Thursday, September 16, 2010

Najmi Naim's Wedding (:

HAHA. Acelyyy kan kan kan, bukannya Najmi Naim Nordin's wedding laa. Gila kot dya yang kawen. SPM pown tak lepaih lagi. Menantu pilihan mak aku tuu. HAHA. Tapi aku tak hingin pown kat dya, dya pown tadak maw kat aku aih. Kan Naim kan kan kan? Awek dya nala punya cuwn. Aku hat tengok ni pown terpikatttt. Hee. Wat kawan bule laa. Kan Naim kan kan kan? Kita besties kan kan kan? Sayanggggg hg. Hee.

Tadi kan kan kan, sampai jea kat umh nuqi kan kan kan, tadan nak masok bawah khemah tuan umah dah smbot. Hee. Sapa sapa sapa? Mkck Azni, pkck Nordin ngan Alia. Weee~ Kami p empat oqang tadi. Aku, Meha, Mira ngan kak ika ouh. Mira ngan kak ika p dah tapi saja kami bawak biaq jadi bodyguard. HAHA. Jangan maqah nah yanggg? Maenmaen jea. (:

Aku dok caqi muka yang aku rindu tuh. Aiceyh. Aku rindu ka? HAHA. Ada la sikitttt. P ambik nasi, p dudok, then Naim pown laaaalu. Dya senyum, dya kata pa ntah, aku pown tataw tapi watwat dengaq jea. HAHA. Sory Naim! Then time nk letak pinggan aku gadoh ngan Mehah. Last sekali masingmasing p letak sniqi. Padan muka. Pak Ya wat kecoh pulak tadi. Dya kata, "Letak apa? Basoh seniqi laa!" Dah la dya ckp kuat. Tobat malu aku abaq kat hang. Tapi dya melawak je laa. But still, malu kotttt. Haishh.

Time dok basoh tangan yang best tuh. HAHA. Gedik ngat aih. Aku punya la dok khusyuk basoh tangan, aku asa macam da oqang cuit bahu aku. Aku pown kaleh laa. Aku mati mati ingat si toex Meha tuh. Tuptup Naim upa nyaaa. HAHA. Dya kata, "Nah tisu." Aiceyh. Sua tisu pown nk kecoh aku neyh. Blah la weyhh. HAHA. Tapi seyesly, aku bukannya suka Naim oke? He just a very good friend of mine. Dya banyak wat jasa ouh. :D

Story ngan gamaq pulak na na nah? Aku tataw nak cita pa. Ikot aku, suma menda aku cita. HAHA. Aaaa. Lagi satu, aku p dwa kali tadi. Kali kedwa p ambik ayaq teh taqek. Abah yang wat ouh! Yummyyyyy! (:

Hye. Nama saya Nur Syahirah Haji Berhan. Saya taw saya hitam, so what? Tak puaih ati tang mana? Saya kacaw income anda kah? Dak kan kan kan? So shut up. Thank you. (:
HAHA. Saja wat feeling teqok. Hee. Time neyh aku memang betoi betoi betoi nak tergelak. Tu yang jadi natural semcam jea tuu. Weyh weyh weyh. Baju aku sama wana ngan tuan umah. Suka suka suka! HAHA. Nur Syahirah Berhan! Stop it oke? :D


Aiceyh. Tak syiokkkkk. Time ni kan kan kan, aku dah senyum lama dah. Mira snap lambat. Elok aku kaleh blah len, dya pown snap. Tu yang mata aku serong semcam jea tuu. Hee.
*Aku sedaq mangkok neyh wat tandok kat aku.


See see see! Terserlah kehitaman eden. Hee. Time neyh aku taqek tangan Mira, tamaw bagi dya laqi. Nak tangkap gamaq ngan aku jea pown. Hee. (:

Budak neyh putih gila babeng kan kan kan? Gila jelessssss. Bila aku nak putih balek macam time aku kecikkecik dolu hah? HAHA. Toksah dok beqangan la Nur Syahirah Berhan oii. Tadak maknanya pownnnnn. Hee. This is one of the tuan rumah. Time neyh dya dah salin baju and dok wat ayu kat depan aku. Toex nggoh.
*She's 3teen and she's Naim's sister, got it?


Aku suka pic neyh acely. Tapi sayang gila blurr. Arghhh! Aku pown tataw aku makan pa. Idong aku gila gataiiii! Resdung resdung resdung. Haishhh. =.=


Warghhh! i loikeeeee this pic also. Hee. Dunno why. (:


Setelah berkalikali mengesetkan self-timer kat camera and letak kat ataih keta MyVi puteh kazen Alia, baru la dapat pic neyh. Ishhh! Awat aku tak teqingat nk mbik n0 plat dya tadi tataw? Haishh.


Grrrr. Aku tak suka pic neyh. Nampak gila macam taik cicak. HAHA. Tu laa Alia! Awat puteh sangat tataw?
*jeles jeles jeles! >.<


Ahhhaaaaa! Dah la sikitsikt noh. Aku malaih nak tuleyh panjangpanjang. Aiceyh. Padahai dah memang panjang dah pown. Hee. Bukan paa. Kalo dok layan sangat tangan aku hat syiok jea dok melata ataih keyboard lappy neyh, bahagea jea dya cita abeh suma. Hee.

I want to snap with the newlyweds, Najmi Naim and Muhammad Zulfahmi. HAHA. :D


Sunday, September 12, 2010

Salam Lebaran 2010 (:

Assalammualaikummmmm, ada oqang dak? Hee. Nk dkt seminggu aku tak tuleyh blog. Malaih. Besa laa, anak daqa penyegan. HAHA. Aaaa. Aku g taw seapseap oke, blog aku this time, tersgtlah pnjg. Why? Senang jea. Jwpn dya, saja, saja, dan SAJA. Ngeee~ Acely, aku kumpul suma story neyh. Mls nk tuleyh banyak banyak kali. Wat buang minyak plus duet tol jea. Aiceyh. Bajet nk tuleyh blog mkn duet. Merenk sunggoh otak beliau. =p


S A T U S Y A W A L ♥

Aku tidoq pukoi 4.30 pg kotttt. Aku un9 facebook sampai pukoi 2.30. Then mesejmesej ngan si dya yg trsayang, dya pulak dh tidoq. Aku pown p la membereskan tender aku as usual la. *cucicuci pinggan mangkok cawan. Abeh jea keja aku, aku masok bilik. Fahmi pulak call. Ntah pasepa tataw kembaq aku dok wat rindu kat aku mlm tuh. HAHA. Dya wat supersavers. Padahal time dya call tuh aku mmg dh pejam mata dh, tunggu masa nk lena jea. Ngantok ouh. Pukoi 4 aku wat apa ntah, then nk dkt 4.30 pg baru la misi fr melelapkan mata berjaya dgn sgt jayanya. *winkwink.


Aku bgn pukoi 7.30 pg. Pagi raya yg hebatkan? Aaaa. Acely, baru celik mata. TAK bgn lagi. Celik celik mata jea, aku kena bletiaq ngan mama. Kes pa? Kes aku tak iron baju satu family. *kalo aku dh ngantok, baju sapa pown aku tak sentoh. Pg tu suma pakat kalot dok iron baju, aku jea dok lena siap tarek selimut elok jea. *selimut pink mktb kottttt. Aku mamai lagi ouh time tuh. Aku wat tataw jea kat depa suma. Lantak depa la depa nk hingaq pa pown. HAHA. After depa suma pakat p semayang raya, *as usual aku malaih nk p. tinggai la aku sorangsorang kat umah. Then buah jantong pengarang hati aku call, soh bgn. Tak lama lepaih tuh, dya msj pulak soh bgn. *dya paham sgt perangai aku yg liat nk mmpoih nk mangkit tidoq, i love you sayang. Tibatiba jea aku tingat kat tok. Tunggu bapak g, aku reyau aa. Out of the blue, muka aku basah lencun, ayaq mata punya pasai. Sayang aku pown pujok laa. Just satu ayat, tp dh cukup fr bg aku tenang. But still, aku reyau lg cuma agk tenang la after that. Sayangggg, i mmg really really love you laa. Then aku bgn mandi, pkai baju kurung, *it's NOT normal when i wear baju kurung fr first day raya. But then tidoq balik. Aku trjaga time Giant katok tingkp bilik soh bukak pintu. HAHA. Then aku lena balik. Then sayang aku msj, aku dok tgh tgh mamai reply and lena balik. Setiap kali dya antaq msj, stiap kali tu la aku trjaga. Last sekali, pukoi 3 lebeyh kot, baru aku btoi btoi btoi jaga. Aku bgn mandi lg skali and changed to tshirt lengan pnjg wana itam plus tracksuit coklat. *acely aku tak sure tracksuit tuh wana pa. Lepaih pd aku mandi tuu bawu adek badek start mai. Kak chik, kak ngah, abg rusdi and the geng mai. Mak pak depa tak mai pown. *tayah mai pown tapa, wat sakit hati aku jea. Then time depa nk balik, dpt duet raya ouh. HAHA. Syiokkkkk. Mlm tu pulak kak Ta plus Cik Puan and the geng pulak mai. Dpt duet raya lg, owh yeahhh! (:


D U A S Y A W A L ♥

Today best. P umah Aifa. Gila dh bopa lama aku tak jmpk Aichan kesayangan aku tuh. Almost 3 taon kot kalo tak silap. Hee. I miss her a lot! Aku p umh Farisha dulu, then baru p umh Aifa. *Farez antaq. Sampai jea kat sana, suma mata tgk Farisha. *model, besa aa. Aku hat jln blkg Farisha naek kekok kotttt. Tak syiokkkkk. Then ada sorg minah neyh, aku asa cam kenai, upanya awek Fahmi. Patot la aku asa cam kenai. HAHA. Fahmi soh aku tegoq, malaih nk tegoq.



Auntie Nik Raihan TAK ingt aku. Sadis gila. Tapi yg best nya, Aisyah ingat aku lg ouh. HAHA. Aisyah dh lain dh skang. Dh tak belemoih plus kenit cam doludolu dh. Skang dya dh ayussss. Hee. Uncle Radzi? Still maintain kehenseman dya. Tergoda auwww. HAHA. Bule ka panggey uncle lg mcm doludolu? Tayah panggey Dato'? Oh GOD! Seyes i lupa yg Uncle Radzi Dato' td. Cena aku bule lupa eh? Warghhhh. Abaikan abaikan. After makanmakan, km p lepak.ing kat bilik Aifa pulakkk.


Acely, Aina dgn sorang lg manusia tuh, *asmarian, aku tak kenai plus tataw nama, sory weyh. ada gak. Tp bdk unknown tuh dh balik and and and Aina pulak dok semayang kat bilik dpn. Hee. Gila kecoh td. Tak laqat nk gelak. Aifa baling bear kat Farisha tapi tapi tapi kena kat aku. Tuju kat kepala pulak tuu. Bengong satttt. Seyes bengong. Naseb baek bear tuh comeyh, kalo dakkkk. Tataw la, wallahualam. HAHA.

Aku suka gamaq neyh. (:

Aku suka gmaq neyh, tapi tapi tapi mata aku tuh.
Mata aku cannot go gila. Awt jd lagu tu tataw?

Tak habehhabeh dok gadoh bab ketinggian.
Aku hat mmg sah sah sah kerdil neyh diam ja la.
Tamaw masok campoq babbab orang tinggi neyh. (:
*nak tinggi mcm depadepa sekalian. T-T

Depa kata mcm anak dgn mak, btoi ka yangggg? HAHA.
I don't know la bebeh, maybe yes maybe no. You think? =.="

Balik jea dari umah Aifa, kami p GIANT. *ikut Auntie Zura. Auntie Zura beli macammacam. HAHA. Aku jd bibik tak bergaji ouh. Alaa, dgn depa aku dh besa laa. Hee. Best ouh. Semangat raya pakai baju kurung p GIANT. Tak penah penah aku wat. Hohoi. Balik umh Farisha, kami start photoshoot. *Kami dwa orang pown jd keja, HAHA. Best gila. Camera dya besaq, tgn aku pulak kenit, mmpoih nk pegang. Tapi, ku gagahkan jua. HAHA. Seyes best. Byk gila gmaq km snap td. Farisha punya chantek chantek, aku punya huduh huduh. Suma pose yg sama. Badan keras cam patong jea. *i'm not a model like her, okie dokie?

HAHA. Yangggg, you buat iklan apa neyh?





Abeh shoot, kami masok dlm umah. Proses masak memasak pown start. Aku cam orang bengong jea sbb aku tak penah wat keja keja neyh. Bukan tak penah, jarang jarang. Hee. Farisha la yg jd tok guru aku td. HAHA. Abeh masak, kami melantak. Then sayang aku call. HAHA. Rindu gila kat dya. Hee. Dya dok gadoh pa tataw ngan Farisha, aku pown naek pening. Pukoi 8.30 mlm baru balik. What a good day. HAHA. (:


Mlm tuh, cik Am mai umah. Then Cik Ani and the geng pown smpai. 4 buah keta ouh. Aku dok kat cerok dapoq jea, tlg apa yg patot. Hee. Elok cik Ani balik, sembangsembang sat ngan cik Am. Dya kata kalo aku dpt 8A, i will get RM300. Wohooo! Aku taw fr anda anda anda suma, RM300 tuh apa la sgt kan kan kan? Fr me, gila byk dh tuh. Hee. Aku nk 8A! Owh yeahhhh! Then abg Zamri smpai. Ijaw aih suma, dh sama wana dh ngan dinding umh aku dh. HAHA. Seyes ouh. Giant pown kata centu gak. Hee. Abg Zamri tidoq cni, cam slalu laa. Cik Am pown balik. Midnight, abg naek ataih. Abg tembak mercun. 49 das jea. Gila best. I love todayyyy. ♥


T I G A S Y A W A L ♥

Today aku saja jea panggey kawankawan sahabat handai mai umah. Tapi tapi tapi sayangnya, sepuloh oqang jea yang mai. Tobat sedeyh. Tapi kan kan kan, seyes aku enjoy gilaaaa. Teqa hat tu jea yang mai pown tak terlayan, kalo lagi qamai cena la agaknya kan kan kan? Sayang aku ada kat kampung lagi, ta bule mai. HUHU. Ishh! Gedik ngat aih. Back to the story, orang yang paling awai sampai, IZZAT and and and IKRAM! Then IZZ ngan NAD. Lepas tuh Fahmi, lepaih Fahmi, NEINEI, LEEA, EAH ngan MICHELLE then last sekali of course la my darling, FARISHA RUSMAN. Hee. Paling terharu, Izz dengan Nad laa! Thankyou sebab mai. Sayang hg nekkkk, mummyyyyy! Muahhhx! (:


Petang tu pulakkkk, p umah pakngah. Ehm. Acely, aku tamaw p. Tapi tapi tapi dah suma pakat p, aku ikot je laa. Kami konvoi ngan abg Zamri. Hee. Time ataih keta, sayang aku meqajok ouh. Aku pujok dya tak layan. Lastlast aku terlena. Hambik hang! HAHA. Celikcelik mata dah sampai kat depan umah pakngah. Ampa ingat pa, daqi aloq staq nak p Telok Bagan sat jea ka? Hee. Masok jea umah pakngah, aku nampak kuih teloq labah a.k.a biskut arab. Tugu bapak g, tequih aku sambaq aa. HAHA. Then pakngah mintak nak p refill balang kuih tuh, aku sua la. After refill pown, aku soqang gak yang peqabeh kuih tuh. L I C I N ! Gila tataw malu. HAHA. Then my Giant mai. Dya p SP td ngan genggeng dya. Ehe.



E M P A T S Y A W A L ♥

HAHA. Acely today tadak pa pown. Saja jea syioksyiok nak tuleyh. Hee. Just p TESCO, ikot mama ngan abah bukak posa. Kami hat len hat menempek sama neyh bajet jea posa. HAHA. Gila penat p situ. Mawnya tak penat, mama dengan kak p shopping curtain fr nuqi abang nanti. Aku gak hat jadi mangsa kena jaga si kenit tuh. Hadoii. Penat kotttt. Dah la aku tak bawak wallet. Jenoh ulang alik p paw duet abah ngan duet cik la tadi dah budak tuh nak naek menatang hat geqakgeqak tuh. Gila ponat eden layan. Abeh maen hat tuh, p caqi mak dya pulak kat ataih. Syiok aku usha baju. Nak beli nak beli nak beli! Tapi tapi tapi dah pokai la weyh. Belanja aku jum? Hee. Kali kedwa kami pusing, mak dya hilang la pulak. Aku dh la leteyh. Kami tuqun p kat abah. Then, Danisya dok gadoh nak mak dya. Aku bawak dya naek, selisih kat eskalator tuh. Hadoii. Penat gila layan budak kecik neyh.



E N D O F R A Y A (:

HAHA. Dah la sikitsikit weyh dengan qaya hang tuh. Tak sedaqsedaq g ka kata lagi 3 minggu nak exam weyh? Hang dengaq ni elokelok, lagi 3 MINGGU! Bukannya 3 BULAN! Okie dokie? Gila nggoh. Kata nanak 8A. 8A haram j apanya kalo study pown dak. Hang kena kawai diqi tuh sama weyh. Jangan dok maen sangat. Kena kuaq daqi MARA, ajaq muka hang! Baqu hang nak taw! Kalo hang tak pikiaq pasai diqi seniqi pown, pikiaq aa sama pasai mama ngan abah, pasai arwah tok. Dah la qeja hang peqabeh duit jea. Pa nak jadi ngan hang aku pown tataw. Dah la tuu. Sabtu neyh dah nk balik maktab. Agama dengan math tak siap lagi kan? Sejarah tak abeh study lagi kan kan? Science lagi la belunggok menatang haram j yang hang langsong tak paham kan kan kan? Esok kak dah nak balik Langkawi dah. Baqu padan ngan muka hang! Kak dok ada kat umah tamaw tanya mintak teqang, kak nak balik sana baqu nak terhegeyh hegeyh. Tu pown dok tak sedaq diqi lagi. Keja maki hamun diqi seniqi, tapi haram tak qeti nak bequbah pown. Doh malaih sequpa tuh lagi. Aku pown tataw la nak wat cena kat hang bagi hang bequbah. Astagfirullahalazimmmm!
*Pesanan kepada diri sendiri yang hina ini. Tolong doa bagi aku dapat 8A weyhhhh! Aku always doa kat mpa. Biaq kita dapat 8A ramairamai na na nahhh? (:

Wednesday, September 8, 2010

Bukit Wang 2009. (:

Hoi ya hoi! Grrr. This time entry aku about menatang pa huh? Aaaa. Pasai something yang dah lepas berkurun ouh. Pasepa baru upload? Saja syioksyiok. Awat? Tak puaih ati ka weyh? Abaq mai tak puaih ati tang mana? HAHA. Jk jk. Neyh time p Bukit Wang last year. Saja cegu bawak p mandi manda kat sna. Dwa hari before exam sem pulak tu! Gila sempoi. HAHA. Naseb baek la tadak sapa hat kena kencing tikuih tuh. Semua pakat sehatsehat walafiat jea ouh. Thanks a lot to ALLAH. Alhamdulillah. (:

Aku suka gila pic neyh. Pic neyh d snap time dok tunggu bas. Gila bapak lama. Kami tercongok kat situ nak dekat dwa jam ouh. Janji pukoi 7.30 pagi tapi tapi tapi nak dekat pukoi 9 pagi baru mai. 3 trip bas kot. Hee. Before p saja bopa banyak dah pic yang kami snap. Wat penoh memory card camera aku jea. AHAHA.
*Aku suka gamaq neyh tapi aku tak suka muka aku dalam pic neyh. (:

Wohoooo! Baby i like itttt, the way you move on the floor. Baby i like itttt, come on and give me some more. Oh yes i like itttt, screaming like never before. Baby, i like it, i, i, i like it. Tudien. Promote lagu Enrique ouh. Owh yeahhhh! >.<

HAHA. Time neyh Erah soh aku tangkap gamaq dya sorang jea. Tapi tapi tapi Im ajak Syifa mai menyebok. HAHA. Sian kat Erahhhh. (:

F A V O U R I T E ! Aku suka gila babeng pic neyh. Owh yeahhhh! Pasepa? Susunan depa tu ouh. Gila stylo. Macam ada rupa bonzer pown ada gakkkkk. Aku yang snap, aku yang syiok lebeyh. HAHA. Tataw pasepa. Biaq p la. Aku jugak yang bahagea kan kan kan? Wohoooo! :D

Aku suka gak pic neyh. Jelas terpampang kebahageaan keseronokkan kesukaan keenjoyan kat muka sorangsorang. Gila best ouh. Seluaq Nab tersangatlah menarik perhatian. Chek sukaaaaaa! Aku tak mandi pown time neyh. Tadak mood nak mandi. Tadak kepuasan bila mandi orang dok jaga tepi kain! Ehe.

Guess who? From L E F T ;) Mohd Najib bin Nal, Muhammad Zabidi Azham bin Mahmad Zahar, Ahmad Asyraf bin Ahmad Rosli and and and my superman, Mohammad Ammar Azali bin Ariffin. Suka suka sukaaaaa pic neyh. Aiceyh. Aku suka la dah aku yang edit. Orang yang dok tgh baca neyh, suka ka dak pown aku tataw. Ngeee~

Ini pemilik kuasa veto maktab. Bukan aku kata, Amin Piee yang kata. Ya ka? Ntah la. No comment. Ngeee~ Towel pink ouh. Sexy sexy sexy. Sapa minat, angkat tangannnnn! (:

Aaaa. Apa motif aku edit ceni tataw? Ntah la. Aku pown tak ingat. Sat sat sat, nak bagi ingat balik. Aaaa. Yayaya. Ingat dah ingat dah ingat dah! Aku nak cover mulutttt. Hee. Pasepa? Saja. Sapa kat belakang tuh ek? Ahmad Faiz bin Rosliiiii! Belakang dya, Amir Asyraf bin Mohd. Rushdannnnn! Thanks to Adlina Maisarah bin Mahadi. Love you, bebeh. (:

Again again again, thanks to Adlina Maisarah Mahadi. Pait towel pink ouh. Tergodaaaaa la you. Auwww! HAHA. Saja wat gedik lebeyh padahai towel pink tuh tak bagi effect pa pown kat aku. Pink? Aku bukannya hantu pink macam pompuan laen. Aku hantu purple. Go purple go! Marziah kat belakang tuh tersenyum bahagea jea macam memang dok pose nak masok pic jea. Wakaka. (:
*Muka pait time neyh cam pompuan kan kan kan? Saya taw anda kata yaaa. (:

Barbeque ayam? Yummyyyyyy! Depa wat, aku tukang ngap jea. Owh yeahhh!(:

Aku ngan Bobo? Bobo muka blurr time neyh yang aku pulak muka budakbudak kindergarten. Cannot go betoi. =p
*Tudung laboh kottttt. HAHA.

Aaaa. Nampak macam aku tonggek jea pic neyh. Hellooooo! Aku bukannya tonggek oke? Towel trlekat kat kayu tu laa. Aku dengan Syira dulu scandal hebat. Tapi sayangnya, tadak jodoh laa. Skang dya engaged ngan Ad and aku pulak kapel bahagea dengan Farah. Jangan jeles. Weee~

Meet my nenekkkkkk. Nenek saya sangat chantek kan kan kan? Siap wat peace lagi tuh. I love you nekkkkk. Mmuahhhhx! (:

Meet my kapel bahagea, Farah Adibah binti Ismail. Pic neyh dya yang snap na na nahhh? HAHA. I love youuuuuu, Pa'ah! Ngeee~
*Tayang towel khatam AlQuran tuhhhh. HAHA. Cannot go betoi.

Wah wah wahhhh. Laki ini amats kacaks kan kan kan? Perhatian kepada sesiapa yang berminat, sila dail 9 9 9 untuk keterangan lanjut. Aiceyh. Cannot go betoi. Hee. Time neyh, Adam Muaz toex neyh saket mataaaa. Tu yang pakai spek pinjam tuh. Ulang suara, spek P I N J A M ! HAHA. Sukanya aku bule kata kat dya! Owh yeahhhh! Time neyh, aku saja jea panggey dya nak snap. Ingatkan dya tamaw. Dya kaleh sat jea. Then dya kaleh kali kedwa sambel trsengeyh sengeyh dengan bahageanyaa! Aku pown, cangak berok g, snap je laa! Wee~

Neyh mat romeo, Amir. Then Fahmi aka Pun, budak galak. And Bobo, si bawang hensem. (:

D O U B L E Nur Syahirahhhhhhhhh, D O U B L E likeeeeee! Weeee~

Time neyh dah nak balek dah. Sweet mweet kan tengok depa dwa ni kan kan kan? Dah la dwadwa pakai hijaw. Gila jeles. HAHA. Jk jk. Eh eh. Aku baru perasan, botoi hat kat sebelah pait tu pown hijaw jugakkkkk. Go green for nature, owh yeah babyyy! :D

Dah la sikit sikit. Aku tak larat nak taip dah. Acely banyak lagi gamaq. Tapi tapi tapi banyak halangan yang mendatang. Tudien, Ayatttttt, BM A! HAHA. FIRST, gamaq dya banyak nak mampoih. Aku tak rajen la weyh! SECOND, Aku tataw pa masalah pendrive aku. Tetiba jea bengong semacam mengalahkan tuan dya. Then, out of the blue, terpadam suma segala mak nenek yang ada dalam tuh. Hambek hg! Padan muka aku!

Sweet memories are the golden of my mind. (:

Tuesday, September 7, 2010

Berbuka di Pizza Hut. (:

Oh. My. GOD. Tadi yang p semua tambah tolak darab bahagi ada la dalam 9 orang. *realitinya memang 9 orang jea pown. Agak ramai laa. Alaa. Standard macam yang before before ni la. Ehe. Gila bapak best. Time aku sampai, ramai gila student kat luaq. Naek che'ing aku. Hee. So aku pown text la si Farisha plus plus si Hanum. Dwadwa dah ada kat dalam. Aku segan nak masok sorangsorang. Depa dok tengok jea aku bawak file wana purple. *paper exam trial MARA, depadepa mintak. Macam nak p study jea kan? Kami baca time dok tunggu boys. Baek ark? HAHA. Aku budak pompuan last yang sampai. Uwaaa! Kalah lagiiiii. Tapi oke la tuh. Tadak la lewat sangat kan kan kan? Budak laki nak dekat tujuh setengah baru nampak batang hidong. Sengal~

Adeq ngan Alim orang last yang sampai. HAHA. Depa jalan from CP ouh. Depa p sana wat pa aku pown tataw. Fawzan yang text aku bagi taw. Memang nak kena depa neyh. Time mangkok dwa orang niyh sampai, ada dwa kerusi antara Hanum ngan Ady yang kosong. HAHA. Cangak berok g, dwa dwa pakat berebut dok tarek baju nak dok sebelah Ady. HAHA. Last year aku dok sebelah Alim, selalunya aku dengan Alim aa. Hee. Taon niyh tak kesampaian. HAHA. Alim pown selalunya rilex jea dok ngan aku. Besa laa, dya kan oniichan aku. Wakaka. (:

Nak dijadikan story, service kat situ nala punya lembap macam siput baaa, upsss! TERcecaruttttt. Jangan marah yea cik kak cik abanggggg. Hee. Tapi seyes la, L E M B A P. Dah la tak bagi kurma dulu, kami bukak posa tadi minum ayaq gas kotttt. Gila hebat. Kalo teapteap ari ceni, putuih urat kentut aku. Hadoii. Naseb baek si Neinei yang marjerin eh, migrane tuh bawak ayaq masak. Aku bantai ayaq masak dya dulu laa. Hee. More than 5 minutes lepas tuh, baru la makanan start sampaiiiii. Tu pown banyak kali salah meja. Sengalllll~


Gamaq neyh sesattttt. Sepatotnya dya dok tang bawah nun. Tapi biaq p la kat dya.
Aku malas nak susun suma menda menda neyh. Hee. Neinei tengah tensyen ngan marjerinnyaaa! Aaaa. migrane acely. (:


HAHA. Seyes aku suka pic neyh. Tataw pasepa. Tapi sadis la tak cukup semua.
Farisha jadi gambargrapher time neyh. Ady, Fawzan, Anum ngan Neinei dah blah. T-T


Ni dya model kita cik Farisha Amira Rusman.
Mpa bukak majalah YEZZ! bulan neyh mpa nmpk la muka dya.
Tapi acely, abang dya si paan yang masok. Hat tiga orang lagi tuh menempek jea. (:


Eh eh. Abang Izzat Aiman kita baru muncul la. Ooooo, dyer menghilang pegi KFC rupenyeee. HAHA. Farisha dah tunggu macam bodyguard dah siap cekak pinggang plus senyum menggoda lagi time Izzat keluaq from KFC. HAHA. Tapi bodekkan tak berjaya. =p


Mereka kata "Bulan posa weyh. Haram dok dekatdekat, bukan muhrim bukan muhrim!"
HAHA. Cam bangang g. Tu yang pokok innocent tu jadi batu pemisah tuh.
Ntah apaapa la depa neyh. Hadoii. =.=


Izzat hilang p KFC kat sebelah nuh. Fawzan dah balik ouh.
Farisha pulak abang dya baru mai dengan BMW dya. HAHA. Then tibatiba dya mai balik.
Ady pown berkata "Tak jadi balik!" Farisha pulak menjawab "Abang kami p beli barang sat." Farez kot yang mai. HAHA. Hensem! Tapi tak minat pown.


Suka melihat mereka mereka bergelak ketawa sendawa dengan bahagianya tanpa menghiraukan aku and and and Farisha di hadapan mata. HAHA. Bangang.


Kebuluran menunggu makanan. Gilalah! Last year pown lembap, this year pown lembap.
Bila service dya nak maju tataw? Last year dah kena maki hamun dengan cik model kita. HAHA. Ajaq muka hg, free jea kena maki hamun ngan awek cun. HAHA.


And again, di tempat yang sama, kejadian yang sama berulang kembali. Kejadian apa jadahkah?
Kejadian di mana bilamana Farisha dikejar peminat kerana mahukan number henponnya.
Last year dya bagi number buah hati pengarang jantong pisang dya si Amar Sharimie tuh,
taon neyh dya bagi number dya hat betoi sebab esok dya dah nak tukaq number. Hee. (:


Saia sedang khusyuk bermesej.ing dengan buah jantong pengarang hati,
Farisha pown sedang leka berchat.ing bersama si tulang Amar Sharimie. (:


Neinei kata "lagi kering." Apa yang keringnya aku pown tataw.
Pic neyh lawaaa tapi tapi tapi aku yang huduh. HAHA. (:


Saia menang mata paling besaq. Owh yeahh bebeh! *Chu


Farisha ayus. Syahirah peliks. Hanum comeyhs. (:


Meet them, Fathull Alim from SMK Sultan Abdul Halim and Muhd. Rasyady from Kolej Sultan Abdul Hamid. Owh yeahhhh!


Di awal 6 petang, nobody comes. Except Hanum and and and Neinei. (:


Tak kenyang lagiiii! We want more! We want for more and more and more!
*Acely, lagi satu pizza lembap tak sampaisampai lagi. Grrrr.


Bergelak ketawa bercampur sendawa membuat cerita muhonk sambil menunggu dengan setia ketibaan yang berhormat pizza ketiga.


Yayaya. Saia taw dya chantek, dya manis, dya ayus, dya segak.
Tapi sayangnya anda lembap dan Amar Sharimie dah menang. (:


HAHA. Alim comeyh, Fawzan blurr. Owh yeahhhh. (:


Time neyh depa hingaq gila babeng kottttt. Dah la kami mencapUb terok dok meja tengah.
Then budakbudak kanakkanak riang ria ni pulak buat kecoh.
Manusiamanusia di sekeliling mengushausha penoh kecuriousan. Hee.


Budak migraine bersedia nak makan ubat. Go Ben10 go!


Fawzan nampak nerdy kan? Tapi dak pown. Blurr jea lebeyh. Mulut bule tahan.


Hidangan berbuka puasa di Pizza Hut.
*Kurma! Kurma mana bhaii? Takkan tadak kurma kotttt? Saia nak balik duet saia!


Masingmasing dengan ragam masingmasing. Yang geng pompuan wat kelab gosip seniri.
Hebat sunggoh budakbudak former 6 Dedikasi ni kan kan kan?
*winkwink


Ushausha resit, bajet macam depa nak bayaq. HAHA.
Izzat;) "Laa. Kena bayaq ka? Ingatkan tak kena?"
Ady:) "Weyh. Kalo tadak resit tayah bayaq kan?"
Tak tertanggong pipi aku dok tahan lengoh gelak kat depa punya pasai. =.="


First yang balik Neinei, then Hanum, next Fawzan and and and follow up by Ady. Kami melambailambai kat Ady and and and dya byebye balikkk. HAHA. *Comey la bila budak laki byebye, tataw pasepa. Pastuh BMW hitam mai, Farisha pulak balik. *tinggai la aku kat situ jadi pompuan melayu terakhir, aiceyh, cannot go btoi. Then GEN2 oren Alim pulak mai. Dya angkut sekali ngan Adeq. Hadoii. Tinggai la aku berdetink ngan Izzat. Tataw nak sembang pa ngan Izzat, tak kamceng sangat. Ngan Alim, Ady or Adeq takpa la. Then aku soh Izzat tolong topUp sat. *Sapa soh umah dya dekat dengan kedai topUp kan kan kan? Mak dya dah mai dah time tuh. Dok honhon. Aku naek cuak. HAHA. Lepas Izzat blah, tinggai la aku sorangsorang. Nak mesej si dya, si dya keluaq. Dok la sorangsorang kat situ. Then bawu nampak nO plat VIVA putih KCC6502 berhenti kat depan PizzaHut besaq tuh. Danisya mai sekali. (:

Macam ni la kami former budakbudak 6 Dedikasi. Sekali dah jumpak riuh nak mampoih. I wonder la kalo sambot raya samasama macam mana ek? Agakagak la kan, ada dak potensi pinggan mangkok nak pecah? Hee. Tapi tapi tapi sebab perangai hat gila merenk macam fius putuih ni laa yang wat aku rindu kat depa sangat sangat sangat. Kalo laa, kalo laa, kalo laa bule pusing balik time biaq kami balik darjah enam jahanam balik, mesti best. Zaman kegemilangan kotttt. (:

Thanks sayangs for everything, cannot wait for next time! *CHU

*hajat nak jumpak Aifa Radzi tak kesampaian!
*They should build a pusat dakwah or surau there.
*TOTAL;) RM125.10 S A H A J A !