempek sama neyh bajet jea posa. HAHA. Gila penat p situ. Mawnya tak penat, mama dengan kak p shopping curtain fr nuqi abang nanti. Aku gak hat jadi mangsa kena jaga si kenit tuh. Hadoii. Penat kotttt. Dah la aku tak bawak wallet. Jenoh ulang alik p paw duet abah ngan duet cik la tadi dah budak tuh nak naek menatang hat geqakgeqak tuh. Gila ponat eden layan. Abeh maen hat tuh, p caqi mak dya pulak kat ataih. Syiok aku usha baju. Nak beli nak beli nak beli! Tapi tapi tapi dah pokai la weyh. Belanja aku jum? Hee. Kali kedwa kami pusing, mak dya hilang la pulak. Aku dh la leteyh. Kami tuqun p kat abah. Then, Danisya dok gadoh nak mak dya. Aku bawak dya naek, selisih kat eskalator tuh. Hadoii. Penat gila layan budak kecik neyh.



E N D O F R A Y A (:

HAHA. Dah la sikitsikit weyh dengan qaya hang tuh. Tak sedaqsedaq g ka kata lagi 3 minggu nak exam weyh? Hang dengaq ni elokelok, lagi 3 MINGGU! Bukannya 3 BULAN! Okie dokie? Gila nggoh. Kata nanak 8A. 8A haram j apanya kalo study pown dak. Hang kena kawai diqi tuh sama weyh. Jangan dok maen sangat. Kena kuaq daqi MARA, ajaq muka hang! Baqu hang nak taw! Kalo hang tak pikiaq pasai diqi seniqi pown, pikiaq aa sama pasai mama ngan abah, pasai arwah tok. Dah la qeja hang peqabeh duit jea. Pa nak jadi ngan hang aku pown tataw. Dah la tuu. Sabtu neyh dah nk balik maktab. Agama dengan math tak siap lagi kan? Sejarah tak abeh study lagi kan kan? Science lagi la belunggok menatang haram j yang hang langsong tak paham kan kan kan? Esok kak dah nak balik Langkawi dah. Baqu padan ngan muka hang! Kak dok ada kat umah tamaw tanya mintak teqang, kak nak balik sana baqu nak terhegeyh hegeyh. Tu pown dok tak sedaq diqi lagi. Keja maki hamun diqi seniqi, tapi haram tak qeti nak bequbah pown. Doh malaih sequpa tuh lagi. Aku pown tataw la nak wat cena kat hang bagi hang bequbah. Astagfirullahalazimmmm!
*Pesanan kepada diri sendiri yang hina ini. Tolong doa bagi aku dapat 8A weyhhhh! Aku always doa kat mpa. Biaq kita dapat 8A ramairamai na na nahhh? (:

No comments: