Friday, September 3, 2010

Chek Rindu Tok. ):


Al-Fatihah
Allah Yarhamah Hajah Mek binti Mahmud

Todayyyyy, dh 24 Ramadhan. Bulan Ramadhan ni saja aku dh reyau banyak banyak banyak kali. Rindu kat tok punya pasai. HAHA. Sometimes tuh kat dlm kelas, dok wat keja, aku reyau. Out of the blue. Tiba tiba jea ayaq mata gedik nak kuaq. Hadoii. Cam ngan pa g. HAHA. Tokkkkkk. Teh rindu tokkkkkk. T-T

Aku ingat lagi last year. Tak laqat cena pown msti tok nk posa jgkkkk. Eventhough time nk bukak posa, kami kena bawak p makanan kat tok. Taraweh pown tok dok wat gak. Dya wat sendiri, dalam bilik. Sembahyang duduk. Tu la tok aku yang terchenta, the only one grandma yang aku sempat bermanja. Aiceyh, ayat cannot go btoi. (:

Time tok masok wad, aku call mama. And then mama g taw yg that night ambulance amik tok bawak p hospital. Aku mintak kat mama nk balik tapi tapi tapi mama tak bagi. Mama kata tok dah oke. Esok tuu, aku call lagi. Mama kata tok dh makin sihat. Kalo tok nampak cam tak brp sehat, baru la mama nk mai mbik aku.

Time dok tgh khusyuk wat homework prep mlm tu, berbaju kurung hijau bertudung hitam, ada budak wat announcement panggey nama aku. Aku tak perasan, then Wanie yg ckp. Aku dh sesak nafas dh time tu. Dlm otak aku tadak benda laen dh. TOK! tu jea ada dlm pala otak aku. Aku lari turun bawah and i saw abah's tears.

First February 2010, 7.40 pm, everything's changed. Izrail dh jemput tok. She's back to rahmatullah. Tok dh tadak. She's gone, forever. Yg plg terkilannya, aku tak bule wat pa time tu. Aku dh lembik lutut dh time tu. Aku just tgk jea muka tok. Muka tok tenang, cam org tgh lena. Aku wat muka kering jea time tu. Aku tamaw reyau dpn mama, dpn suma.

Tokkkk. Sekarang cuma tinggal kenangan je kan? Nak wat cena. Suma tu kan kuasa Dia Yang Maha Esa. Aku kena redha fr everything's happened. By hook or by crook. Hidup aku still jaoh. Banyak benda tgh tugu aku. (:

To
Ahmad Faiz bin Rosli and Mohd. Ammar Azali bin Ariffin, thank you so much. Time aku sedih, depa la yg tolong tenangkan aku. Selalu bagi segala macam nenek nasihat. HAHA. Depa je la yang selalu brjaya buat bagi aku tenang. Thanks again.

Ya Allah Ya Tuhanku, tempatkanlah beliau di kalangan orang-orang yang beriman. Amin (:

No comments: